Време не остана, ОКТОМВРИЙЧЕ ще гушка всяка мама -Тема 9

• 36 885
  • 726
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря за вниманието,момичета😘.До около 18ч все още бях полуумряла в леглото.В 14 и 10 пих Допегита,в 15ч.вече беше 118/83 и в 16ч отново 144/104.В 6 вече реших,че и да се влача,ще стана.Изкъпах се,ядох и излязох навън,та досега седяхме с комшиите.Сега го мерим и е 135/105.Не е толкова.Хубавото е,че главата ме отпусна.На мен не ми тежи кръвното,а бонусите с него.Цял ден ме болеше главата,а врата ми все в менгеме се стягаше.Бях се надува в лицето,очите ми мънички,недовиждах заради оттока под тях.А сега ми е добре.Гледам си Игри на волята и съм спокойна.Аси,евала,минала си трудно изпитание.
Какво се случва с Джу?

# 31
Не е въпроса дали ти тежи кръвното. Тя и баба ми вдигна 200, а не й беше лошо.
Високото кръвно крие риск и за бебето, при 145 на 100 си за хоспитализация, все пак сме на финала.

# 32
Аси браво на теб силна майка си евала.Възхищаеам ти се.От тук нататък ви желая само хубави моменти и взаимно щастие

# 33
Аси, какво преживяване само… за щастие вече е само история! Браво за куража.

Моми22, Какъв 1 час, аз навън през 15-20 Мин досаждам на ресторанти, кафенета за тоалетна или химическите по паркчетата, обществени ако видя задължително профилактично минавам… спрях да оставям левче, ако има табелка без човек. За бременни според мен трябва да е безплатно, и без туй хигиената никога не е на ниво… но да, имам дни в които така ме притиска в мехура, като цистит се усеща, но все още излизам поне по 1 път на ден. Пазаруването става предимно в Лидл, защото имат тоалетна.

На мен матракът в спалнята от 1 месец ми стана крайно неудобен и го подобрих с помощта на 3 възглавници и една олекотена завивка, направих си нещо като топ матрак и от тогава вече спя доста спокойно. Будя се за тоалетна 2-3-4 пъти, зависимост какво сума консумирала вечерта, гледам да не прекалявам с течностите, но понякога ожаднявам твърде много и предпочитам да стана до WC отколкото да седя жадна, но поне в момента в който легна се унасям за секунди. Благодарна съм, че ми е добър съня, защото спя много леко като цяло и всякакви шумове ме будят лесно.

Много ми тежи корема. Имам чувството, че ме е опънал безкрайно, а даже не е толкова голям, като го сравнявам с други бременни. Никой не ми вярва, че съм 9 месец и направо не знам майките, които носят близнаци и тризнаци как успяват до 9ти месец да стигнат. Почти никаква поза не ми е удобна вече освен легнала на една страна или изправена, все нещо ме опъва и разтяга някъде, чудя се и бебка как ли ѝ е на нея от вътре, сигурно вече тясно… а последните дни си е активна и ѝ се радвам, като я усещам бодра.

Чете ли ни ноемврийската мама с тризнаците? Как се чувстваш?

# 34
Asy,

Силна мама и силно бебе сте ти и Георги, какво си преживяла, само ти си знаеш.  Докато четох разказа ти, сякаш чух Георги как е изплакал, а ти как се просълзи. Върна ме 15 години назад, когато се роди моята дъщеря, няма никога да забравя тези секунди след като я извадиха и преди да проплаче, как чаках
с такова нетърпение и притеснение,  да проплаче,  чувах как и почистват гърлото и нослето, едно гъргорене и след това проплака - най-хубавият  звук, който съм чувала някога и ми я показаха .... незабравим миг, най-хубавият миг на света. Ох, момичета, наистина си струва всяка болка и всяка сълза.
Дори сега се просълзих.
Да си майка е Велико.

# 35
Благодаря за вниманието,момичета😘.До около 18ч все още бях полуумряла в леглото.В 14 и 10 пих Допегита,в 15ч.вече беше 118/83 и в 16ч отново 144/104.В 6 вече реших,че и да се влача,ще стана.Изкъпах се,ядох и излязох навън,та досега седяхме с комшиите.Сега го мерим и е 135/105.Не е толкова.Хубавото е,че главата ме отпусна.На мен не ми тежи кръвното,а бонусите с него.Цял ден ме болеше главата,а врата ми все в менгеме се стягаше.Бях се надува в лицето,очите ми мънички,недовиждах заради оттока под тях.А сега ми е добре.Гледам си Игри на волята и съм спокойна.Аси,евала,минала си трудно изпитание.
Какво се случва с Джу?

Скъпа, Лунатичка, не знам дали си обърнала внимание, въздържам се от даване на всякакви съвети, мнение изказвам и толкова.

Та при някой друг ден с такива резултати, разбирай 2-3, приятелска мама тук я вкараха в болница и извадиха бебето. Не я забавиха хич! Истории много, сигурна съм, че си чувала някои от тях, за подутото лице от кръвно съм ти давала и аз пример за последствия и нужни действия и преди.

От там нататък, ти си знаеш. В ситуацията такава, каквато я описваш, ми се струва, че си тестваш и късмета, та ти пожелавам много и в изобилие.

# 36
Лунатичка,

Наистина по-добре в отделението за денонощно наблюдение. Същото кръвно  и подпухване имах с предишната бременност и както вече съм ви казвала, изкарах целия девети месец в отделението за рискова бременност  - всеки ден тонове, по три пъти кръвно, регулиране на хапчетата, кръвни изследвания редовно, течности, и лежане, лежане.

Казаха ми така - бременната не трябва да вдига над 140 кръвно, защото кръвообращението с бебето е общо и е много опасно за него, дори на нас да ни няма нищо. В подробности няма да влизам, че са страшни, има гугъл. Аз лично изпадам в паника като го вдигна над 140 и ако не се свали бързо, ще тичам към отделението.

# 37
Lunatichka92, напълно съм съгласна с Мая! Разбирам, че искаш да се довериш на лекаря си, но нещата не звучат добре. Отоците са много притеснителни на фона на високото кръвно налягане.

# 38
Lunatichka92, напълно съм съгласна с Мая! Разбирам, че искаш да се довериш на лекаря си, но нещата не звучат добре. Отоците са много притеснителни на фона на високото кръвно налягане.

Ама, как да не, Stasy! Не е време за какво казали комшиите, чесън и “на мен ми е по-добре с високо кръвно. То и на мен не ми пречи да ида на плуване на 10 градуса отвън, но не и бременна, не и днес, че, а, ме духна течението ….и българите доказано много ни е страх от течение 😂😂😂

Иначе той доктора си и каза да влиза в болница, още сигурно миналата седмица, ама не беше нейния и тя да не го подразни, реши, че няма…

# 39
Аси, голям стрес е било. Важното е, че всичко е свършило добре и за теб и за малкия Георги. Силна жена си и съм сигурна, че той ще е силен като майка си.
Лунатичка, промила си съветите на останалите и аз съм на същото мнение, но избора и решението си е твое. Дръж ни в течение как се развиват нещата при теб.
Мен игри на волята ми вдига кръвното понякога 😂.

# 40
A_S_Y_77, докато те четох все едно го преживях с теб. Още повече късмет да имете от тук нататъка с Георги и изобщо цялото семейство! Ти си майка герой!
Момичета, аз с всеки изминал ден съм все по-стресирана и уплашена, че нещата няма да протекът без проблеми.
Много ме е страх от тази спинална упойка, чета разни неща за страшно главоболение дни- седмици наред, схаващанив на врата и невъзможност за движение, виене на свят, вдигане на кръвно.
С първото раждане, което беше нормално бях с епидурална упойка, не съм усещала такива дискомфорти. Еее, имах други усложнения, но не свързани с упойката. Сега раждането ще е секцио и толкова ме е страх. Чак започвам да се замислям за пълна макар, че казват, че пък тя била по-рискова за бебето.
Тези от вас с по едно секцио вече и спинална упойка, всички ли сте имали странични ефекти- главоболие, схаващания, сковавания, обездвижвания?

# 41
Airgirl, аз бях твърдо за спиналната, но онзи ден анестезиолога ми вика "Избери си" и започна моята дилема.
Скрит текст:
При пълната хубавото е, че заспиваш и се събуждаш и имаш бебе, без много стрес и страх. Обаче пропускаш първия плач, нз дали бебето е ок, някои много треперели, повръщали после, гърлото ги боли от тръбичката. При пълната си на командно дишане с тръбичка в устата, интубират те. Някои не можели да си поемат въздух после. Други усещали светлини и тунели, трети пък се събуждали наспани и съвсем добре. Имам приятелка, която е била и пълна и спинална, вика че пълната е кеф, лягаш, броиш до 5 и се събуждаш после, тя от спиналната имаше замайване, гадене. Обаче пълната е по-вредна за майката и бебето, казват, че влияе на сърцето и един вид леко скъсява живота, има дори минимален риск да не се събуди човек.

Спиналната не достига до бебето. По време на спиналната и след нея може да има задух, гадене, прилошаване, ниско кръвно, болки в глава, врат. Около 40 минути лежиш неподвижен и усещаш дърпане, бутане, по-стресиращо е, трябва здрава психика. Обаче си виждаш бебенцето. Няма шанс да го сменят с друго хаха, виждаш дали е ок. Хубавото е, че после още 2-3ч те държи и не усещаш болка веднага след секциото.
Една позната скоро роди така и беше пушка, ни стр.ефекти, ни болки. Няколко дни само леко придърпване усещала около раната, това е. Но при всеки е различно. Някои много им е лошо, умират от глава, отделно се и шашкат по времр на операцията, гадничко си е.

При пълната катетъра се слага преди, при спиналната след упойката.

Е, коя бихте избрали??
Всички покрай мен ми казват, че биха избрали пълна. Аз обаче май спинална ще избера, искам да знам какво се случва, да съм наясно.

# 42
Само да кажа, че при мен катетъра го сложиха преди спиналната.

Airgirl, аз бях твърдо за спиналната, но онзи ден анестезиолога ми вика "Избери си" и започна моята дилема.
Скрит текст:
При пълната хубавото е, че заспиваш и се събуждаш и имаш бебе, без много стрес и страх. Обаче пропускаш първия плач, нз дали бебето е ок, някои много треперели, повръщали после, гърлото ги боли от тръбичката. При пълната си на командно дишане с тръбичка в устата, интубират те. Някои не можели да си поемат въздух после. Други усещали светлини и тунели, трети пък се събуждали наспани и съвсем добре. Имам приятелка, която е била и пълна и спинална, вика че пълната е кеф, лягаш, броиш до 5 и се събуждаш после, тя от спиналната имаше замайване, гадене. Обаче пълната е по-вредна за майката и бебето, казват, че влияе на сърцето и един вид леко скъсява живота, има дори минимален риск да не се събуди човек.

Спиналната не достига до бебето. По време на спиналната и след нея може да има задух, гадене, прилошаване, ниско кръвно, болки в глава, врат. Около 40 минути лежиш неподвижен и усещаш дърпане, бутане, по-стресиращо е, трябва здрава психика. Обаче си виждаш бебенцето. Няма шанс да го сменят с друго хаха, виждаш дали е ок. Хубавото е, че после още 2-3ч те държи и не усещаш болка веднага след секциото.
Една позната скоро роди така и беше пушка, ни стр.ефекти, ни болки. Няколко дни само леко придърпване усещала около раната, това е. Но при всеки е различно. Някои много им е лошо, умират от глава, отделно се и шашкат по времр на операцията, гадничко си е.

При пълната катетъра се слага преди, при спиналната след упойката.

Е, коя бихте избрали??
Всички покрай мен ми казват, че биха избрали пълна. Аз обаче май спинална ще избера, искам да знам какво се случва, да съм наясно.

# 43
Аз както ви споделих имам 12 пълни упойки и  по 30/40 мин и по 2-3 часа , никога не съм имала проблем, лягах си и си заспивах като пич😄 Даже много ми харесваше усещането като ми вкарат упойката в абоката тези 5-6 секунди докато заспя 😂 след упойка си се събуждах и не съм имала никакви странични ефекти. За секциото съм избрала спинална и много ме е шубе, какви ли не мисли не ми минават през главата, ами ако не ме хване ?🤦🏻♀ Иначе за катетъра съм говорила с доктора, при нас го слагат след упойката

# 44
Аз както ви споделих имам 12 пълни упойки и  по 30/40 мин и по 2-3 часа , никога не съм имала проблем, лягах си и си заспивах като пич😄 Даже много ми харесваше усещането като ми вкарат упойката в абоката тези 5-6 секунди докато заспя 😂 след упойка си се събуждах и не съм имала никакви странични ефекти. За секциото съм избрала спинална и много ме е шубе, какви ли не мисли не ми минават през главата, ами ако не ме хване ?🤦🏻♀ Иначе за катетъра съм говорила с доктора, при нас го слагат след упойката

А при събуждането какво усещаше? Имаше ли задух, гадене, повръщане, замайване? Беше ли адекватна, спеше ли ти се?

Първо в абоката и после ти я дават с маска, нали? Усещането с нея не е ли гадно, все едно едвам дишаш?

Общи условия

Активация на акаунт