Любители на котки - Тема 199

• 28 593
  • 762
  •   1
Отговори
# 510
  • Между гори и планини
Cotton sky, не знам - гадая. Но не е изключено. Едновременно ако са заразени, почти едновременно ще проявят симптоми. Точно с вътрешни паразити бебета са ми имали и разтройство и са спирали да ядат. Може и температура да имат... Без лекар само ще се гадае.

# 511
Скрит текст:
Здравейте,
Пиша тук понеже имам нужда от съвет..
Преди няколко месеца преживях ужаса наречен панлевкопения…погребах майка и 6 малки котета…Беше родила в бараката,хора ми помогнаха и успях да я заведа с бебетата на единственото място в което ги приеха на стационар,докторката опита,но не успяха да се преборят..Няма да казвам какъв период беше и не ми останаха сълзи…
Живея в район с население предимно от роми,тук никой не се грижи и не кастрира…
Аз имам две вътрешни котки,които някак с Божията помощ опазих,защото не са ваксинирани….
Докато отново не се събудих една сутрин и в двора се разхождаше бебе,на не повече от месец и малко…лошо ми стана,защото не знам откъде се появи предният път болестта.Майката смъкна още две в следващите седмици.Майката изчезна,а се грижеше за тях,вероятно някой нещо и е направил….В същото време се появи със същата окраска коте с месец по-голямо от тях и започна да стои с тях и да ги обгрижва все едно е майка им…
Сега да са на два месеца и половина,грижа се за тях,бях спокойна и с надежда да им намеря дом…
До преди два дни,когато едното отказа да се храни,а са много игриви и любопитни и лакоми…
Днес го заведох ,правиха му тест и беше отрицателен за панлевкопения,нямаше и температура.Но щом ветеринарката му вземаше секрет,замириса силно и тя каза,че може да е нещо свързано със стомаха,даде само пробиотик и до там…
Вяло е и цял ден лежи и спи….
Тази вечер и малко по-голямото,и братчето му отказват също да се хранят.Не искат и да ги галя,което също не е присъщо за тях.Едното и често киха.Имат всички по-рядко изхождане в блед жълтеникав цвят…
Просто съм в тих ужас…Страх ме е за вътрешните ми котки..Пак почнах преобличане и дезинфекция…
Утре ще търся ветеринарна клиника в по-големият град…
Не мога да понеса повече….С диабет съм и този целият стрес ми дойде в много тази година погребах толкова много животни…
Моля се да е нещо друго,което ще се повлияе на лечение..Исках да ваксинирам моите и то как да стане пак,като е опасно в този период щом не знам дали не съм донесла нещо и на тях…..
Толкова бързо се развива тая гадост,че не съм сигурна това ли е …😭😭
Помня те. Даже се чудих какво ли стана с теб и твоите котки, защото изчезна и повече не писа... Трябваше досега да ги ваксинираш твоите! Две седмици след смъртта на другите, веднага трябваше да се заемеш с тази задача, щом живееш в къща.
Сега новодошлите са заразени най-вероятно с калицивирус. Може и паразити да имат, но то е отделен въпрос. Щом кихат, значи имат вирус, който поразява дихателната и стомашночревната система. Трябва да ги храниш с гастроинтестинална храна, за да им се оправят стомахчетата. Ако има подсмърчане или хрипове се дава профилактично антибиотик. Ако коремчетата са здрави, ще оцелеят. Ако са вели и не ядат, е възможно да имат температура. Може да им се даде противовъзпалително сиропче. Обикновено като им падне температурата им се отваря апетита. Най-доброто като храна е гастроинтестиналния мус на РК за малки котета. Много добре е овкусено. Можеш да им добавиш Синулокс 13 мг/кг в храната, ако подсмърчат, преглъщат секрет, имат жълтеникави сополи или кихат с кръв. Ако третият клепач се вижда - противовъзпалително сиропче.
Ваксинирай твоите при първа възможност! Сега две седмици карантина.

# 512
Скрит текст:
Здравейте,
Пиша тук понеже имам нужда от съвет..
Преди няколко месеца преживях ужаса наречен панлевкопения…погребах майка и 6 малки котета…Беше родила в бараката,хора ми помогнаха и успях да я заведа с бебетата на единственото място в което ги приеха на стационар,докторката опита,но не успяха да се преборят..Няма да казвам какъв период беше и не ми останаха сълзи…
Живея в район с население предимно от роми,тук никой не се грижи и не кастрира…
Аз имам две вътрешни котки,които някак с Божията помощ опазих,защото не са ваксинирани….
Докато отново не се събудих една сутрин и в двора се разхождаше бебе,на не повече от месец и малко…лошо ми стана,защото не знам откъде се появи предният път болестта.Майката смъкна още две в следващите седмици.Майката изчезна,а се грижеше за тях,вероятно някой нещо и е направил….В същото време се появи със същата окраска коте с месец по-голямо от тях и започна да стои с тях и да ги обгрижва все едно е майка им…
Сега да са на два месеца и половина,грижа се за тях,бях спокойна и с надежда да им намеря дом…
До преди два дни,когато едното отказа да се храни,а са много игриви и любопитни и лакоми…
Днес го заведох ,правиха му тест и беше отрицателен за панлевкопения,нямаше и температура.Но щом ветеринарката му вземаше секрет,замириса силно и тя каза,че може да е нещо свързано със стомаха,даде само пробиотик и до там…
Вяло е и цял ден лежи и спи….
Тази вечер и малко по-голямото,и братчето му отказват също да се хранят.Не искат и да ги галя,което също не е присъщо за тях.Едното и често киха.Имат всички по-рядко изхождане в блед жълтеникав цвят…
Просто съм в тих ужас…Страх ме е за вътрешните ми котки..Пак почнах преобличане и дезинфекция…
Утре ще търся ветеринарна клиника в по-големият град…
Не мога да понеса повече….С диабет съм и този целият стрес ми дойде в много тази година погребах толкова много животни…
Моля се да е нещо друго,което ще се повлияе на лечение..Исках да ваксинирам моите и то как да стане пак,като е опасно в този период щом не знам дали не съм донесла нещо и на тях…..
Толкова бързо се развива тая гадост,че не съм сигурна това ли е …😭😭
Помня те. Даже се чудих какво ли стана с теб и твоите котки, защото изчезна и повече не писа... Трябваше досега да ги ваксинираш твоите! Две седмици след смъртта на другите, веднага трябваше да се заемеш с тази задача, щом живееш в къща.
Сега новодошлите са заразени най-вероятно с калицивирус. Може и паразити да имат, но то е отделен въпрос. Щом кихат, значи имат вирус, който поразява дихателната и стомашночревната система. Трябва да ги храниш с гастроинтестинална храна, за да им се оправят стомахчетата. Ако има подсмърчане или хрипове се дава профилактично антибиотик. Ако коремчетата са здрави, ще оцелеят. Ако са вели и не ядат, е възможно да имат температура. Може да им се даде противовъзпалително сиропче. Обикновено като им падне температурата им се отваря апетита. Най-доброто като храна е гастроинтестиналния мус на РК за малки котета. Много добре е овкусено. Можеш да им добавиш Синулокс 13 мг/кг в храната, ако подсмърчат, преглъщат секрет, имат жълтеникави сополи или кихат с кръв. Ако третият клепач се вижда - противовъзпалително сиропче.
Ваксинирай твоите при първа възможност! Сега две седмици карантина.
Беше ужасно,аз просто бях в ужасен период.По същото време ,когято бяха болни имаше още едно коте,което по чудо с късмет оцеля,без да се зарази,но преди две седмици го блъсна кола пред вкъщи.Просто съм в някаква черна хроника,не искам тези бебета да са в нея…😭
Странното е,че първото,което прояви симптоми не киха,няма секрет от носът или хрипове.Отказва да се храни,само търси да се скрие и легне.Ветеринарката ,която прие на стационар предишните болните бебета,утре не работи.Писах и,че съм направила тест и е бил отрицателен.Тя каза,че в началото можело и да не покаже правилно,а и звучи като да е панлевкопения….😭
И понеже сега още две отказват да се хранят,няма как да чакам до понеделник….
Грешка е че не ваксинирах моите на време…Всички с които говорих по-рано по тема за това ми казваха да изчакам ,после да ги обезпаразитя,после пак да чакам преди ваксинация…и после имах проблем,баба ми падна и се натроши и имах грижи с нея и съвсем го изключих,а сега ми белее главата….

# 513
# 514
Най-близкште ни приятели тук, които обгрижват зоопарка ни Joy , когато отсъстваме, си взеха и те коте - един малък черен разбойник с мъничка бяла папионка, Ричард/ Ричи. И като беше болен Сина, редовно звъняха да питат как е той. Баща ми имаше куче и хранеше още едно. Уж не беше котколюб, но аз поисках коте като бях дете, взехме си една Мери, той я обожаваше. На мм сестра му е с куче, свекърите са имали преди две котета. Всичко около мен имат животинки и проавовот разбиране.

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 11:00 от cardhu

# 515
Израснала съм с кучета. Баща ми много ги обичаше.
И покрай нас така, всеки има някаква животинка. Хубавото е, че децата растат с животно у дома и се учат на отговорност и грижа. Вкъщи грижите за дебелото са изцяло задължение на децата. Те го хранят, мият купичките, чистят тоалетната. Като ходим на пазар винаги питат дали да вземат и за него храна, нищо че има вкъщи ходим и до зоомагазин заради тях, че видиш ли за всички има по нещо само за Ушатото не.

# 516
# 517
  • Между гори и планини
Гушливко

# 518
  • До морето...
И аз съм израснала с животни покрай мен.Майка ми ги обича много.Папагали,морско свинче,котета ,непрежалимото ми кученце.Беше голяма душа,едно щастливо дете в образа на кученце...Като заживях с мъжа ми продължих с котета,но нямаха късмет.Разболяваха се бързо и си отиваха😔Тогава нямаше читави ветеринари, още не беше напреднала ветеринарната медицина и опитите да ги лекуват бяха безуспешни.То не че сега в малкия град ,в който съм има някакво съществено развитие ,но да не дава Бог ,поне има алтернативи в близки градове.Няколко години нямах домашен любимец, освен човешко бебче😊😀После по стечение на обстоятелствата се появи Тоби преди 2 години и половина и сега пак си имам едно малко детенце 😛

# 519
  • на брега на морето
Аз съм в Елена, водим котките си в Ловеч.
Коя е клиниката? Важно ми е да знам.

# 520
  • София
cotton_sky, стискам палци да оздравеят бебетата.

Водих в една софийска клиника бебе с панлевкопения. Оздравя. Сега е щастливо задомен в къща с двор.
Лечението и стационара излязоха 514 лв.
Аз да си призная нямах големи надежди.

Ще водим Дейзи на лекар. Повръща по-често.
Тя ядеше трева и повръщаше, но махнахме тревата.

# 521
  • Между гори и планини
Аз съм в Елена, водим котките си в Ловеч.
Коя е клиниката? Важно ми е да знам.
Тук, дано не се смята за реклама

Тук оперираха Чери, имат скенери и всички необходими апаратури, две хирургии. Снимаха му крака и на момента казаха какво , къде и го оперираха. Допълнително ми дадоха и всички лекарства които да му се бият в рамките на 5 дни, обадиха се на колегата си тук в Елена и той идваше да слага инжекциите.
Когато Точка беше пребита от един котарак на улицата и беше с вътрешни наранявания на перен дроб и парализа на задните крака - пак там. Веднага и сложиха система, веднага и направиха пълни изследвания и я оставихме на стационар за седмица. Лечение беше успешно и дори ми я докараха до Търново. За седмица лечение и грижа ми взеха 150 лв! Вярно, преди 4 години. Единият ветеринар все още ни помни - жената с черният котарак от Елена. А след операцията на Чери, се обаждаше да пита как е пациента. Точка я кастрирахме там - лапароскопска операция, почти без следа. А не касапската операция каквато имаше Кети. Така че ги препоръчвам с две ръце! За ветовете от Търново не съм чувала добро, а в Горна Оряховица, Ваня Райкова ми уби котето, лекувайки го с човешки лекарства които са несъвместими с живота на котките.

# 522
Резултатът е следният…Заведох всички,тестваха едното.Теста показа гиардия и коронавирус…Сега имам това,което ми дадоха за лечение ,просто ще се моля…Сблъсквали ли сте се с тези гадости ?😭
Страх ме е за домашните ми котета,както и за тези които минават,за да им дам да ядът.Няма как да отделя малките…Живея с деспотичен баща,който не иска котки,има и куче,което е негово..алабай и стои в ограждение,за всяко коте е смъртна опастност.Тези,които минават транзит и са по-големи съумяват да се пазят,но тези малките са любопитни….Всяка сутрин ставам в 5,за да мога да ги вардя,защото той излиза сутрин да го развежда и имаме ежедневни скандали….Ужасът е пълен 😭
Исках да им търся дом,за да ги спася,а сега ще се боря и с това 😭😭😭

# 523
  • Между гори и планини
Много лоши диагнози. Дано се преборят!
Възхищавам ти се на желанието да гледаш и помагаш на котета при твоята ситуация.
П.п дано твоите котки не се заразят!

# 524
Коронавирус и гиардия не е чак толкова страшно. Ще оживеят. Но това с баща ти и алабая хич не ми звучи добре.
И още нещо ще ти кажа... мисли първо за себе си. Ти си си по-важна от всякакви улични котки. Ако ще спасяваш котки, а ще съсипваш себе си...

Общи условия

Активация на акаунт