Пубертетът при момичетата до 14 години

• 25 815
  • 498
  •   1
Отговори
# 420
Sea, не съдя просто от любопитство попитах.

Ние живеем в чужбина и децата вървят по общ календар. Заедно с ЧПВ им сложиха още нещо последна доза... не помня какво.
ЧПВ е задължителна и не знам защо дойде даже подвижен мед екип и им я сложиха в у-ще Simple Smile

Сменям темата, моята госпожица след 3 месеца става на 12г. Аз само и треперя да не и дойде скоро, защото за мен цикъла беше огромен кошмар цял живот. Много ме е старх да не го е наследила, поне да е възможно най-голяма, за да осъзнае как да се грижи за себе си.

Само за справка, на 11г и 9м е 165см, 47кг, 39 номер обувки 😳

# 421
  • София
Няма никакви проблеми, обяснявам и аз, просто понякога се получава, че сит на гладен не вярва, не говоря за теб конкретно, а по принцип. Simple Smile

# 422
  • Северозапада
И аз не давам да слагат по две ваксини. Даже като бебе се бях разбрала с ЛЛ да и ги слага една след друга. Дъщеря ми беше с АБКМ и подхождах внимателно към всичко, което може да предизвика реакция.
Решили сме да сложим ваксината за ЧПВ. Сега е на 12 и ѝ сложиха тази по календара, затова за ЧПВто ще идем догодина. Също и против варицела искам да сложим, защото не я е карала, или не сме разбрали, защото е имала контакти с деца точно преди да се проявят симптоми.

# 423
  • София
Има тест за антитела за варицела, но съм правила преди години, сега не знам каква е цената.

# 424
А, вярно и против варицела им сложиха, т.е. трета, но моята дъщеря я изкара така че я пропусна.
На малката ми дъщеря сложиха първата против варицела на 6г, сега е на 8г, почти 9. Остават и тия трите на 11г.

# 425
  • София
Момичета, някоя от вас слагала ли е ваксина за ЧПВ на дъщеря си? Колебая се, клоня да сложа, но ще се радвам някой да сподели какво е чел или пък личен опит. Обикновено съм настроена скептично към ваксините.
Слагах и на двете ми дъщери, ще сложа и на сина ми, аз съм за всякакви възможни ваксини, но за тази- най-вече, на 43 съм, но и аз ще сложа, всички гинеколози, с които съм говорила, са единодушни, нека поне един вид рак бъде сведен до минимум.

Да не си говорим за размери- едната е 12 г, 171 см, 42 номер обувки Wink

# 426
Tintina, ние се следим при Чонгов и целия му екип. Обясниха ни,че по последни данни плуването не помага при сколиоза. Свързано е с това ,че е едната ръка е водеща и съответно натоварването е несиметрично и гр. стълб се усуква. Ако плуването е първи избор на спорт от детето и родителите,да е под ръководство на паратреньор ( те са запознати със спецификите).
Прави ли шрот упражнения?

Аз две ваксини за един ден не бих сложила.

# 427
Kanari, браво, голямо момиче Simple Smile
А можеш ли да споделиш двли има МЦ и ако да от кога? Чудя се дали ако сега им идва по рано спират да растат по-рано.
Не се притеснявам за височината, у нас ниски хора няма ( мм е 2м, аз 175см) , даже се надявам за момичетата да не минат 180см, защото е възможно. Каквото и да е де, да са здрави и щастливи, но пак от любопитство.

# 428
Моята февруари ще прави 12 и е 162, 50 кг, носи 38,5. Цикъл още няма, а е доста развита. И аз се надявам максимално да се забави. Даже в сравнение с мен я забави, че при мен цъфна по-рано.

# 429
  • Бургас
mama irina

Скрит текст:
Ходи на лечебна гимнастика при рехабилитатор, там правят упражнения, карам я да ги повтаря и вкъщи. Не знам дали се води точно шрот. Нейното изкривяване е малко - 13 градуса, ще направим снимка след една година да видим какво е положението.

# 430
Kanari, браво, голямо момиче Simple Smile
А можеш ли да споделиш двли има МЦ и ако да от кога? Чудя се дали ако сега им идва по рано спират да растат по-рано.
Не се притеснявам за височината, у нас ниски хора няма ( мм е 2м, аз 175см) , даже се надявам за момичетата да не минат 180см, защото е възможно. Каквото и да е де, да са здрави и щастливи, но пак от любопитство.
Не съм Kanari, но да кажа, че на моето му дойде на 11 и вече повече от 2 години си стои 38ми номер обувки и се надява да стане поне 160 см. Забавянето на растежа стана осезаемо. Ние не сме високи обаче и въпреки това много я мъчи, че е дребна.

# 431
  • София
Няма цикъл, но е на лекарства, които го потискат, сега ги смениха и предполагам, че ще и дойде, защото е с течение от 3 години- уж е чиста, уж нямало възпаления, така че предполагам всеки момент ще и дойде. И на мен ми е много неприятно, защото с хигиената със сестра и са под всякаква критика и изобщо не ги виждам, още са деца...ама това е положението.

# 432
Без да се обиждаш, но интимната хигиена се възпитава. Няма шанс да си легне без да се измие.

# 433
И мен това ме притеснява.. ние живеем на море, така че по-голямата част от годината ежедневния душ е неизбежен и останалото време е по навик, но постоянно заплашвам с рязане на несресани коси, обувките и са развързани постоянно, бягам с дезодорант на вратата преди да излезе. Няма да споменавам колко е разхвлрляна..
Ще трябва да се научи, дано не и тежи.

# 434
  • Бургас
Ще се научи.
Скрит текст:
Онзи ден голямата дъщеря се обади да ми се оплаче, че се скарала с приятелка, която влязла у тях с обувки Joy Живее сама, преди живееше с гадже, бяха постоянни пререкания кой от тях да чисти банята. Вече е на 27, чисти, подрежда, готви, поддържа домакинство. Явно моето възпитание и постоянното мърморене е оставило трайни следи, а като се сетя в какъв вид беше стаята й като тийнейджър и как си казвах, че нямам шанс да я науча...

Общи условия

Активация на акаунт