Кутия за обяд - какво приготвяте за училище и офиса? Тема № 16

• 37 780
  • 837
  •   3
Отговори
# 825
  • София
Аз въпреки, че не пускам снимки, си ви следя всеки ден Simple Smile
Иска ми се да не се вманиачавам и аз, но почти за всеки един продукт човек може да прочете нехубави неща. Трудно ми е да реша кое е вярно и кое - не.
Гледам протеина да е по-голяма част, тъй като имаме лек проблем с теглото, зеленчуци със сигурност два пъти на ден.
Пакетирани сладки/соленки не давам и няма никога доброволно да го направя.

# 826
Пускам набързо днешния обяд, че пак не остана време:

Варени яйца - май съм уцелила менюто, гледам протеините обсъждате Sweat Smile
В двете малките кутийки Майонеза / Сос 1000 острова от Лидл.
Краставици
За десерт "Sfogliatelle" пак от Лидл.
Не знам дали си имат на български название. Може би ще са някакви "листки-многолистки", това според децата... JoyJoyJoy
Скрит текст:

alllllimei "бонус", защото наистина е такъв Simple Smile Обикновено избягвам, но сега съм "готина мама"... LaughingLaughingLaughing

JoyJoyJoy_Reni_renl_, разбрах, разбрах, затова писах бонус и десерт отделно... От съвсем различна "категория" са двете.Satisfied
А откъде са тези единичните пакетчета с картинките? Много са готини, създават усещането за" обяд в компания", отваряш кутията и те те гледат оттам.Blush

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 09:33 от alllllimei

# 827
  • Sofia
Али,  има ги в Тему, а вероятно и в Алито, и в Шейн. Доста малки са обаче, като за бисквитка.

# 828
  • Велико Търново
Пликчетата са от дм, а лепенките от тему. На ролки от по 500 са и ги лепя навсякъде Simple Smile ей, така за шарени как.

# 829
Али,  има ги в Тему, а вероятно и в Алито, и в Шейн. Доста малки са обаче, като за бисквитка.
Да, то и на снимката се вижда, че са мънички, но пък са супер сладурски! Simple Smile
Мислех, че някъде тук ги продават, не ми е хрумвало да поръчвам хранителни продукти чак от Китай.Flushed

Но пък сега се сещам, че биха били доста подходящи за коледния календар.Grinning

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 10:32 от alllllimei

# 830
  • Sofia
Иска ми се да не се вманиачавам и аз, но почти за всеки един продукт човек може да прочете нехубави неща.
Аз от многото четене разбрах, че чистата храна е много малко и нямам никаква възможност да я издирвам като игла в купа сено.  То и въздуха, и земята са отровени, та и сам да си отглеждаш е доста трудно.

# 831
Простичко,но супер балансирано, 👏 Simple Smile

Правите ли някакви сметки  какво и колко ядат децата ви?

Без да се вманиячавам, аз следя сладкото и протеините горе долу...и гледам да не вечерят макарони и пица..

И аз гледам да не се вманиячавам, за съжаление няма и достатъчно време човек да обърне достатъчно внимание на баланса.
Но определено и аз гледам пакетираното сладко да е на минимум, както и тестени изделия да не ядем вечер.
Допълвам си поста.
Понеже често режа на детето камби и моркови, както и варени яйца, та....за тези храни съучениците му се чудели как може да ги яде и му се смеели........

Шапка ти свалям че яде сорови зеленчуци. Аз успявам само домати и краставици да пробутам и то само на едната ми дъщеря.

Компенсирам с крем супи, които ядем и на 40градуса...

Със сладкото обаче съм неприклонна. И преди съм казвала, че самото училище не позволява никакъв вид сладко, нито домашно или нито пакетирано...  но и когато ги взимаме сладко не давам, само плодове.
Сладкото е през уикенда.
Изключение е лятото, когато ядем много сладолед.

# 832
  • shumen
За утре-кроасан с масло,ябълка,десертче на Милка.

# 833
Не бих купила китайски стоки, които се допират до храна или кожа. Но всеки сам си преценЯ.
Отделно, че голяма част от зеленчуците нямат никаква хранителна стойност вече, много от тях не се усвояват добре просто хапнати сурови, а плодовете са бъкани със захар....та споко.
Искрено завиждам на хората, които имат достъп до домашни продукти.
За да не е спам - забърках една овесена баница с невероятни продукти - всичко без овесените ядки е от една баба, която се опитвам да убедя да й купя няколко добитъка да ми гледа.

# 834

За днес хлебче с крема сирене, шунка, кашкавал и кетчуп, ябълка, кашу, бадеми , лешници и парченца бял шоколад.
За овесените бисквити при мен е все на око 1 намачкан банан,по 1с.л.фъстъчено масло, сусамов тахан и мед, слагам чия,сусам, ленено семе, слънчоглед, тиквени семки, кокосови стърготини, тези са с овесени трици за първи път купувам обикновено правя със финни овесени ядки , може и шоколадови капки да се сложат,слагала съм и пресни боровинки, ядки   всеки път са различни и пак казвам на око.По принцип си ги правя за мен,но и детето започна да ги яде(понеже не ям брашно, яйца, захар)

# 835
  • София
Скрит текст:
Пускам набързо днешния обяд, че пак не остана време:

Варени яйца - май съм уцелила менюто, гледам протеините обсъждате Sweat Smile
В двете малките кутийки Майонеза / Сос 100 острова от Лидл.
Краставици
За десерт "Sfogliatelle" пак от Лидл.
Не знам дали си имат на български название. Може би ще са някакви "листки-многолистки", това според децата... JoyJoyJoy
Скрит текст:

alllllimei "бонус", защото наистина е такъв Simple Smile Обикновено избягвам, но сега съм "готина мама"... LaughingLaughingLaughing

JoyJoyJoy_Reni_renl_, разбрах, разбрах, затова писах бонус и десерт отделно... От съвсем различна "категория" са двете.Satisfied
А откъде са тези единичните пакетчета с картинките? Много са готини, създават усещането за" обяд в компания", отваряш кутията и те те гледат оттам.Blush
[/quote]

alllllimei, вече са ти отговорили момичетата, но тези специално са от Тему и да малки са - едвам събирам по една бисквитка. Сестра ми също е взела, но явно аз не съм гледала размера а тя е гледала Yum и съответно при нея се събират спокойно две бисквитки. Следващия път ще поръчам от по-големите Simple Smile Поръчла съм още стикерчета, лепенки, интересни шишчета и сега набелязх още няколко забавни неща, които да опитам Simple Smile

А за днес приготвих следното:
- закуска - макарони със сирене;
- обяд - крем супа от червена леща (забравих да снимам крутоните Rolling Eyes);
- следобед - поиска отново запечен сандвич, но този път смених формата на хляба и на приставките на уреда за сандвичи;
- плод - грозде;
- бонус - няма Yum Smile

Smile

# 836
Ей, чакайте, че аз нещо съвсем се обърках, ама то вие поръчвате само пликчетата, така ли?
Скрит текст:
Аз помислих, че така са си опаковани бисквитките и затова се учудих, че ви се чака доставка на бисквити от Китай.Flushed
Даже и изречението на Morena така го разбрах, това „Доста малки са обаче, като за бисквитка.“ – го разбрах в смисъл, че самата бисквитка е малка като грамаж и в подкрепа на тази теория гледам, че _Reni_renl_ по две слага, та напаснах ги нещата.JoyJoyJoy
Щом са само пликчета, сега ще ровя да видя какво се предлага и аз също ще си поръчам!

Преди малко видях, че и соса горе го бях объркала, писала бях 100, вместо 1000 острова, та явно вчера не съм внимавала много.Sweat Smile

_Reni_renl_,бонусът днес е, че е петък! Wink
Bibikota, какво е динозавърско мезе?

Ето и петъчният обяд:
Кебапчета
Руска салата
Айсберг
Варена царевица
Ябълка

и две земелчета, дето пак не съм ги снимала.
Скрит текст:

# 837
И аз не се вманиачавам. Гледам да има разнообразие до колкото е възможно. Но ме накарахте да се замисля, че месото преобладава повече. Ще се опитам да подобря това, но с 5 продукта на кръст( единствените, които се харесват) трудна работа.
      За днес сандвич с филе и кашкавал, краставица и черита.

И кюфтета с млечна салата и айсберг. За айсберга добавих отделно сос.
   Поне салати гледам да добавям повече, окуражена от Морена.

Общи условия

Активация на акаунт