Време не остана, ОКТОМВРИЙЧЕ ще гушка всяка мама -Тема 9

• 37 127
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
Juli,честит рожден ден!Може ли някоя да ми обясни как да стимулирам коластрата?Снощи едната акушерка доста болезнено ги стисна,цял ден се мъча с електрическата помпа,но нищо не тръгва.

# 496
Лунатичка, купи си чай за лактация, пий много вода. Колкото по хидратирана си толкова по-лесно ще ти бъде.
Джули, честит рожден Ден! Жива и здрава да си.

# 497
  • София
Лунатичке, и аз голям зор видях, а и не само, и още прогресирам бавно. Първия ден в интензивното нямах възможност да се занимавам, а и ми бяха казали, да не нося почти нищо, и помпата остана вкъщи. После неусетно ми станаха на камък, и в пъти по-големи, буквално. И мен ме стискаха, много боля, а излязоха капки. Покрай всичко останало, почти не ми остана време и малко се бях предала, но вече вкъщи се захванах по-сериозно и има напредък. Ето какво мога да споделя:

Стимулирай се от самото начало, дори да няма нищо. Може и с помпа, може и ръчно.
Препоръчват всеки път да се слага бебето, поне по 10 минути на гърда. Моята бебка обаче ми я дадоха чак на 3-тия ден за първи път, а тогава гърдите ми вече бяха толкова твърди, че нямаше слагане, ни на бебе, ни на силиконови зърна. Пък и моята не е толкова лакома и това си казва думата.
Препоръчват с помпа да се стимулира на 3 часа. За времетраенето чух различни неща, някои дори по 40 минути. Но на мен от това ми се възпалиха зърната и се наложи да пропусна ден-два, та не го препоръчвам. Сега правя 15-20 минути и резултатът е добър.
Лецитин за да не получиш запушвания. На мен много ми помогна.
Чай за кърмачки - не знам има ли ефект, но го пия. Имам увеличение, малко, но имам.

Успех!

И честито на всички нови майчета в темата, живи, здрави и пухкави бебоци! HeartpulseBlue HeartParty Time Джули, честит рожден ден Birthday

# 498
Juli,честит рожден ден!Може ли някоя да ми обясни как да стимулирам коластрата?Снощи едната акушерка доста болезнено ги стисна,цял ден се мъча с електрическата помпа,но нищо не тръгва.

Просто слагай бебето преди да даваш АМ, аз също си мислех, че няма нищо и го слагах от дъжд на вятър първите дни, но на 4-5 ден ми се втвърдиха гърдите, започнах да изстисквам капки на ръка докато омекнат и така цял ден на няколко пъти + студени компреси.. на следващия ден вече не бяха така болезнени и хванах помпата и за моя изненада започнах да изкарвам големи количества и да ми олеква, та започнах на 3 часа да цедя с помпата (бях разделена с бебо за 1 седмица)… Ии съвет от мен - не започвай чайове за стимулиране преди да видиш колко ще изкарваш сама, защото може да си докараш хиперстимулация и мастит, а двете са доста неприятни… а ако си разделена от началото с бебето, стимулирай с помпата, дори и нищо да не изкарваш, на 4-5 ден ще ти слезе кърмата, коластрата е много гъста и трудно да я изкараш с помпа в началото

# 499
Моето бебе не беше при мен една седмица. От първия ден започнах да стимулирам с ръчната помпа, но почти нищо не излизаше. На 3-4 ден станаха болезнени и твърди. Случайно се засякох с акушерката, която ме изражда и благодарение на нея се оправих и тръгна кърмата. Това, което направи тя, бяха масажи(доста болезнени отначало), докато не омекнат и горещи компреси, и така през 3 часа. Продължих така докато не си прибрах детето и сега си се храним и нямам проблеми.

# 500
Бебето е в кувиоз.Най-рано след 15-тина дена ще го вземем.Точно това е и при мен.Пълни са,но не излиза коластра.Днес три пъти се напарвах,мачках,около 3 часа общо за деня висях на помпата,но не излиза и капка.С тия два абоката на ръката и с всичките болежки,ми е доста трудно.Вчера ми казаха,че са махнали сондата от нослето и сега подават въздух в кувиоза.Сега,в 16ч,пак ще ходя,че утре ме изписват.
Няма да е късно утре да се захвана сериозно  с извличането на коластра,нали?Няма да имам абокати,по-спокойна ще съм и може би и да успея.

# 501
Няма да е късно, ще си по-спокойна и ще тръгне.

Аз както и с първото имам кърма, но не много. Общо от двете вадя 40-60мл и дохранвам с АМ.

# 502
Бебето е в кувиоз.Най-рано след 15-тина дена ще го вземем.Точно това е и при мен.Пълни са,но не излиза коластра.Днес три пъти се напарвах,мачках,около 3 часа общо за деня висях на помпата,но не излиза и капка.С тия два абоката на ръката и с всичките болежки,ми е доста трудно.Вчера ми казаха,че са махнали сондата от нослето и сега подават въздух в кувиоза.Сега,в 16ч,пак ще ходя,че утре ме изписват.
Няма да е късно утре да се захвана сериозно  с извличането на коластра,нали?Няма да имам абокати,по-спокойна ще съм и може би и да успея.

Помоли някоя акушерка да ти помогне  като ти е трудно, защото може и температура да вдигнеш.

# 503
Да,да,точно така стана.Сега е 38.5 и в момента я мерат и със старите термометри.

# 504
Момичета мили, пиша, за да споделя, че вчера 13/10 се роди нашата малка дъщеричка 💗💗💗 3.430кг, 53см, нормално раждане. За момент бяхме поели в посоката за спешно секцио, но съм безкрайно щастлива, че все пак успя да се роди естествено. Ще ви пиша по-подробно как мина, но много исках да споделя новината с малката ни общност, която ми е безкрайно ценна ❤️

# 505
Момичета мили, пиша, за да споделя, че вчера 13/10 се роди нашата малка дъщеричка 💗💗💗 3.430кг, 53см, нормално раждане. За момент бяхме поели в посоката за спешно секцио, но съм безкрайно щастлива, че все пак успя да се роди естествено. Ще ви пиша по-подробно как мина, но много исках да споделя новината с малката ни общност, която ми е безкрайно ценна ❤️
Честита дъщеричка, да ви е здраво момиченцето  и да ви носи само радост! Бързо възстановяване!

# 506
Честита девойка, Moonlit! Жива, здрава и щастлива да бъде!

# 507
Момичета мили, пиша, за да споделя, че вчера 13/10 се роди нашата малка дъщеричка 💗💗💗 3.430кг, 53см, нормално раждане. За момент бяхме поели в посоката за спешно секцио, но съм безкрайно щастлива, че все пак успя да се роди естествено. Ще ви пиша по-подробно как мина, но много исках да споделя новината с малката ни общност, която ми е безкрайно ценна ❤

Йеее, честито, най-хубавата новина! Да ви е жива и здрава. Heart Знаех си, че ще имаме бебе в събота или неделя, ще разказваш как е минало.

# 508
Честита дъщеричка, Moonlit 💖 Да ви е жива и здрава, а ти бързо да се възстановяваш. Много се радвам, че си успяла да родиш нормално, знам колко беше важно за теб. 😊

# 509
Честито на новите мами.Да са много здрави бебчетата и да растат в щастие и радост.Нас ни изписаха вчера и първата вечер вкъщи беше ужасна .С ММ до 4 сме друсали ревяща бебка.Не искаше да се успокои незнам и от днес започвам с капки за коремчето че това снощи не може да се повтори няма да издържим още една такава нощ

Общи условия

Активация на акаунт