Пубертетът при момичетата до 14 години

• 24 093
  • 484
  •   2
Отговори
# 105
  • София
Много неприятна ситуация, искрено съчувствам.
Някои действително израстват временното напълняване в пубертета, но съдейки по килограмите на майката, надали това ще важи в случая. Излиза, че си се погрижила повече за момичето, отколкото майка му. ❤️

Моята малка госпожица (9) е със склонност да пухкавее от бебе, за разлика от всеки друг в семейството. Бих била много благодарна, ако някоя друга майка ѝ е предложила протеини и зеленчуци вместо въглехидрати. Още повече, че самото дете ги е поискало. На практика бих направила забележка на дъщеря си, че затруднява домакинята, защото не сме се вманиачили до там че да не ѝ даваме пица или пържени картофки от време на време и това второ готвене отделно за моето дете създава неудобство. Но пък бих била наистина благодарна, защото вкъщи борбата да ограничаваме вредните храни и количествата като цяло е ежедневна.

Не си го слагай на сърце. Явно няма да станете приятелки с майката.

Между другото, когато каня деца на гости винаги питам дали някое дете има алергии към нещо или пък не му разрешават да яде нещо. Така отначало имам план с какво да ги храня.

# 106
Не стига, че сте приготвили специално храна за детето и сте се съобразили с неговите желания, отделили сте време за това, ами и ще се извинявате. За какво?

# 107
Здравейте, идвам да предложа тема за идеи за подаръци за НГ.
.. за сега мисля:
Яке зимно
Някакви боти
Тя искаше някакви боклучки на Хари Потер...
И ел. пиано втора ръка, защото ходи на уроци.

Това ще е между нас, бабите и брат ми разпределено.
Може би още нещо мъничко, но не се сещам какво...

# 108
Яке зимно
Някакви боти
.. дрехите не са ми много в графата подаръци...

# 109
Пианото е топ подарък 😊 Моята е харесала някаква настолна игра "Въображение", ще я вземем, но трябва да мисля още подаръци. Попадна ми скоро някаква нова книга за зайчето Питър, надяваме се да излезе на хартия и последната книга за Феята от захарницата, ще я вземем непременно. Тя сега на архангелов ден е именячка, взела съм талисман Пандора. Обаче има и рожден ден през декември, нямам още никакви идеи. Моята много се радва на дрехи, не виждам нищо лошо в подарък яке и боти. Миналата година от подаръците за рождения ден най-много се радва на космато палто, тип теди беър, пуловер с ламе, кожени панталонки и обеци от Сваровски. Беше много впечатлена и от фотоапарата за моментни снимки, но не го ползва много. Знам аз на какво ще се зарадва най-много, на самолетен билет, готова е да се откаже и от парти за рождения ден, но логистично ще ни е трудно заради сестра й, не ни се пътува с тодлър. На подарък куфар също много се зарадва, тя е зодия стрелка и всичко свързано с пътешествия я прави най-щастлива.

# 110
Яке зимно
Някакви боти
.. дрехите не са ми много в графата подаръци...

Реално и тя не смята че са подаръци 😅

Другата опция беше да им направиме пътешествие до Хари Потър уърлд в Лондон подарък за двете, но предвид че подаръка и за РД е концерт на Imagine Dragons, на който и аз трябва да отида ... просто ми се струва много.

# 111
  • София
Аз дрехи без нея вече не смея да купувам... От лятото И стана нещо- капризи, претенции, нищо не И харесва, носи се в двете крайности- или кроп топове или някакви безобразни оувърсайз...!
Един ден ходиха с баща И на пазар- нищо не си беше харесала от изръшкване на два мол-а, баща И беше пред нервна криза... Laughing
Ходихме сега в чужбина, фри шопа го огледа от-до! Каза че търси някакви парфюми, всички момичета от класа имали от тях! Никога не съм ги чувала и забравих как се казваха, но ще разпитам и са ми в тефтера за проекто подарък. Лошото е, че трябва да мисля и още нещо, че РД и Коледа са през ден, не върви с един подарък. Чудех се за някакви слушалки за телефона, но това май означава тотално да спре да ме чува... Rolling EyesLaughing

# 112
  • София
Моята е още хлапенце, до миналата година пишеше писма на Дядо Коледа и това много ме улесняваше.
Ще видим обаче тая година, май няма да го бъде вече.

Ослушвам се какво харесва и запомням. Последно ми завидя на мини къща за сглобяване, която поръчах за себе си. Може и за нея да поръчам някой book nook с тема Хари Потър, магии, магазинче за сладолед или кафене. Нещо такова.

За съжаление и вкъщи дрехите не се броят за подарък. Има сигурно 6-7 парфюма, а ползва рядко все още, така че и това не е вариант.

# 113
И аз не знам какво ще и подарявам. Карам я да си хареса маратонки, е както и вие казвате тотално променя вкуса. Ще чета тук, дано ми дойде някаква идея. За РД иска пари, той е февруари, но за Коледа не знам. Иска колело, но това е прекалено голям подарък и се разбрахме със събраните пари от РД и ще добавим.

# 114
Колело е нормален подарък. Пиано също.
Ботуши, маратонки и якета са консумативи, не са подаръци.
Прекалено голям подарък е но модел айфон, лаптоп, кола .. това вече е за събиране на баби/празници...

# 115
Ако карам с колело и пиано за праздник просто няма да има място от боклуци у нас..не искам да свикват, че всеки празник ще е мега уау подаръка .

Тази година пак ще пишат писма и ще видим какво. Пишеме заради малката, но съм казала на голямата да използва да помисли какво иска.

# 116
Аз тази година реших, че ще им подарим емоции . За р.д. на десетгодишната бяхме във Виена. За каката ( на 12),а  и моя сме взели билети за Лондон и Хари Потър парка. Това са им и коледните подаръци. Постъпих така и с роднини и приятели .
Обикновено правим големи партита с много деца, подаръци и т.н., но тази година рязко промених нещата..хем се изчерпих, хем ми се струва безсмислено разточителство.
На Коледа ще имат по нещо символично под елхата, не мога да ги оставя съвсем без нищо.

# 117
Да, и ние няма да правим парти за РД, а ще ходим в чужбина. Аз 500 лв за колело за Коледа, не мога да дам. Всеки се разпростира според възможностите си. А и тя има две сестри, как да е на всички по равно?

# 118
  • София
Моите не броят пътуванията за подарък.
Особено малката си чака опакованата изненада под елхата. Но пък се радва и на съвсем дребни неща. Любими са ѝ всякакви джунджурийки, фенси химикалки и канцеларски материали в Ориндж и Хеликон.

# 119
  • here and now
Моята си избира подаръка, понякога сама го опакова, слага го под елхата и доста умело се прави на изненадана, когато го отвори.
Тази година се разбрахме Адвент календара да ѝ е подаръка за Коледа, че не е от бюджетните, но поръчах и един епилатор.
За пътуване е склонна да се откаже от всякакъв подарък. Рядко се налага да използвам това, обикновено "разумни" неща си пожелава.
Заглежда/ме отдавна машата на Dyson, но тя толкова красиво и екологично си прави къдрици с чорап, че не се налага засега да предлагам алтернатива...

Общи условия

Активация на акаунт