Кутия за обяд - какво приготвяте за училище и офиса? Тема № 16

• 36 214
  • 795
  •   1
Отговори
# 780
  • Велико Търново
Денс кутията е 30 % по-различна, чак аз не повярвах, но изпълнявам поръчки Simple Smile
Сандвича е с шунка и краставици - голи филии без нищо " Така го ям само"... страшна работа

# 781
И нашето меню днес:

Като мусака, ама нищо общо. ( чушки, лук, чесън и домати са запържени и пасирани предварително, моркови нарязани с размера на ориз и после печено с запържена каймата и морковите)

И закуската: 1/2 сандич с прясно сирене и масло, черита и ябълка

# 782

Сандвич за голямото междучасие с кашкавал, масло и шунка.
Кърначета с шишета от моцарела.
За следобедна закуска гофрета.
Закусва и сутрин вкъщи Simple Smile
Хубав ден!

# 783
Аlllli то и аз така с пастата, но се опитвам да разнообразявам. Е, тази със сигурност няма да влезе в менюта, защото не се одобри от ученика, а уж обича паста, обича и патладжан, но явно не в тази комбинация.
   Danaeka как така мухлясала, от готовата витрината ли е тази пица?
  Skk  разсмях се с тези голи филии 😄. Както го иска детето така 😉.
  При нас закуската е пица- омлет.

Този път снимах преди да подредя в кутиите.
    За обяд пиле по китайски, краставица и ябълка.

# 784
skk007, много ти е съобразително детето, не иска да товари майка си с допълнителна работа, че в момента в това хладно време мазането на масло никак не е лесно. JoyJoyJoy
(Между другото точно тази сутрин затоплях филийките за закуска с тази цел, че иначе кокосовото масло, което слагам беше на камък...)Sweat Smile

Днес пак топъл обяд - Боб яхния с червени чушки, лук и моркови. (не успях да го снимам, че нали излиза пара от термоса, пък и бързах да го затворя. Трябва преди да ги топля да снимам, ама все забравям.)
Гарнитурите и десертът са - Краставици, варени яйца и ябълка.
Скрит текст:

# 785
  • shumen
Бибикота,от пекарната беше.Ето я вътре как изглеждаше.

За днес-тост с шунка,ябълка и десертче Милка.

# 786
Danaeka това е кошмар! Добре, че детето го е видяло!

Сладка закуска от гофрети с течен шоколад и банан.

За обяд броколи със сирена, сварени яйца и пръчици.

# 787
Лелее, ужас, "danaeka"!
Скрит текст:
Добре че сте го отворили, то вътре плънката е развалена, няма как човек да го види!
Kога го купихте, да не е стояло дълго на топло? Макар че дори така, не би трябвало да е в този вид, явно е залежало в магазина.

Иначе аз вечер съм купувала и преоценени закуски от пекарната на Кауфланд и никога не ми се е случвало да са развалени, ама пък сега като се замислих, ние купуваме главно кроасани, милинки, гевреци и подобни, тоест такива без "разваляем" пълнеж.

При мен менюто днес:
Салата от варена царевица, кисели краставички, копър и майонеза
Панирани рибни пръчици
Колраби
- купих го вчера от Била, по-долу прилагам снимки на етикета, че специално го погледнах как са го "кръстили". Добре помня, че и миналия път като купих не пишеше алабаш, ама за всеки случай се загледах специално заради дискусията тук. Smile
Бисквити с домашно сладко от череши
Скрит текст:

Ето го етикетът:
Скрит текст:

# 788

Сандвич с пастет, топено сирене и краставици, соленки,две бисквити, бонбон и ябълка.

# 789
  • София

Кифлички с пилешко бон филе, яйце и грозде

# 790
  • shumen
Бибикота,добре че,го видя детето,че щях да се изложа.
Alllimei,купихми ги предния ден две.Едната я изяде в момента и нищо и нямаше,а другата на следващия ден уж за училище я взехме.Аз и друг път съм купувала от тях и проблем не е имало.
За утре-домашна пица,грозде,десертче Милка.

# 791

За днес хлебче с майонеза,луканов салам,пушено сирене и кетчуп, грозде и бонбони.

# 792
  • Велико Търново
Аз съм втори ден в пауза от създаването на еднообразни кутии. Просто подреждам в чантата на момчето - банан, плод в кутийка ( грозде, круши и ябълки) сандвич  и мъфин или кроасан и някое мляко/сок и толкова. Накрая се прибира с празна чанта, което означава че и така му е добре Simple Smile

# 793
  • София
Ето ме отново и мен, отсъствах една седмица, а последните два дни не ми остана време да кача кутиите, та сега ви ги споделям Simple Smile

Сряда:
- закуска - баничка;
- обяд - ориз с месо;
- следобед - 2 парчета пица;
- плод - ябълка;
- бонус - бонбонки и бисквитка.

Четвъртък:
- закуска - гофрети с мед;
- обяд - боб с няколко саламчета и топени сиренца (+ хляб, защото не е много по боба и реших да се застраховам ако не го яде, поне хляб да хапне Simple Smile, но пък за голяма моя изненада го беше поизяла и върна много малко, само на дъното);
- следобед - барни и мляко за пиене;
- плод - ябълка;
- бонус - крекери.

Днес е на екскурзия и приготвих само няколко сандвича Simple Smile

# 794
За днес:
Руска салата
Шунка
Авокадо
Краставица

Земелчета 2 броя - не съм ги снимала, че ги купих сутринта на път
 Бисквити със сладко от череши - на "повторка" Grinning