Кутия за обяд - какво приготвяте за училище и офиса? Тема № 16

• 44 092
  • 976
  •   1
Отговори
# 960

Вкъщи - гофрети
Голямо междучасие - нар
Обяд - филе от пъстърва и зелена пиперка
Следобед - последни меденки и руло. Кръглите са купени.

# 961
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
За шотландските яйца това е нашенското руло Стефани, но леко модифицирано. Иначе наистина за обяд са много сполучливи. Половин яйце, варено морковче и краставичка обвити в кайма оформени на кюфте. Слага се на хартия за печене и стават супер.

# 962
  • Berlin
Аз ги знам (и съм правила след Великден) като цяло варено яйце, обвито в кайма и печено, без моркови и т.н.
Днес - 2 х ръжено хлебче с ементал, салами, домат и майонеза; две малко бисквитки и един шот микс сок от плодове.

# 963
Благодаря, Али за хубавите думи! Не зная за предишната версия на запеканката, но тази изглежда много апетитна!
  Да, свършиха ми лайковете, но днес наваксах 😉 .
     Ели какви са тези пръчици върху салфетката?
     Кис ще споделиш ли от къде е кутията с трите отделения?
      Rozi, да. Това са сварени пъдпъдъчи яйца обвити в кайма и изпържени като кюфтенца. Оказаха се много точно попадение. Малкия само ме препитва кога пак ще направя.
   За днес по -мързеливо 😉. Готова закуска от Лидл, за обяд салата цезар със запечен кашкавал, който този път нещо не ми се получи като хората.

# 964
Благодаря, Али за хубавите думи! Не зная за предишната версия на запеканката, но тази изглежда много апетитна!
Ами, старата версия си беше общо взето "подметка". Бях сложила и повечко брашно, та беше по-скоро като някакъв картофен кейк от графата хлебни изделия. Нищо чудно, че не се хареса много, та сама си я ядох. Sweat Smile

Rozi, да. Това са сварени пъдпъдъчи яйца обвити в кайма и изпържени като кюфтенца.
С две думи - "динозавърски яйца" и всичко е ясно. Joy

# 965
  Да, свършиха ми лайковете, но днес наваксах 😉 .
     Ели какви са тези пръчици върху салфетката?
     Кис ще споделиш ли от къде е кутията с трите отделения?
      Rozi, да. Това са сварени пъдпъдъчи яйца обвити в кайма и изпържени като кюфтенца. Оказаха се много точно попадение. Малкия само ме препитва кога пак ще направя.
   За днес по -мързеливо 😉. Готова закуска от Лидл, за обяд салата цезар със запечен кашкавал, който този път нещо не ми се получи като хората.

Емаг

# 966
И аз щях да питам за тази кутия.
В първия момент ми заприлича на една от peleni.bg, която също бяхме коментари скоро.
Тя обаче беше висока, според описанието - 3.9см, което ми се стори много плитко.
А тази гледам в описанието 8см, което си е прилична дълбочина. А тази металната/неръждаемата част, отделя ли се от обвивката?

# 967
# 968
  • shumen

За утре-бутер банички,кифлички с крем Ванилия и извън кадър ябълка и десертче Брауни.
За мен-за закуска бутер банички,за обяд-чушка бюрек,картофени кюфтета,вафла.

# 969
Започваме седмицата.
Закуска - сандвич
Обяд - пиле с ориз, маслини и домати, зеленчуци
Ябълка и круша, бисквити

Вече взеха много да ми доскучават тези сандвичи за закуска......., но не се сещам друго което да става по - бързо сутрин.
Кремвиршки и подобни закуски, дори да е приготвено от вчера тестото, сутрин ще иска поне 1 час приготвяне според мен - докато се отпусне малко тестото, да оформиш там каквото ще правиш и да го изпечеш, че и малко да изстине.

# 970

Парче от питка със сирене,която правих вчера, гофрети с шоколад, сурови ядки,ябълка.

# 971
Вече взеха много да ми доскучават тези сандвичи за закуска......., но не се сещам друго което да става по - бързо сутрин.
Кремвиршки и подобни закуски, дори да е приготвено от вчера тестото, сутрин ще иска поне 1 час приготвяне според мен - докато се отпусне малко тестото, да оформиш там каквото ще правиш и да го изпечеш, че и малко да изстине.

И на мен ми е трудно с идеите за закуска, ама абсурд да правя кренвиршки или подобни сутрин, наистина доста време би отнело. А и размразените и притоплените са ми почти неразличими от току що изпечените, ама у нас не сме много капризни. Blush
Скрит текст:
То докато се занесат, така и така топли в обикновена кутийка няма да останат, а и аз избягвам да слагам топло в пластмасови съдове. В термоса ще се отвърнат и ще станат жилави, но пък в термос съм слагала печени слепени сандвичи с масло и кашкавал, които на обяд бяха много хубави и топлички.

Иначе понеже в събота пекох едни охладени чеснови франзелки, които за пръв път купувам, бях много учудена, че станаха точно за 5мин. във еър фраера. Не очаквах и добре, че отворих да погледна, че за малко да ги изгоря.Sweat Smile
За съжаление с чесън само за уикенда стават, ама се сещам, че продават подобни полуготови кроасани, банички и земелчета, които предполагам пак бързо биха станали.

Обяд за днес:
Пилешко месо и картофки
Макарони със сирене
Броколи

Скрит текст:

# 972
  • Berlin
Сандвич - багета, зелено песто, майонеза, пуешки гърди на филийки, гауда и рукола; грозде.

Аз избягвам да слагам топли закуски в кутията, защото кондензира и опаковката или храната става влажни.
Относно сандвичите - имах си задачка да правя всеки ден различни сандвичи миналата седмица и успях, децата бяха очевидно доволни също от разнообразието. Днес продължавам. Имам и снимки, но много ме мързи, хаха, когато имам повечко време, ще сложа един колаж.

# 973
  • Кърджали
Днес беше на основно плодова закуска - авокадо (не го е изял, а уж му хареса), манго, ананас, мандарина и банан. две бисквитки.

# 974
  • shumen
За утре-кекс,кифлички със крем Ванилия и извън кадър ябълка и вафла.

За мен-за закуска кекс,за обяд-кюфте,плескавица,вафла.

Общи условия

Активация на акаунт