Пубертетът при момичетата до 14 години

• 24 082
  • 484
  •   2
Отговори
# 90
От много малка дъщеря ми е на лимит на нета, беше си свикнала и не е имало война и протести. Чак наскоро (вече почти на 17) премахнах всички ограничения защото вече ми е неприятно да я третирам като малко дете.

# 91
Преди Соломоновите решения у нас, всичко беше на 1,5ч лимит, 1 игра и Ютюб за деца.

Децета ми нямат телефони и няма да имат докато не станат на 12г.

След като ми мине ядосаното ще върна нещата като преди, което ми се струва достатъчно.

Разбира се с времето ще поотпусна нещата.
Но за сегашните 10г и 8м ми се струва ок.

# 92
При нас беше на 10г си заслужи таблет, на 14 телефон и компютър. Не очаквах толкова дълго да издържи без тези неща, но пък беше стимул за да си ги заслужи с големи постижения.
Когато веднъж ме попита "тате, ние бедни ли сме?" и тогава разбрах, че малко съм прекалил в старанието си да създавам навици човек да си заслужи придобивките за да ги оцени подобаващо и да ги пази.

# 93
Моето не се контролира, ако има време без контрол, ще стои цял ден, за сметка на учене и домашни. Отделно, след зяпане на телефона е ужасна, раздразнителна, заядлива. През учебната година има 30мин до час, ваканциите час-два. Ако видя грам стимул да не виси като амеба да гледа тъпотии, бих махнала ограничението, но такъв няма.

# 94
Затова писах, че ограниченията се правят от самото начало, когато се приемат и по-лесно. Твърде наивно е да си мислим, че децата могат да имат какъвто и да е самоконтрол на тази ранна възраст когато виждат, че виртуалната реалност е много по-интересна от действителността. На по-късен етап въвеждането на корекция е доста болезнено, но пък става неизбежно когато това хабене на енергия в погрешна посока започне сериозно да им пречи.

# 95
Децата с различни. Голямата има родителски контрол, но имаше дни от ваканцията в които не беше изразходила 2-та часа на телефона. Играеше на вън, рисуваше, четеше. Дребните са много по-различни от нея. Едната е такова зомби, че може цял ден да седи и да гледа детско. Та там корекцията е постоянна и гледам да не давам нищо към момента идея нямам как ще е като стане на 10.

# 96
Не се е случвало да ме ядоса толкова много, че да ограничавам времето на таблета, тя телефон няма. Няма кога да прекали с него, иначе сигурно би. Тя е 4ти клас и още е на занималня, като се прибере от училище почти винаги сяда малко да учи за следващия ден, рисува за конкурси, има сестра на 2, която не я оставя намира. Като сложим и че се пинка по 1 час с вечерята и обича да е около нас с наострени уши, сакън да не изпусне някой разговор, то става време да си ляга и няма много време за таблет. Иначе адмирирам да се ограничава и сигурно от другата година като се прибира на обяд с телефон, ще ми дойде и на мен на главата. За наказание без интернет също съм ЗА, нас ни наказваха да не излизаме, ама това за тях не е наказание 😏

# 97
Привет на всички.
Идвам да ви разкажа в каква каша се забърках..

Дъщеря ми има в класа много близка приятелка, която на 10г е с много наднормено тегло. (Видимо има 15 може и повече кг излишни.), а е такова слънчице и толкова усмихната. Наистина много светло и позитивно дете ,но явно много комплексирана.
Майка и е кошмар.. скандалжийка ( с много наднормено тегло). Да не говорим че у тях ситуацията е че майката и бащата са разделени, но живеят в един апартамент по финансови причини.

Миналият петък това дете и още две момиченца дойдоха да спят у нас. Общо 4. Направих ми тесто за пица и много панички с неща, за да си направят пицата сами с каквото им хареса.
Докато пицата се печеше, пълничкото момиченце дойде и ми каза " За мен май е по- добре да не ям пица".
Казах и ок, ще направим друго с условието да го направим за двете ни. Така направихме омлет с 4 яйца и сложихме от паничките с неща за пицата( кашкавал, шунка, зеленчуци, гъби, царевица и прочее).   Вечеряхме заедно, аз и тя омлет, другите пица. За десерт имаше плодове ( грозде, ягоди, ябълки) и домашно сорбе от ягоди.

На следващият ден получих съобщение от майката, как така съм дескриминирала дъщеря и вместо да я поощрявам да се приеме каквато е, я отделям от другите и едва ли не я държа гладна.
Съответно дъщеря ми ми казва че естесвено майката на пълничкото момиченце и е забранила да дружи с моето и да не казва на никой, че си говорят и прочее..

Сигурно ще се наложи да се извиня на оная коза... просто ми е тъжно за това дете.

# 98
  • София
Детето осъзнато, майката не. Много жалко.

# 99
Предполагам,зависи как детето е описало ситуацията.
Казвайки - другите ядоха пица,аз не,без да спомене нейното жлание.
Майката се е афектирала и реагирала на момента.

И на мен ми се е случвало да се обяснявам с майки,на които е дадена непълна и грешна информация .
Не е приятно- но заради децата го направих.

# 100
Детето само не е искало да яде пица, къде е драмата и дискриминацията?  Аз пък не бих се извинявала, единствено бих казала, че съм се съобразила с желанието на самото дете и явно тя прави грешна интерпретация на ситуацията.

# 101
Аз не бих се извинявала. Това е ситуацията. Тази майка винаги ще намери за какво някой да и е виновен. Седнете и говорете с дъщеря си и и обяснетв защо няма да се извините и кое е правилно. Говорете открито с нея по въпроса.

# 102
Благодаря ви за подкрепата.

Точно се прибираме от училище... видяхме се с майката на момичето и поговорихме.

Според нея въпреки че дъщеря и ми е направила коментара за пицата трябвало да и кажа да яде с останалите , че щяла да ги израстне тия килограми и да не се притеснява сега за това а да се радва на момента с приятелките си.

Казах и че ок, че съжалявам и че промяната в менюто е било с най-добри намерения и че и аз вечерях все пак това, точно за да не се почувства отделена по някакъв начин.
Ясно беше че няма да стигнем до едно мнение.

Момичетата вървяха пред нас и си говореха. Моята дъщеря ми каза че пълничкото момиче и е казала : Дано майка  ми не се кара нещо на твоята, много ми е неудобно....

Мисля и двете малки момичета са съвсем на ясно каква е ситуацията.

Много тъпо като цяло, но като че ли поне децата вече могат  "отново" да са приятелки в у-ще.

# 103
  • София
Изобщо не се чувствай виновна. Постъпила си правилно. Аз ако съм на теб с тази жена няма да се занимавам повече. Килограмите се израствали - дрън дрън. По-скоро да се влоши ситуацията ако не вземат мерки.

# 104
  • В Космоса
Най-вероятно, ако го беше оставила да яде пица  детето, мамата щеше да ти държи сметка защо, след като си била предупредена от него... Важното децата да си контактуват, щом се разбират.

Общи условия

Активация на акаунт