Кутия за обяд - какво приготвяте за училище и офиса? Тема № 16

• 37 483
  • 826
  •   1
Отговори
# 600

За днес сандвич с крема сирене, филе от пуешко, краставици,круша,паста,кашу, лешници и бадеми, соленки

# 601
Моите кутии са само за закуска, но нямат край... само две седмици август.
Плодовете са различни, защото едната щерка е голям каприз ☹️

# 602
Здравейте,
Търся кутия за закуски - да не тече и да е от хубав материал. Насочила съм се към omie box,но се чудя дали си струват 120 лв .Някой тук ползва ли такава или друга подобна?

# 603
Здравейте,
Търся кутия за закуски - да не тече и да е от хубав материал. Насочила съм се към omie box,но се чудя дали си струват 120 лв .Някой тук ползва ли такава или друга подобна?

120лв ми се струва кошмарно много, ако е за дете направо не си струва..може да я загуби,счупи, забрави някъде..

Аз купих метални кутии със силиконов капак. Това е най-доброто на което съм попадала последните години.

# 604
За училище са екстра тези, там ядат направо. Вече за работа ако ще трябва да влиза в микровълнова евентуално, става малко по-сложно.
Но точно като твоята от снимката - стоманена с прилягащ силиконов капак - имам по-голяма. То моето си е направо малка тавичка, де. Много ми харесва как пека нещо в нея, изстива и прибирам с капака в хладилника. И се замислям за такива по-малки - за по една порция изпечена директно в тях и после направо готово само да го грабна от хладилника. Някаква запеканка, мусака, лазаня или кой каквото харесва - идеално ми звучи, а и лесно може и в еърфраера да се запече в такова. Това освен нормална употреба като всяка кутия, както на твоята снимка.
Че и не са тежки, това също си е фактор.

# 605
  • Berlin
Големият ме изненада вчера, че ще трябва да правим пак кутии, защото в училище лафката е в ремонт.
Та сутринта получи - тортила/омлет с шунка и кашкавал (останало от вечерята), банан, едно плодово пюре и отделно кашкавал на пръчици, не знам какво ще изяде. За утре планирам солени кифлички и ще видим какво още.
Ние ползваме в момента една съвсем обикновена пластмасова кутия. Когато бяха малки децата, бях накупила разни с отделения, с малки кутийки и т.н. Ето такава, снимката е от интернет:
Скрит текст:
Къде ги загубиха, къде се поизносиха, нямам нищо останало вече от тях. За момента ми липсва само една малка кутийка, където да слагам ядки или други дребни неща, които биха се разсипали иначе, ако са директно в голямата кутия.

# 606
  • Велико Търново
Хайде и аз с бодри стъпки пак в темата.
Взема съм нови кутии и нова термо чанта за храна на второкласника и съм си казала, че независимо от това какви количества храна връща обратно у дома, ще му пращам всеки ден.
Единствено ми е много демотивиращо, когато съм се старала, подреждала и гласила храната, всичко е изглеждало почти като от пининтерест, а малкото хлапе се прибере с НЕОТВАРЯНА кутия... ами всичко в коша директно Sad

# 607
Привет отново, бодро започнахме седмицата и тук.
Нашето у-ще започна в понеделник и от другата седмица имам освен стандартните закуски, ново предизвикателство кутия.... вечеря!!

Малкото ми момиче започва тренировки от 18.30 до 21.30ч. С мм сме малко на нож и ще говоря да я пускат в 21ч, но пак по моите виждания е много късно. Ще и дам солидна следобедна закуска в 17ч и когато излезе от залата нещо леко за ядене в колА... и когато си дойде доректно в леглото..

Сега се чудя каква програма да и направя да не са сандвичи, да не е сладко, да не е джънк, да не и омръзне, да е леко.

Дефакто ще и го занеса аз, така че не е драма да е стояло цял ден в чантата.

Skk007, много съчувствам за непипани кутии. Аз много им се карам на моите. Предпочитам да ги дадат на някой.

# 608
  • Варна
abs, малките нещица може да сложиш във формички за мъфини или да резнеш ъглите от по-здрава найлонова торбичка , т.е.  като фунийка, закрепваш с кламер, ластик или тиксо. Също, опаковките на сушени плодове, ядки и подобни са много здрави. Случвалo ми се е да ползвам и добре измита капачка от деодорант.Запазих и едно пластмасово бурканче с метално капаче от горчица 155g  Simple Smile

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 17:50 от Пеева

# 609
И моите си поискаха кутии с храна за предстоящата учебна година .
Подготвям се психически...

# 610
  • Berlin
Пеева, мерси! Това с формичките за мъфини го бях забравила!🥹

# 611
  • Deutschland/HE
abs, погледни в Теди има подходящи.

# 612
  • shumen
Цоп и аз отново в темата.
От другата седмица и аз ще започвам с кутиите пак.

# 613
  • София
Здравейте, записвам се в темата с мнооооого капризна първокласничка и от сега ми е лошо и съм в чуденка с какво ще я изхранвам...
Връщам се да събирам идеи!

# 614
За кутии подготвено меню за другата седмица:

1) Кюфтенца от настъргани картофи и моркови с пилешки гърди и яйце.  С малко нарязана краставица. + плод

2) Омлет с верена шунка,( бих сложила гъби, спанак, домати, чушки... какво ли не, но това малкото не ги яде) , 30г питка хлебче + черита+ някакви плодове.

3) "дюнер" от овесена палачинка с прясно сирене, домат, салата и колбас. И плод.

Останалите дни се яде вкъщи, но за първи пъти си поставям да мисля предварително меню заради покупките на храна.
Да видим колко ще издържа.

Общи условия

Активация на акаунт