Кутия за обяд - какво приготвяте за училище и офиса? Тема № 16

• 37 312
  • 822
  •   3
Отговори
# 615
  • Sofia
Останалите дни се яде вкъщи, но за първи пъти си поставям да мисля предварително меню заради покупките на храна.
Да видим колко ще издържа.
Така съм от години и ми е много лесно и удобно, дори варианти имам.  Пазарувам по менюто и тогава търпи промени то, ако не намеря търсеното, а има друго хубаво.

# 616
  • Berlin
Сандвич с майонеза, пуешки гърди и краставица; отделно пръчка кашкавал и метнах 2 оризови филийки, за всеки случай. Успах се и това измислих.😀
При пазар винаги се оглеждам и взимам неща, които мога да сложа в кутията освен стандартните сандвичи/плод/зеленчук. Не държа всичко да е приготвено от мен от 0.

# 617
Включвам се в темата с един първокласник, който освен закуска ще трябва и обяд в кутия да си носи в някой дни, защото е капризен. За сега успях да се преборя за идната седмица ще пратя само един обяд друхите дни ще пробва храната в стола, уж менюто му допадна. Накупих доста кутии с разделения и без да видим как ще се организирам.

# 618
Започнахме с кутиите - първият ден е сандвич с шунка и Филаделфия. бях купила продуктите и сами си приготвиха всичко, включително и плодове, краставица. Доволна съм.

# 619
  • shumen
За днес-баничка от Кауфланд,грозде,кексче.

# 620
Днес 2 сандвича с крема сирене, пилешко филе и чедър слайс, варено яйце, кисело мляко с овесени ядки и банан. Дали ще изяде всичко ще видя довечера. Не ходи на стол.

# 621
  • София
Хайде и аз пак тук. Петокласничката е в ново училище и вече няма да е целодневно, така че ще се ограничавам с разни сандвичи и други дреболии за междинна закуска, а обядът ще си е вкъщи.
За днес - сандвич с крема сирене и шунка, кашкавал на пръчици и краставица. Естествено забравих да снимам кутията 😀

# 622
Моя е 7 клас и отказа да взема за училище закусва вкъщи и е до 2 часа ще видим дали ще издържи.Успешна година ви желая.

# 623
Привет на всички! Да се включа и аз в битката с училищните кутии 😆.
    За днес тортилено руло с яйце и крем сирене, черита и кашу за закуска.

За обяд сурова червена чушка на резенчата и палачинка с пилешко месо, и сирена. Без снимка още влизаме в ритъм.

# 624
  • Велико Търново
Нямам снимка, но и аз днес направих първата кутия за учебната 2025/2026г
сандвич с масло, шунка, краставички и кашкавал; чери домати в малкото отделение и царевица от консерва в другото малко отделение.
За утре планирам пръциси от морков и краставица в голямото отделение с варено яйце, а в малките - ядки и ябълка на парченца.
Отделно в самата чанта винаги слагам по някое барни/ опаковка с 2/ 4 бисквитки.

# 625
  • София
Привет и от мен Relaxed Успешна учебна година пожелавам на всички!
С много капризна първокласничка ще събирам идеи от тук, защото ми е много трудно.
За днес приготвих следното:
- закуска - тортиля с шунка и кашкавал
- обяд - половин шницел (осната от вечерята й) и чери домати за гарнитура (за съжаление не яде никакви други зеленчуци, включително и така безобиданата краставица....)
- плод - праскова

# 626
  • shumen
За утре-филия със сладко от вишни,грозде,суха паста.

# 627
  • София
За един първокласник, който по принцип ще обядва на стол, но е леееко претенциозен, а майка му има жесток проблем детето да не е яло нищо, утре ще приготвя следното:
1. мини пици (изпечени от тази вечер, тъй като хладилника ни отказа в неделя, иначе щях да ги пека сутринта)
2. малък кроасан с лешников крем
3. барни
4. нектарина и/или банан

За днес му приготвих:
1. готови бутер пици от Лидл (2 бр.)
2. малък кроасан с лешников крем
3. барни; и си бе изял абсолютно всичко плюс нещата от стола. Чак ме изненада, но за утре имам опасение, че няма да му хареса.

Малко ми е гузно, че само тесто пращам, но без хладилник и без продукти съм малко ограничена във вариантите си.

# 628
Извинявай ако съм пропуснала ако си казала, но у вас ли няма хладилник?

# 629

За утре ориз със зеленчуци; банички за закуска и грозде.

Общи условия

Активация на акаунт