Време не остана, ОКТОМВРИЙЧЕ ще гушка всяка мама -Тема 9

• 35 222
  • 726
  •   1
Отговори
# 60
Приеха ме за задържане, ще ми вливат магнезий венозно плюс но шпа и бусколизин инжекции . С около 2 см разкритие съм, трябва да задържим поне още две седмици.

# 61
Sweety, нормално с упойка пак беше, да.

Yolkata, успех, всичко ще е наред.

Val, стискам палци да задържите още малко. В коя седмица си сега?

# 62
Val,

Само спокойно  и гледай да почиваш колкото се може повече. Хубавото е, че там ще те наблюдават постоянно, теб и бебето.
Стискам палци!

При мен се върна гаденето като в началото на бременността, направо не мога да повярвам.

Момичета, взехте ли и  какво адаптирано  мляко  мислите да взимате?

Приеха ме за задържане, ще ми вливат магнезий венозно плюс но шпа и бусколизин инжекции . С около 2 см разкритие съм, трябва да задържим поне още две седмици.

# 63
Да се запиша и аз в новата тема.
Аз съм приготвила 2 "пелени" - едно тъничко одеалце от комплекта и едно дебело зимно, което си пазя от преди. То е от тези с копченцата, които стават на чувалчета и ми беше много удобно.
Относно упойките - и двете деца родих естествено, без никаква упойка. При второто раждане, когато отидох в болницата, седнах на магарето, скръстих краката и се заинатих, че без епидурална няма да родя, НО ми обясниха, че съм отишла в болницата с 8 см разкритие, а упойката се слага до 4 см. Дори да извикат анестезиолог /беше вечерта и нямаше в болницата/, докато той дойде ще съм родила. След което доктора ме излъга да легна, за да види разкритието, спука ми водите и раждането си започна на момента. Стана много бързо, за 5-10мин малкия излезе и не го преживях толкова драматично.
 С големия син се затичах към болницата с първите контракции и мога да кажа, че цялото изживяване беше доста тежко, а с втория чаках до последно вкъщи и мина леко и бързо. Знам, че всяко раждане е различно и може това да няма общо, но мисля, че самото стоене в болницата подтиска и натоварва много психически. Когато си бях вкъщи, докато контракциите не станаха много чести и болезнени, го усетих значително по-лесно.
Тапа не ми е падала и двата пъти и водите ми спукаха в болницата.
Представях си, като по филмите - да се лисне и аз да кажа изненадано "О Боже, раждам", ама не стана така романтично 😆😆😆😆
Днес вече съм 38+1. ММ взе перяща прахосмукачка, назаем и аз бързах сутринта да изпера матраци, дивани и т.н. Сега лежа с някакви леки болки и стягания и се чудя дали не му дадох зор на малкия юнак. Все се шегувам, че ще раждам в работно време, защото доктора ми е почивка през уикенда и не искам да го притеснявам, но с това пране, може и да си ритна късмета. Свекърва ми е родила ММ след като е измила стълбището с парцала и легена, може да създадем някоя традиция на раждане след чистене 😅
Lunatichka знам колко е стресиращо с тези болници, аз също много се изнервям толкова месеци изследвания, прегледи, щуротии, но на твое място бих отишла на спешен кабинет, без да слушам моя лекар. Има един израз "по-добре превенция, отколкото лечение" и при нашето състояние....
Val, Yolka - късмет

# 64
Val,Yolkata ,стискам ви палци всичко да е наред и да мина по най добрия начин,но щом сте в болница според мен няма какво да ви притеснява,защото там има кой да реагира веднага за всичко

# 65
Момичета, тази нощ на 28.09 в 00:36 и 00:41 минути с естествено раждане в 37+1 се родиха Матю и Амели (моята вселена). Съответно 2165 и 2250 и 44 см и двамата. Няма думи да ви опиша това, което изпитах, когато ги чух и ги сложиха върху мен. Ще ви разкажа и за самото раждане с повече подробности след като се посъвзема, но засукаха върху мен и сега трябва просто да наддадем на килограми.
Няма такова друго чувство, не съществува..

# 66

Val, какво чувстваш? Имаш ли контракции?

Чисто информативно, ако вече сме Октомври и бебенцето иска да излиза, защо трябва да се задържа с лекарства?

* Значи бускулизин е окей по време на бременност така ли?

Оу Woooooow Джу 👏🏻👏🏻🌞🎉🎁🥳🎂 Браво!  Добре дошли на Матю и Амели. Очаквам разказа ти с нетърпение.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 13:37 от MayaJane

# 67
Момичета, тази нощ на 28.09 в 00:36 и 00:41 минути с естествено раждане в 37+1 се родиха Матю и Амели (моята вселена). Съответно 2165 и 2250 и 44 см и двамата. Няма думи да ви опиша това, което изпитах, когато ги чух и ги сложиха върху мен. Ще ви разкажа и за самото раждане с повече подробности след като се посъвзема, но засукаха върху мен и сега трябва просто да наддадем на килограми.
Честито,сега ви желая само щастие и бързо наддаване на малките и бързо възстановяване на теб

# 68
Честито, Джу!

Да сте живи и здрави ти и сладките ти бебчета. Бързо възстановяване на теб, а на тях наддаване!

# 69
Джу, честито, да ти много здрави бебоците!
В 35+2 съм в момента, иска да вляза поне в 37 седмица. Вчера сутринта ми падна от тапата, през нощта падна още, но беше примесена с кръв. Отделно тъпа болка в кръста и много втвърдявания на корема. Относно бусколизина, на мен винаги ми е казвала да пия но шпа и бусколизин заедно, още от началото на бременността, сега пак ми ги поставят заедно.

# 70
Джу, честито! Да са здрави юначетата 🩷🩵 и бързо да растат, скоро да сте вкъщи!
А ти се възстановявай бързо!

# 71
  • Sofia
Момичета само минавам да кажа,че се наложи спешно секцио вчера и още докато осмислям всичко от шок-а всичко мина набързо. Бебето ще поседи в кувиоз -само за него се моля да е ок и да няма проблеми. Аз като се пооправя ще пиша ако искате подробвости.

# 72
Момичета само минавам да кажа,че се наложи спешно секцио вчера и още докато осмислям всичко от шок-а всичко мина набързо. Бебето ще поседи в кувиоз -само за него се моля да е ок и да няма проблеми. Аз като се пооправя ще пиша ако искате подробвости.
Всичко ще бъде наред! Честито бебче! Бъдете здрави и много скоро да се гушкате вкъщи!

# 73
Джу 06 Честити да са Матю и Амели
Живи и здрави да са
Бързо възстановяване на теб Heart
vaflichka Честита радост и на теб Heart Да р живо и здраво бебчето и бързо да наддава
Ще очакваме подробности и от двете ви
Силни прегръдки Heart

а

# 74
Честито,няма да се притесняваш всичко ще е наред

Общи условия

Активация на акаунт