Време не остана, ОКТОМВРИЙЧЕ ще гушка всяка мама -Тема 9

• 37 077
  • 726
  •   1
Отговори
# 570
Честито на всички родили нови мама! Да са ви много здрави бебоците, а вас бързо възстановяване. 🥰
На мен днес не ми е ден. Стягания си имам от време на време, но бебчо е седалищно и постоянно ми натиска пикочния мехур, имам от време на време много неприятни режещи болки. Първото ми детенце беше главично и разликата беше огромна. Този господин от 25-та седмица е седалищно и направо ми разказва играта.
Та и аз не знам сега тази болки и позиви за пишкане + стягания дали са контракции. Имам датата за секцио за след седмица, която все ми се струва, че трудно ще устискам. Планирахме я седмица преди термина, което ми се струва много близко до него и също ме напряга. Отделно докторката, която ще ме изражда тази седмица е отпуска, ММ заминава командировка утре за два-три дни, изобщо хваща ме яко страх.
Омръзна ми и всеки ден да ме били нещо, да се оплаквам, отделно ежедневните си неща ги правя едва-едва и то супер бавно, липсва ми активността ми….
Еххх, измрънках ви и на вас.
Стискам палци и на момичетата, които тръгват към болницата 🙏🤞🙏🤞.

# 571
Честито на новите мами, да са ви здрави дечицата ❤
Утре е мой ред🙏🏻

Успех! Всичко ще е наред!🥰

Момичета имам въпрос - имам менструални болки долу горе през 2 минути и кръста ме боли. Не са ми изтекли водите, не е падала тапа. Ще изпия едно нош-па. Трябва ли и корема ми да се стяга с болката?

Пий общо 2 но шпа и ако не минава.. към болницата и леко раждане ако му е дошло времето, скъпа sway! ❤️

airgirl, лежи и почивай, още малко!
И аз бях като теб, болки, неразположения, притеснения..
Но и това минава, днес - 10 дни след секциото си направихме разходка с бебчо, седнахме на обяд на заведение, пийнах капучино, обядвахме на слънце. Почувствах се човек!

Aprilche, късмет и на теб! 😍

Утре се очаква бебевалеж май! ☺️☺️

# 572
Jojo 45,

Стискам палци. Всичко ще е наред и скоро ще се гушкате с бебенцето. ❤️

Аз си легнах, но няма спане. Мускулите на краката ме стягат, опъват, парят, а пих максимално магнезий...

# 573
Честито на всички майчета от днес, много любов и щастие с бебоците.😍 Утре се очаква още бебевалеж. Стискам палци всички да са спокойни и да минат леко и бързо нещата.

Airgirl, разбирам ти и твоята болка. Аз вчера и днес също се чувствам много тежкотоварна. Коремът не ми е толкова голям, но в леглото едва се обръщам, придърпва ми, боли ме. Днес даже си поплаках, пак ме хвана задухът, едва говорех и дишах. Явно нямам много място за храна и щом хапна, започвам да пуфтя. Вечерта пък захарта ми скочи много и то от нищо. Днес ми беше поне последният ден на работа, дори аз не мога да повярвам.

Moonlit, благодаря за споделеното. Беше ми полезно да знам колко горе долу е отнело, а то не е ужасно много от постъпването до пълното разкритие. Самият факт, че си издържала до 4 см вкъщи, не е за подценяване. Разбира се всичко е индивидуално, но знаем статистиките колко средно отнема едно първо естествено раждане. Гушкайте се с беба, сигурно помага за коликите. А твоето възстановяване се надявам да е като миг.

# 574
Jojo_45, стискам палци всичко да е наред.
Не съм родила. Болката в един момент се превърна в постоянна и сега спря. Болката ниско в кръста си остана. Надявам се това да е началото на края на бремеността. Май и тапата ми пада, освен ако не съм се сдобила с някакво течение от вчера до днес.

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 08:23 от sway911029

# 575
Jojo_45, успех днес, всичко ще бъде наред!

sway, струва ми се, че към раждане отиват нещата. Хайде и ти до края на седмицата да се отчетеш. Hug

Aprilche, теб също ще чакаме, вече е време да излиза бебчо.

Lunatichka, много ти съчувствам, но вярвай - всичко минава и скоро ще сте си у дома с Галин. Гледай да почиваш повече сега и да се грижиш за себе си. При теб нормализира ли се кръвното?

Аз имам неприятни крампи в прасците, предполагам от недостиг на магнезий. Уж го спрях, за да почнат контракции вече преди 2 седмици, ама няма такива работи при мен. Grinning Нядявам се нещо да започне отведнъж. Според вас може ли да взимам по малко магнезий, ще попречи ли на евентуално раждане?

# 576
mommy22, дано натам да отиват нещата.
Според мен ако намалиш дозата на магнезия на по-малко от половината, която си приемала и то през ден примерно няма да е проблем. Но нека и другите момичета да кажат.

# 577
Мажи се с магнезиево олио

# 578
mommy22, аз понеже си пия магнезии до последно почти на максимална доза за да си изчакам евентуално датата, моята АГ ми каза като я попитах “Ти не очаквай все пак, че в 9-ти месец ако тръгне раждане магнезия ще го забави или спре. “
Аз също преди седмица като пропуснех магнезия и до 2 дни крампите ми се възвръщаха.

# 579
Момичета, на тонове казвали ли са ви, че имате контракции, и как се развиха нещата след това? Скоро ли родихте или пък още няколко седмици сте си все още бременни?

# 580
Mommy, аз попитах моята лекарка последния път за магнезия. Така или иначе аз не го взимах редовно, само като се сетя вечер, но го спрях съвсем наскоро. И тя потвърди, че ако магнезият можеше да спре контракции, нямаше да има преждевременни раждания и спокойно да си взимам една нормална доза, за да избегна крампи (които аз нямам засега).

Аз днес май съм най-накрая във форма, или поне така потръгна денят. Явно това да съм на работа до последно не е било много добра идея и ми се е отразявало.

# 581
Днес сутринта се роди и нашият син в 38+0г.с 3100грама 49см🙏🏻 Чувството е неописуемо 🩵

По късно ще се включа с ъпдейт за мен, след като се раздвижа.

Останалите момичета, успех и леко да минава 🙏🏻❤

# 582
Днес сутринта се роди и нашият син в 38+0г.с 3100грама 49см🙏🏻 Чувството е неописуемо 🩵

По късно ще се включа с ъпдейт за мен, след като се раздвижа.

Останалите момичета, успех и леко да минава 🙏🏻❤

Честитооо! Живи и здрави! ❤️❤️❤️

# 583
Честито жив и здрав да е!

# 584
Здравейте и от мен! Най-после е време да се похваля 😇 синът ни Боян се роди днес в 10ч, 3725гр и 54см. След цяла нощ седене в болницата, следене на контракции и разкритие само от 2.5 см, на сутринта се установи, че се налага секцио заради преносването и завързана пъпна връв. Въпреки това с бебчо сме добре, живи и здрави, само малко да се възстановя и ще си го гушкам на воля 🩵

Общи условия

Активация на акаунт