Време не остана, ОКТОМВРИЙЧЕ ще гушка всяка мама -Тема 9

• 35 299
  • 726
  •   1
Отговори
# 660
И аз днес бях на тонове - нито една контракция Confused. Не мислех, че ще изкарам до 36 г.с., заради движението, вдигането на тежко и всичко друго, което оказва влияние, а то... 9 дена до термин и все още няма наченки на раждане.
Довечера съм на доплер да видим там какво ще ми кажат.
Очаквах както повечето бебета тази година и нашите да подранят, а те упорити скорпиони.

# 661
Аз утре съм на тонове пак.
Mommy, ти при кой ще раждаш.
Ако бебчето ти се засили тези дни пише, може да се засечеш и запознаем лично. 🙂

При д-р Певтичев съм. Ти при кой си? Кога ти е секциото?

На мен май ми паднаха парчета от тапата сега, ама не знам дали нещо означава това…
[video][/video]

Mommy, при д-р Коновалова съм.
С първото раждане части от тапата започна да ми пада след преглед за разкритие, което нямах. След прегледа както казах започна да ми пада част от тапата и се предизвика разкритие 1,5 см, с което си отидох след 4-5 дни да ми предизвикат раждане.
С доста банки окситоцин не се увеличаваше разкритието, така че това, че започва да ти пада тапата не значи, че раждането започва. Поне по моя опит де.
Сега при мен е друг случая де. Стискам водите и тапата за да си дочакаме датата, че не ми се иска да е спешно секцио.
Чувствам се доста странно хем ме е страх, че е прекалено скоро, хем ми се струва, че има и време да тръгне сам да излиза бебо. 🤷🏻♀

# 662
На мен пък вече не ми се ражда 🤦🏼♀

# 663
MayaJane, мен пък ме е яко страх 😬😬😬😬

# 664
MayaJane, мен пък ме е яко страх 😬😬😬😬

А, Airgirl, то когато дойде време, не се знае и аз как ще съм, но точно в момента се чувствам така “може ли пък само с бременността да се занимавам”. То не стигат всички неудобства и трудности, ами накрая и чудене кога-какво. Дори подозирам, че няма да е само това. По мои наблюдения не стига всичко, ами и екстра симптоми очаквам по време на раждане, което не е честно. Например онази вечер някакви силни стягания ниско долу, а в същото време така ми се доповръща, както по време на първите месеци.

Е, кажи ми сега, ако например започва раждането, то това не стига ли, ами и още неудобства ли да очакваме?

# 665
  • София
Момичета, ако това ще ви накара да се почувствате по-добре - хубавото на цялата работа е, че след раждането ще се разделите с плеяда неприятни симптоми Grin Аз даже не бях осъзнала колко имам, докато не изчезнаха. Няма вече гадни киселини след всяко хапване, няма лежане вечер с парещо гърло. Няма пишкане през 15 минути, нито ставане през нощта за тоалетна. Коремът не тежи след 5 минути ходене, пръстите не се подуват нощем и не болят. Всичко това беше изчезнало буквално на другия ден от раждането. А като се прибрахме вкъщи, веднага си поръчах суши Joy Вчера с мъжа разходихме малката навън и си поделихме една биричка Grin И това без изобщо да споменаваме сладкото бебче, което толкова сме чакали Hug Така че хич не го мислете раждането, след него ще ви олекне по много параграфи Relieved

# 666
На мен пък вече не ми се ражда 🤦🏼♀
Да ти кажа и на мен ми се “отражда” вече. Бях се надъхала по едно време, че хайде всеки момент нещо ще се случи. Сега сякаш съм си приела съдбата, че явно ще преносвам и ми се струва, че може и още няколко месеца да откарам в това си състояние. Добре че не уведомявам ММ всеки път като си мисля, че започва раждане, че като наистина започне няма да ми повярва. И на мен ми е лошо, имам киселини и тук-там някоя лъжлива контракция с менструални болки. Тамън си викам “айде, ще раждам днес” и то всичко приключва. Днес му казах на ММ за тапата и той така се развълнува, че тръгна да се обажда на майка си Joy. После му обясних, че това абсолютно нищо не означава и може още десетина дни да си почакаме.

# 667
Аз го мисля - основно кога ще е и да е по-скоро. Ражда ми се вече Heart Eyes. А и при мен ситуацията е такава трима доктори двама с различно мнение, третия не ме е виждал от началото на октомври. И да излиза вече. Болничния ми изтича другата седмица час нямат за преглед, за ноември също нямат часове... И в общи линии да раждам и да се приключва тая драма.

# 668
Момичета, днес явно останалите сме на вълна да си останем бременни. 😊
И на мен нещо ми се отщя и си казвам, че няма да имам нищо против да изчака поне до другата седмица. Само да не се чувствах половин човек през това време.
Но Лъвица, това което казваш, ми приповдигна духа. Не се оплаквам, все още смятам, че имах чудесна бременност, но и аз понякога се замислям, че всъщност си имам неразположения, колкото и да се опитвам да не им обръщам внимание. Тежи ми много коремът, особено като ходя на разходка или пък легна и трябва да се обърна. Винаги съм била бързоходка, сега го спирам ММ и пуфтя, не мога да се разкрачвам просто толкова, боли ме ниско долу. Надявах се, че поне като тежи толкова ниско долу, няма да ме души нагоре, но се задъхвам, като хапна мааалко по-добре се появяват киселини, които нямах досега. Имам чувството, че съм като някоя боа, изяла голяма плячка, и храносмилам, а докато храносмилам, друго не мога да правя.

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 19:50 от D_ana

# 669
Явно наистина ни е налегнало еднакво чувство и аз както нямах търпение, сега си казвам ох да не идва тези дни може и още малко. Утре съм на преглед за разкрити и ми е едно притеснено какво следва след това, а аз съм за 31.10. Но не че няма вариант и да пренося и да си почакам още.

# 670
Положителни страни след раждането:
- нааай-сладкото бебче
-няма задух
-няма гадене
-няма такава умора
-няма често уриниране
-няма киселини
-не е трудно ставане, лягане, обръщане
-няма сърцебиене (аз имам мн рядко)
-няма замайване (мн рядко имам при кървенето)
-няма подуване/вени/сърбежи

Отрицателни:
-лохииии 🤮🤮
Много яко беше 9 месеца без "цикъл". Аз както съм свикнала с тампони и сега се чувствам като с памперс, многоо дискомфортно.
Миналия път 2 сед. имах само лохии след нормално хем, а сега уж секцио и още имам.. вече 16ти ден.
-чувствителни гърди от кърменето

# 671
Ох, аз продължавам да имам кървене 34 дни след раждането. Днес бях на втори гинекологичен профилактичен преглед, според АГ ми е дошъл цикълът, тъй като всичко на ехограф изглеждало добре и няма задържани части от плацентата. Пуснахме ПКК и ЦРП и всичко е в норма. Но възможно ли е толкова рано да ми се възстанови цикълът, случвало ли ви се е? След първото раждане цикълът ми дойде на 3тия месец. (Да добавя, че кърмех и тогава, и сега кърмя)

# 672
Може и да са лохии, някои имат 40-50 дни.

След раждането имаме ли гинекологичен преглед безплатен по ЖК?

# 673
Sweety, ами ако бебето не е сладко? С първото дете не се случи така, че да се влюбя от пръв поглед, въпреки че бебчето беше сладко, сега също се чудя как ли ще се чувствам спрямо второто. Особено, ако е от по-грозничките новородени Grinning.

Момичета, при ексклузивно кърмене ползвате ли стерилизатор? Примерно ако ползваме само биберон и една бутилка за хранене/вода, не може ли само в гореща вода да ги стерилизирам или да мия с бебешко веро? Дайте съвет, да си купувам ли стерилизатор? Не искам да ми заема място, ако мога да си го спестя, не за друго.

# 674
Ааа, нашето гардже е нааай-хубаво. Така, че сладко ще е, ще видиш! 😁😘🥰

Аз нямам стерилизатор. Мия с вряла вода, бебешко веро и 1 път на ден или през ден всичко в голяма тенджера изварявам.

Общи условия

Активация на акаунт