Време не остана, ОКТОМВРИЙЧЕ ще гушка всяка мама -Тема 9

• 36 970
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
Благодаря, sway ❤️

Ех пак ли ще си на работа Simple Smile

Лунатичке, целувки за Галинчо, бързо да минават тия седмици..

Хайде, стига сте се стискали, чакаме още бебевалеж. Simple Smile

# 646
Брех, Галинчо, честит на мама 🤗🤗🤗 Lunatichka , интересен път имаш ти, през интересни изпитания минаваш!

Аз, лично, се чувствам сюреалистично вече! Очаквам бебе, къде ми е бебето 😁
Интересен,но и доста трънлив и неравен😁.
Поне приемам всичко с усмивка и знам,че всичко ще е наред.Благодаря на всички ви за милите думи.С помпата не знам защо отново не иска.На ръка и самостоятелно тръгва,но с помпа-не.Поне не е този ад от неделя и понеделник.Такива болки не мога да сравня с нищо друго.Ръцете просто не можех да си държа до тялото от топките под мишниците.Сега са доста по-спокойни и не ме болят. Не знам във вторник да говоря с тях да ме вземат да лежа там у да се опитам да го кърмя,понеже те предлагат такава опция преди изписването на бебето.Искам вече да си го вземе.Сега все едно не съм родила.Почти нищо не ме боли вече(малко само при ставане,сядане и лягане) и все се чудя това бебе защо не шава.Вчера рано сутринта събудих мъжа ми да му кажа,че по-късно ще ходим на доктор,понеже бебето не шава от няколко дена.

# 647
Честито на новите мами! ☺️
Лунатичка, за да ти тръгне кърмата с помпата трябва да се отпуснеш. Ако си се стегнала и се вглъбяваш няма нищо да потече. Направи си един чай, отпусни се, настани се удобно, може да гледаш снимки на Галинчо или просто да си успокоиш ума. Пусни помпата на масаж или стимулация и изчакай докато кърмата тръгне, тогава пусни цедене. Пускай ги на лек вакуум, да ти е приятно. Като свикнете с помпата или с Галинчо, започвай да увеличаваш количеството. Пий по 3л. течности на ден, храни се добре, вземи си чай за кърмачки (препоръчвам Лактеса) и цеди често. Не прави повече от 3ч. пауза.
Моето мъниче спа почти цяла нощ. Съответно, когато се събудих тази сутрин гърдите ми щяха да се спукат, втресе ме, а то не изяде и половината, за да ме облекчи. Пробвах с помпата, но и с мен не работи никакво изцеждане, освен бебето.
Съветите, които дадох на Лунатичка са от предишен опит 😆.

# 648
Juli, честито момиченце, да ти е много здрава!
И аз имах малко проблеми с конците, беше започнало да събира гной, та ходих няколко дни на промивки. Казаха ми непоносимост към конците и ги махнаха( трябваше да паднат сами). Сега уж са добре нещата, надявам се.
Аз започнах от първия ден да давам Омни биотик панда, дано има ефект. Между другото в аптеки Бену има 20% на всичко и излиза доста изгодно.

# 649
Здравейте, момичета! И честито на всички нови мами за прекрасните бебчета! Чета ви и съпреживявам, макар да не стигам да пиша тия дни.

Ние вече сме си вкъщи. Малко беше стресово в болницата, защото бебето свали малко повече от нормата и ни наплашиха, че е недохранена и не могат да ни изпишат докато не почне да наддава. После се оказа, че е 10гр. под нормата при 3430гр. рождено тегло, което не е точно драматично, но ни изкараха акъла. Почнахме да даваме мляко, за да наддава повече, аз да се цедя с помпа (подкрепям препоръката на Джу за Медела Симфони, болничната беше такава), скараха ми се, че кърменията ми са 2-часови и бебето няма сила да смуче, обаче и да не й давам да се успокоява с кърмене, а да й давам да смуче пръстче, на нея й хареса и почна да отказва гърда, въобще...... И колкото човека - толкова мнения и техники. В резултат на това, объркахме кърменето, стресираме се ужасно и вината, че няма да мога да кърмя естествено, счупи тавана.

Последните дни осъзнавам, че тя не суче, защото й е много по-различно от пръстчето, затова анатемосахме пръстчето и сега само на гърда за всичко. Кърмя през два часа за по час и съм благодарна, че засуква, защото другото беше ад.

Стаси, крада си съвети за кърменето Simple Smile

Лунатичка, смелост, скоро ще сте с Галинчо и нещата ще са много по-добре! Много добре звучи това да си при него в болницата и да го кърмиш, така преходът ще е много по-плавен като се приберете.

Мая, Моми, кураж, още малко остава до бебоците! Simple Smile

Ако пропускам някого се извинявам, чета си ви макар и по-често мълчаливо в момента.

# 650
Влизам и чакам мамите, които се дърпат и не раждат още… вие си знаете!!

Juji, честита радост! Ти спомена за миризмата на бебе… тези, които сте майки за втори път защо не ни казахте още в началото, че тази миризма е достатъчна да даде смисъл на целия живот? Мълчахте сииии, а сега целият ден може да мине във вдишване на тази миризма и апатия към всичко друго.

Лунатичка, търпение, ще мине чакането, а Галин бързо ще се захрани след това, използвай това време да се върнеш силите. За кърмата, при мен размерът на (не знам думата точно извинявайте) приставката за зърната се оказа голяма и не дърпаше добре, след смяна и намиране на размера изцеждам по-добре. А и забелязах, че понякога отнема повече време, така че тук акушерките ме снабдиха с еластична лента, в която пробихме две дупки, сложих приставките в тях и така си цедя без ръце. Видях, че има сутиени стегнати с дупки за това, важното е ръцете да са свободни и да е удобно.

Тук ще се присъединя към другите, че постоянството помага, зачестеното цедене при мен даде резултат след два дни чак. Иначе много помага - колкото и парадоксално да звучи - сънят. Ние сме на гърда, но правим едно хранене с шише през нощта, когато само цедя. Така следим как се движи производството, а аз имам допълнителен час за сън, за да произвеждам повече.

Moonlit, не се безпокой, ще отвикне с пръстчето, но да мнения и съвети много. При мен съветите в болницата бяха по едностранни, слагаме на гърда колкото по-често, ако бебето суче - идеално- ако спи, леко масажче на краката да се буди и ако не става, след 10-15 минути додаваме цедено (това беше първите дни, когато наистина нямаха силички). Предупредиха ме да не ги тормозя дълго, ако заспиват. После посъбраха сами сили, но се унасят на моменти и си трябва леко събуждане. Но се успокояваме с кърмене точно, не са ни казвали да не.

Хайде мамите, които чакаме всички - октомври е, стана време! Успех на всички!

# 651
Моето мнение е, че 1час е много да суче, Moonlit. Може да се слагат често на гърда, дори през час-два, но да суче да кажем 15/20мин от едната и малко от другата, после редуване. Иначе се уморяват. А за успокоение - гушкане, пеене, люшкане..
Моят харесва класическа музика и му пускам.
Ама всеки си знае и нагажда.
Моят бебок засуква хубаво, но за съжаление имам по 60мл общо от двете, не стига. И дохранвам.

Иначе не иска биба, нито вода. А баткото беше "бибиче" постоянно и вода пиеше.
Бибата, като поотрасна за 2 дни после рев и я махнахме, а моя близка едвам отучи нейната бебка от пръстчето, че то е все под ръка и наблизо.

# 652
Sweety разсмях се заради класическата музика. Вчера за успокоение тананиках музиката от Лебедово езеро (и оттогава ми е в главата) и това имаше ефект - ще минем през всички жанрове най-вероятно, но засега наистина класическата музика води. Ценители са..

# 653
Честито на всички мами,на които не съм честитила Heart и успех на всички които все още чакат
Чета ви постоянно,абсолютно всичко,но нямам никакво време да пиша.Лаптопа не съм отваряла от близо месец,а през тел всеки път ми иска да се логвам за да пиша, датърся после темата и ми е ужасно досадно
При нас дните минават ужасно бързо..нищо не правя по цял ден и докато се завъртя вече е време да лягаме.Събота и неделя ММ като си е вкъщи и му викам,виждаш ли как минава деня ми..ставаме яде памперс мия шишета стерилизирам преварявам вода ако пусна някоя пералня ,той кога спи кога буден кога мрънка само гушна го оставя го понося го насам натам после пак ядене и пак гушкане оставяне и деня минава
Чувствам се ужасно уморена от недоспиване,но през деня не ми се спи немога да заспя ,но нямам сили за нищо
Готвенето изцяло го е поел ММ което страшно много ме радва,защото не ми е най-любимото
Почнаха ни коликите от няколко дни
Взех Био амника и горе долу май добре му действат
Пак си има понякога пристъпите на рев,свиване и напъване да пръцне…но определено е по-добре положението
От капките и доста често ака,което е добре,че беше минал на 1 път на ден или на ден и половина и видимо се мъчеше,често напъваше и нищо
Сега поне по 3 пъти на ден си ака и му е по-добре на коремчето.
В неделя ще правим погача и ще ходим на църква за молитва /40 дни/ и нямам търпение
Поканила съм няколко приятелки,поръчах украса балони кърпа подаръчета надпис
Избрах торта,мм трябва да мине да я поръча тия дни
Малко ми е странно всичко по интернет да избирам и поръчвам,ама като никъде не ходя ,така ще е
С първото ми дете не съм правила нито украси нито нищо,бяхме поканили няколко близки и комшийки хапнахме пийнахме разчупихме питата и айде
Сега някак се вълнувам повече като че ли… малко излишни разходи с тия украси и т.н, ама
Така го чувствам и така го правя
Общо взето това е при нас
Растем лека полека ,изцяло на ам е от към втората седмица някъде,просто този път бързо се отказах и реших че няма смисъл да мъча и него и мен,защото много малко кърма имах и така
Целувки на всички
Моля всички мами да ми пратите на лс данните на децата,за да ги впиша на първата страница в новата тема

# 654
Благодаря за пожеланията. ❤️

Джу, бебешката миризма наистина е опияняваща.

На мен днес ми слезе кърмата.
Моят съвет е следният: изстискайте с ръце по няколко капки от всяка гърда и така три пъти през час, тоест дайте сигнал на организма за нежно и леко искане на така важната съставка. След това започнете с помпата на 3 часа или когато усетите повече напрежение и тежест в гърдите и почвайте винаги след лек масаж на гърдата за около 3 - 4 минути непосредствено преди кърменето/помпането.  След това с помпата действащите нежно и нагласите често гърдята така, както я гласите на бебето. Отпуснете се и се насладете. Всяко насилване и напрежение се отразява на количеството и качеството на кърмата, и не всичко е на всяка цена. Спрете да помпате, когато омекнат гърдите и вече пускат рядко само по капка две.  
При самото кърмене важат същите неща, но аз нямам щастието да го практикувам много много засега, защото са ми тесни каналчетата и трябва повече сукане и стимулиране,  а моите бебета ми се падат мързеливички, особено вече захранени с шише покрай секциото.

За възпалението на раните от секцио - първият път бях така и сега вече знам - да диша колкото може повече раната я оставяйте. Без да има панталони, гащи отгоре, смъквайте ги надолу при всеки удобен случай и раната наистина да диша...безотказно без никакви кой знае какви мазила, само може на 2-3 дни йодасепт.

Успех, мами с родените бебоци.

На чакащите  - още съвсем малко остана. С вас сме 🤗

# 655
Здравейте, момичета ☀,
Аз съм в очакване, в очакване на датата си де, защото ще е секцио. Имам медицински предпоставки, бебчо е седалищно, а на последния преглед в събота се оказа, че се е омотал и в пъпната връв, та ….
Тази седмица ще е големия ден- доста съм емоционална и се старая да се разсейвам- мисля го, операцията, бебето, голямото ми дететенце ще ми липсва много, абе същото като при всички вас, но трябва да се мине и през това.
Бях питала, но ще попитам пак някоя от неродилите мами да е планирана за раждане тази седмица в МЦ Щерев?
Хубав и слънчев ден на всички ☀

# 656
Здравейте, момичета! Преди малко се връщам от тонове, оказа се, че имам контракции, които усещах още от вчера и през нощта като леки стягания и предположих, че ще го отчете. Докторът ме провери за всеки случай за разкритие и се оказа, че имам 2 см, а шийката е на 50 % скъсена. Прибрах си се вкъщи, но явно скоро ще си имаме бебенце Heart Eyes
П.С. Терминът ми е 31.10.

# 657
S_Sev, успех, ще чакаме скоро да споделиш радостната новина! Аз очаквам и от Шишарче включване, нейният термин мина.

airgirl, аз ще раждам в Щерев, но си чакам за нормално раждане, така че нямам идея кога ще съм в болницата, може пък и да се засечем. Нормално е да си емоционална, всичко ще е наред. Flowers Four Leaf Clover

И аз днес минах тонове и както си знаех нямам нито една контракция, убедена съм, че и разкритие нямам. От четвъртък натам започват всеки ден тоновете, вече се чувствам уморена и нищо не ми се прави. Оправям из вкъщи, почивам си и чакам нещо да се случи, ама засега няма индикации.

# 658
Аз утре съм на тонове пак.
Mommy, ти при кой ще раждаш.
Ако бебчето ти се засили тези дни пише, може да се засечеш и запознаем лично. 🙂

# 659
Аз утре съм на тонове пак.
Mommy, ти при кой ще раждаш.
Ако бебчето ти се засили тези дни пише, може да се засечеш и запознаем лично. 🙂

При д-р Певтичев съм. Ти при кой си? Кога ти е секциото?

На мен май ми паднаха парчета от тапата сега, ама не знам дали нещо означава това…

Общи условия

Активация на акаунт