Пубертетът при момичетата до 14 години

• 20 825
  • 396
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Моята е още фъстъче (9) и засега няма профили в мрежите.
НО голяма краста е Roblox и там може да откара часове, ако я оставя. Има няколко приятелки, с които се уговарят и играят заедно онлайн. Dress to impress е някакво като онлайн мини конкурс кой ще си облече най-добре аватара по зададена тема. Поне доколкото схванах.
Изглежда безобидно
(затъпяващо, но не и опасно), ако не говори с непознати, а тя знае, че не бива да го прави и засега си говори само с приятелките.

Има родителски контрол на всички устройства и не може да инсталира нищо без одобрение. Ще ѝ разреша профили, когато му дойде времето и след сериозен инструкраж.

# 166
  • here and now
Аз ИС позволих и снапчат ползва. Говорили сме много и смятам, че е наясно, че каквото качи в интернет, може да очаква да го види цял свят. Тя сама вижда как се разпространяват скрийншоти на всичко, дори и ЛС.
Нокти, както написах вече - не. То мойто милото, много си гледа комфорта и си е преценило, че няма да му е удобно.
Аз полагам усилия за да я убедя, че нещо не ѝ е необходимо или не си струва. По-добре ми е  да не иска нещо, вместо да отказвам.
И аз като Жаки, казвам, че другите деца нямат много неща, които има тя, та отдавна сравненията не "работят".

# 167
  • Варна
За дъщеря ми (9г 8мес) искам да взема книга за навлизане в пубертета. Първо аз ще я прегледам, преди да й я дам, за  да знам дали е подходяща. Спряла съм се на "Книга за всяко момиче". Някой има ли отзиви за тази книга или ако може да препоръча нещо друго?

# 168
  • София
Моята дъщеря (9) я прочете това лято.
Разбира се, най-голямо впечатление ѝ бяха направили главите за сутиените, цикъла, грима.
Здравословното хранене, спорта, правилната стойка... не ги отрази изобщо.

Ако няма къде да я видиш в книжарница и да прецениш, мога да ти снимам някои страници.

# 169
Ок е сякаш, моята по голяма ли беше над 10 мисля. Но няма нещо притеснително според мен.

# 170
  • Бургас
И аз я имам.
И също "Какво става с мен".
И двете са ок.

# 171
Хубава е книгата и моята много я хареса. Действително темите за сутиена и цикъла много ѝ харесаха, но пък храненето и спорта също. Започна да си прави домашни маски за лице и едни смутита започна да опитва.

# 172
Аз взех на дъщеря ми тези. Първата много се хареса. Носи я в училище и я четоха с момичетата. После и те си я взеха. На 10г.е
Съжалявам, не успявам през тел. да поставя в скрит текст.

# 173
  • Варна
Много благодаря за коментарите, бяха много полезни. Не знам дали съм само аз, обаче изобщо не ми се иска толкова рано да пораства. Струва ми се още малка, но няма как да не забележа промените в нея. За това искам да я подготвя, доколкото мога.

# 174
Не сте само вие. И аз си мисля, че е Дечко още. Играе си със сестрите си, тича, рита футбол с момчетата и после се прибира и започва драмата и настроенията...
Миналата седмица беше много натоварена и нервна. В къщи беше ужасно. За всичко се сърдеше, гледаше лошо, въобще някакъв ужас. Не знам в по-горе етап какво ще правя с нея.

# 175
Здравейте!
Не съм прочела цялата тема, но ми се иска да попитам нещо конкретно и смятам че тук е подходящото място. Дъщеря ми е на 3г. и съм още далеч от тази тема, но сега ми направи впечатление на една снимка във ФБ на едно момиченце на 7г. за фотосесия нагласено, а космите по краката му личат, т.к. е брюнетка и това лично на мен не ми се хареса визуално.
Аз също съм бюнетка с черна коса, съответно и окосмяването ми е тъмно, но нямам ясен спомен кога започнах да се обезкосмявам.
Смятам и че дъщеря ми ще има по-изразено окосмяване, въпреки че сега е с русолява коса и стигам до същността на въпроса си: Какво мислите по тази тема - От каква възраст и дали трябва да се обезкосмяват децата? Горовя конкретно за крака (и ръце евентуално). За ръцете аз имам спомен, че започнах когато бях 11,12 клас и не съжелявам за това си решение. Много по-красиво ми е да се виждам с епилирани ръце, особено пролет-лято.

# 176
На тази възраст имат мъх, не са точно косми. Аз не бих причинила обезкосмяване на 7 годишно. Има време за всичко.

# 177
  • София
В тази връзка да попитам вярно ли е, че не се препоръчва кола маска преди първия цикъл? Аз не виждам логика никаква, ама знам ли, на една приятелка така й казала козметичка. Моята дъщеря е на 9, лятото ще навърши 10, има няколко косъма под мишниците, ако се увеличат може и да ги махна лятото. На краката са като мъх. Конкретно на въпроса изобщо не бих се съобразявала с години, а с необходимост. Когато космите започнат да правят впечатление, се махат.

# 178
Здравейте Simple Smile С една госпожица на 9г и половина съм и си мислех, че тази тема с космите е доста далеч при нас, но не би. Наистина от малка е с по-тъмни и дълги косми по ръце, крака и вежди, но не я бяха притеснявали до скоро. Не много доброволно научих, че явно вече са проблем, които много я тормози и веднага ги махнахме на ръцете. За краката ще изчакаме лятото. Скоро ще се погрижа и за веждите. При мен със същите косми, чак на 14г (само за веждите си спомням) ги редуцирах, но тогава такива бяха обстоятелствата. Още си спомням колко ми пречеха и на мен, затова не съм се замисляла много сега дали не е рано. Детето е спокойно и щастливо Simple Smile

# 179
Здравейте!
Не съм прочела цялата тема, но ми се иска да попитам нещо конкретно и смятам че тук е подходящото място. Дъщеря ми е на 3г. и съм още далеч от тази тема, но сега ми направи впечатление на една снимка във ФБ на едно момиченце на 7г. за фотосесия нагласено, а космите по краката му личат, т.к. е брюнетка и това лично на мен не ми се хареса визуално.
Аз също съм бюнетка с черна коса, съответно и окосмяването ми е тъмно, но нямам ясен спомен кога започнах да се обезкосмявам.
Смятам и че дъщеря ми ще има по-изразено окосмяване, въпреки че сега е с русолява коса и стигам до същността на въпроса си: Какво мислите по тази тема - От каква възраст и дали трябва да се обезкосмяват децата? Горовя конкретно за крака (и ръце евентуално). За ръцете аз имам спомен, че започнах когато бях 11,12 клас и не съжелявам за това си решение. Много по-красиво ми е да се виждам с епилирани ръце, особено пролет-лято.
Вие сте и родител и жена и смятате косми по крака на дете на 7г за грозни. Ето тук се крие и причината днешните деца да правят всичко доста по-рано отколкото някогашните. Космите са физиологична особеност. Всички деца на 7 имат такива и аз на моята дъщеря на тази възраст не съм ги премахвала. Обаче ако почне да се крие и страда, защото я сочат като грозна, ясно ви е какво щях да направя. В общия случай не бих очаквала дете на 7г да е епилирано.

Общи условия

Активация на акаунт