Пубертетът при момичетата до 14 години

• 25 813
  • 498
  •   1
Отговори
# 150
И аз съм в чуденка какво да и купя.
Чудех се за чанта Хари Потер..  но ги намирам само в Shein и Тему и ме е страх за качесвото...
Тя си поиска две боклучки, които купих, но не мога да измисля нищо по-интересно.

Има доста неща на Хари Потър в Ориндж и Елефант стор Simple Smile пробвайте там.

Аз имам въпрос относно маникюр с гел лак. Позволявате ли на момичетата?
Моята 12годишна от няколко месеца примрънква, че иска за рождения си ден гел лак. Аз съм против, но виждам, че съученичките й имат. Предложих й да си пробие втора дупка на ухото ( за такива неща нямам против 🤣) , но продължава да иска гел лак...
Детето е златно - душа, учене, поведение..направо ми тежи на сърцето да й отказвам малкото неща, които иска. И все пак..струва ми се рано. Вие какво мислите?

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 15:32 от ZornitsaTs

# 151
А защо не стандартен лак, като е толкова наложителен маникюра? Гел лак ползвам, защото имам една камара домакинска работа и никакво време за лак всяка седмица. Обаче девойка на 12 може да си се лакира през ден ако иска и едва ли мие чинии, баня и т.н
Гел не разрешавам, обикновен лак през ваканциите, да.

# 152
  • София
Моето мнение за втората дупка е отрицателно, защото е нещо перманентно. Гел лак, кичури, временни татуировки и подобни непостоянни "красоти" съм по-склонна да разреша.
А на каква възраст точно, е индивидуално, според детето.

# 153
На моята й разреших тази година за 13-ия рожден ден. Като й го свалиха ноктите й бяха меки и чупливи. Вече не иска и да чува за гел лак. Ноктите се оправиха, няма трайни поражения.  Така че, моето разрешение ми свърши добра работа.

# 154
Иска гел, защото не й се получава с лакирането сама,  а аз нямам време покрай третата рожба. Иска да е нещо по- трайно и си смяташе, ако спестява, за да ходи на маникюр всяка седмица, дали ще се справя..ама, уви - не.
Оферирам я за обикновен маникюр, но влиянието от страна на съученичките е голямо. Протестът идва и от факта, че трудно приема това, че на другите им е позволено, а на нея не.

# 155
При нас е същата драма. Аз не разрешавам обаче, защото така си съсипах моите нокти и все още оправям поражения. Не за друго.
Втора дупка на едното ухо обаче позволих и сега на нея слагат мъничко камъче. Стои много нежно.
Татуировки също искат. Забранявам.
Казах им, че до 18 г. каквото аз реша, това ще е. Grinning Макар че едната щерка е много своенравна и ми отговаря, че няма да ме слуша, щяла да си направи, каквото е решила Rolling Eyes. И то, по-малката Close

# 156
Гел лакът е смърт за плочката. Не бих разрешила. Моето е също така добра ученичка и всичко, но искам да знае, че училището е институция. Ходи си доста добре обречена и леко гримирана, но маникюр разрешавам много малък и с някакъв незабележим лак. В момента е модерен при нас един бял, варов лак и се ужасявам като я видя с него, но тя ми обяснява, че другите … не я слушам.
Аз съм си слагала гел около година. Рядко ти казват, че трябва да си почиваш и да не слагаш. (Всичко е пари). Накрая казах, че искам да го махна и да почина. Това, което видях беше катастрофа - изтъняла нокътна плочка, чупещи се нокти … отне поне година докато ноктите ми станат така здрави и твърди както си бяха. Гелът ти дава илюзията за здравина и лъскавост, но истината отдолу е друга. Колкото и да е добър маникюриста и да не взема от повърхността никой не може да ме убеди, че е безвредно за плочката.
Дописвам: и при нас го има това “Ама, мамо … но другите, другите …” Не съм такова зло, но тази дискусия не я водя и я пресичам. Същото е с пресата за коса (чуплива е, трудно е да я поддържа виждам го с очите си) разрешавам 1 път в седмицата. Облеклото гледам да е подобаващо, пак драма има.

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 16:37 от Di Soleil

# 157
На моята й разреших тази година за 13-ия рожден ден. Като й го свалиха ноктите й бяха меки и чупливи. Вече не иска и да чува за гел лак. Ноктите се оправиха, няма трайни поражения.  Така че, моето разрешение ми свърши добра работа.
Същото направих и аз. Сега използва обикновен лак и не иска да чуе за гел лак

# 158
На 14 ще стане скоро, не позволявам гел лак. Лятото й давам да се лакира с обикновен. В учебно време-ноктите изрязани, без лак. Много мрънка и се пазари, но преди 15-16 няма да се съглася.

# 159
И аз не бих позволила гел лак.

Не става въпрос дали го е заслужила или не.

Моята поиска плисирана къса пола каре с панталонче отдолу, но много къса.. бели чорапи до колятоно и бял пуловер, с триъгълно деколте... заради магните които гледа.
Отидохме пробва ги, обсних и че изглежда като манга кукла, което тя искаше, но за съжаление тази визия има много силен сексуален контекст в днешно време .  Много обяснения трябваха, тя беше доста изненадана..., разбра ме, повече не е искала.

# 160
При нас е същата драма. Аз не разрешавам обаче, защото така си съсипах моите нокти и все още оправям поражения. Не за друго.
Втора дупка на едното ухо обаче позволих и сега на нея слагат мъничко камъче. Стои много нежно.
Татуировки също искат. Забранявам.
Казах им, че до 18 г. каквото аз реша, това ще е. Grinning Макар че едната щерка е много своенравна и ми отговаря, че няма да ме слуша, щяла да си направи, каквото е решила Rolling Eyes. И то, по-малката Close
От личен опит ще ви кажа, че си направих първата татуировка на 13 - тайно, а след нея последваха още 7..отделно съм си правила всякакви пиърсинги, които нашите ме караха да свалям и после пак ги правех..няма оправия с това. Аз и затова нямам против, предпочитам да съм до децата в такива моменти, за да им дам съвет за нещо красиво. За татуировка сме се разбрали, че бих ги завела, но след 14-15годишна възраст, за да направят по- информиран избор.

# 161
Аз искам да видя как я татуират предвид че ЕДИН косъм, за да и отскубя я е страх.

И татуировките сме говорили много. Казах и че хората се променят толкова много, вкуса вижданията... татуировките (за мен) са картини...всички ги правят, но стойностните са малко и са скъпи.

В този ред на мисли... аз имам две, правени на 36 и 39г. И двете, но особено втората е доста скъпа. Аз тия пари няма да и ги дам за татуировка, така че ще може да си направи когато може да си ги плати.

# 162
Гел лак на 12 абсурд и на 15 не. То им е още детска плочката, нежна, тия химии има кога.
Питала е, казала съм. Ама Гинка имала. Изредих и няколко неща, които тя има, с Гинка не. И казах че аргумента с “ама другите” изобщо не ми минава.
Не се е тръшкала. Лятото се лакира сама с обикновени. Купих хубава база да пази нокътя, заздравител е даже. Върху него да маже щом я влече. В училищно време не и е позволен лак.
У нас драмата е с тъпият ИС, който иска. Нямала е досега ни ФБ ни ИС, но за ИС много натиска, това било начин на общуване сред младите, защо не съм разбирала. Бях и разрешила за малко през моят да си направи, но почна да ми виси повече от нужното, нищо не качва лошо, само сторита, даже снимки не слагаше, но все пак много се разсейваше, все да види кой е писал или харесал… не ми се ще да се замобира от фалшиви лайкове и измислен ИС живот. Поне до 14 да почака… Не знам вече. Абсолютно всички познати деца имат…
Вашите?

# 163
  • Бургас
Няма. Но виси в снап чат. Ограничила съм го до 30 мин. на ден. Не е искала нито инстаграм, нито Фб, за тик ток пък и дума не давам да се издума. Него директно съм го забранила от родителския контрол.
То не че има полза, в снап чат и ютуб е пълно с шортове...

# 164
Снапчата го махнах, щото голямата ми казва че имало някои тайни не знам си кво и си качват малките кофти снимки, които се разпространяват после по разни канали. Лошо ми стана! Много ме е страх от тия социални мрежи. Моята си е шматка и се доверява. Тя е съгласна пак на ИС през моя акаунт, вика че виждаш всичко което пиша или качвам… Ще гледам да отбивам още малко.

Общи условия

Активация на акаунт