Кутия за обяд - какво приготвяте за училище и офиса? Тема № 16

• 36 369
  • 798
  •   3
Отговори
# 735

За закуска шиш- сандвич, а за обяд ребра и печен карфиол за гарнитура, които пропуснах да снимам.

# 736
  • Berlin
Сандвич с майонеза, пуешко филе и рукола, овесени бисквити и ябълка.
Днес чакам да дойдат нови кутии за храна, че загубихме една миналата седмица. Дано да съм уцелила размера.

# 737

Сандвичи с яйце,сирене,масло и кашкавал. За дребното след яслата.

# 738
  • Sofia
Ох, кутиите (и аксесоарите съответно.... така и с другата ми страст разбира се - квасният хляб и печива Wink ) са ми мания... и  аз чакам две нови, нищо че нищо не е загубено... Искам да ми е разнообразно, освен че не стои всичко  еднакво добре в една кутия... 

И така и така се разписах, ето и днешната ни кутия, само закуска.

Мини пърленки с яйчена салата;  репички и морков;  крекери с розмарин;  праскова и боровинки;  шоколадови бретцели  - 100% лидълски продукти в кутията.  Simple Smile

# 739
За днес:
Сандвичи с лидълско крема сирене
Задушени моркови, червени и зелени чушки
Домашен крем ванилия - с какао
този път и в по-голяма кутийка Yum (сварих повече крем и гарнирах различно, та да симулирам разнообразие. Ама това е минусът на домашно приготвеното, че няма как да направя много малки количества и после се повтарят, но пък са по-вкусни от купешкия. Даже онзи с канелата по-скоро на мляко с ориз ми напомняше като вкус, ще видим днешният как ще е... ) Grinning
Скрит текст:

# 740
  • Sofia
Домашен крем ванилия - с какао[/b] този път и в по-голяма кутийка Yum (сварих повече крем и гарнирах различно, та да симулирам разнообразие. Ама това е минусът на домашно приготвеното, че няма как да направя много малки количества и после се повтарят, но пък са по-вкусни от купешкия.
След това разнообразяваш готовия крем. Simple Smile
Слагаш малко от него на дъното, след това свежи или сушени плодове, ядки, семена, целувки, бисквити, от типа на М§М бонбонки, подправки (свежи или сушени) и каквото още ти хрумне.... пак крем и така редуваш, колкото ти позволява съдът.  Всеки път различни добавки и ето ти разнообразие. Simple Smile
Аз правя дори чийзкейк в малко бурканче/контейнер! Simple Smile

Тирамису

# 741
Morena, страхотни са нещата, които приготвяш и ти благодаря за идеите, ама ти си експерт, а аз съм само "редови гражданин".Stuck Out Tongue Winking Eye

В случая гоня само вкус, а не визия иначе по празници и подобни и аз се изявявам понякога, ама за офисен обяд не влагам толкова усилия, за съжаление и не разполагам и с такова време.
Освен това с добавки като бонбони, бисквити, целувки и дори сушени плодове за мен лично би станало нетърпимо сладко, то затова избягвам и купешките десерти (доколкото мога).
А ядки вече съм ползвала. Simple Smile Eдното ми кремче е с орехи и предстои да се появи на снимка тук в някой от идните дни Grinning

# 742
  • Sofia
Е, разбира се, зависи и колко е сладък кремът и събразяваш добавката според това.  Simple Smile

# 743
  • shumen
За утре-отново пожела пица,грозде и едно десертче Милка.
За мен-пълнени пиперки с ориз,вафла.

# 744
Преди време бях попаднала из фейсбук на снимка/колаж на изрязани прилежно звездички от краставица, филийки и т.н. за детето, и изрезките/остатъците за бащата. Търся я от много време, но не я откривам отново... Ако някой се сеща за какво говоря и случайно си я е запазил, моля да ми я прати Simple Smile

За детето днес: банан, мини палачинки с мед в малко контейнерче, крем супа от зеленчуци, тиквички и пилешко филе с корн флейкс.
Храната е за цял ден, излиза в 8:00 и се прибира в 17 (днес в толкова, понякога и след 20 часа се прибира)

# 745

За днес отново баничка, банан, крекери със семена, лешници,две меденки и два бонбона пурички

# 746
Преди време бях попаднала из фейсбук на снимка/колаж на изрязани прилежно звездички от краставица, филийки и т.н. за детето, и изрезките/остатъците за бащата. Търся я от много време, но не я откривам отново... Ако някой се сеща за какво говоря и случайно си я е запазил, моля да ми я прати Simple Smile
Тази ли е? Simple Smile
Скрит текст:
Ето и още една подобна...JoyJoyJoy
Скрит текст:

# 747

У нас петъчно са палачинки с овес ( 50%брашно, 50% овес) с варена шунка.
Грозде и 1/2 ябълка.

# 748
Морена страхотни идеи за разнообразие! Изобщо черпя идеи от всички вас даже за това какво да приготвя в къщи 😊.
  При нас днес мързелив петък.

За обяд свински шницел.

# 749
  • Велико Търново
Днешната кутия е със сезонни домашни ябълка и грозде, малко орехов сладкиш и сандвич с яйце и сирене.
Честно казано забравих какво друго сложих в чантата, но вероятно има банан и актимел... а може и да няма Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт