Кутия за обяд - какво приготвяте за училище и офиса? Тема № 16

• 44 930
  • 976
  •   1
Отговори
# 900
Не мога да те чета по обяд преди да съм яла. Да ти пратя една кутия и за мен освен 😄

# 901
  • Sofia
Биби, благодаря!  
Разбира се заповядай фалафелите
Скрит текст:
Предната вечер накисвам 1ч.ч. суров нахут и сутринта го пасирам с шепа спанак, 3 стръка зелен лук, 1/2 връзка магданоз, 1/2 ч.л. бакпулвер, сол и п-р, 1/2ч.л. кориандър, 1/4ч.л. кимион и 1-2с.л. зехтин. Оформям кюфтенца и пържа или пека на хартия и на 230градуса за 5-10мин. Задължително е да се поохладят, за да стегнат и тогава да се пипат. Стават крехки и пръхкави вътре и с тънка хрупкава коричка.  Да ви е вкусно!

Ето и днешната ни кутия

Японско бенто с онигири рулца;  задушен спанак с царевица и сусам;  салата с домашна паста (пичи), риба тон, червен лук, краставица, пържен бекон и майонеза;  мочита за десертче. Клечките и соевият сос липсват в кадъра. Wink

# 902
  • shumen
За утре-за закуска-палачинки,за училище-сандвич с шунка,кифлички с ванилов крем,ябълки и вафла Споко.

# 903
Bibikota, как правиш соления кекс? Изглежда супер.

Нашата закуска: солени палачинки с настърган кащкавал в тестото. + мандарини

Децата много ги обичат,  но още не се справям на 100% с железния ми тиган.

Освен че съм заякнала доста на бицепси от както го имам 1/2 от храните успявам да ги залепя... много е странно как, ако е прекалено топъл или прекалено студен тигана залепва, ако е точната температура, не.

# 904

Днес малко по оскъдно след вчерашната забележка,че яде по време на час това не го очаквах от един седмокласник Simple Smile На въпроса ,защо яде в час отговора беше ами нали знаеш онази голяма питка...бил гладен как не можа да издържи до междучасието та днес баничка, банан и две мини вафлички

# 905
Понякога сутрин когато ви гледам кутиите, преди още да съм закусвала, страшно ми се прияжда от всички. Аз днес пак съм мързеланско, но утре и в други ден няма да има обяд. Решила съм обаче да е на пица и бургер, че пак имах оплакване, че му казвали "блякс" на храната.

# 906
  • Sofia
Розичка, учи го, да не си слага на сърце коментарите на другите. Всеки си има мнение, няма как всички да мислят/ виждат еднакво, важното е неговото виждане.

# 907
Morena, благодаря за рецептата!
Cskafena разсмя ме с гладния седмокласник, но истината е, че много са им кратки междучасията.
  Ели по-късно ще ти пратя рецептата за кекса, че не го помня с точност.
  Rozi много неприятно, че децата продължават с нападките!
   И при нас палачинки, но с шоколад.

За обяд гювечета с картофи, домати и мръвки,  + патладжанена разядка.

# 908
  • Sofia
Пак заповядай, Биби! Simple Smile

Ели, ето и от мен солен кекс, снимката е линк към рецептата.

]

# 909
Благодаря 🤗🤗🤗

# 910
Розичка, учи го, да не си слага на сърце коментарите на другите. Всеки си има мнение, няма как всички да мислят/ виждат еднакво, важното е неговото виждане.
Morena, така е, ама и да не обръща внимание си е неприятно да слуша детето такива коментари.
Скрит текст:
Не че трябва да се съобразява с тях, ама интересно да видим наистина ако носи бургер или пица и се "уеднакви" с другите дали все пак ще престанат или ще си намерят друг повод или друг обект.
То обикновено е един тартор и останалите са подражатели, ама като формират групичка и си е чист тормоз.
Bibikota, този спанак ми е една от най-бързите и лесни рецепти, чак ме е срам да я пиша на факир като теб...Blush
Скрит текст:
1)Запържвам лук в зехтин
2) Изсипвам 1-2 пакета замразен спанак (може и с пресен, разбира се)
3) Добавям вода и оставям да поври около 10 мин.
4) Сипвам сметана за готвене (половин кутийка от малките) и добавям подправки на вкус (сложих черен пипер, джинджифил и куркума) и го оставям на тих огън още около 10 мин.
5) Добавям сварения ориз и посолявам. (За да съм сигурна, че е сварен и да не чакам дълго ориза го пускам в микровълновата и си се приготвя, докато аз се занимавам със спанака. Знам, че е вредна, ама някой път ми е незаменим помощник.)

И нещо полезно, което научих някъде тук из форума: Ако направя повече го сипвам и затварям в буркани докато е горещ и те сами се вакуумират. Така държи доста дълго и на който вкъщи му се дояде, може да си отвори и да си стопли, а не да повтаряме едно ядене всеки ден, докато се изяде. И аз така си отварям и притоплям сутрин за термоса.

Ето и менюто днес при мен:
Кренвиршки по идеята на Cskafena
Броколи със сос майонеза, кисело мляко и черен пипер
Печени моркови
Скрит текст:

# 911
Morena
Може би си казала вече търсих назад , но не намерих, откъде е тази алпака кутия с много разделения и капак подобен на долната страна ?

# 912
  • Sofia
Morena
Може би си казала вече търсих назад , но не намерих, откъде е тази алпака кутия с много разделения и капак подобен на долната страна ?
Здравей, не мисля че съм казвала, не са ме питали. Simple Smile
Та кутията е неръждаема стомана и от peleni.bg - върви с два контейнера с плътни силиконови капаци - един голям и един малък.

# 913
И на мен ми беше любопитно за кутията Morena. Благодаря за инфото, изглежда доста практична.
Иначе за "блякс", ще споделя след пиците и бургера как е положението. Явно вчера е било заради варените яйца......
Като го поразпитах се оказа, че основно подигравките са от едно дете, което хапвало снаксове в училище. Казвало "блякс" и на собствената си храна няколко пъти - когато майка му му била сложила мусака и салата.
Та....явно не трябва да взимаме под внимание  коментарите.

# 914
  • shumen
За утре-за закуска-отново пожела палачинки,за училище-кифлички със крем Ванилия,тост със салам,ябълки.

Общи условия

Активация на акаунт