Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 683
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте ухапа ме котка . Домашна е но живее на село съответно лови мишки и ходи навън. Малко е но е е дълбоко. Мога ли да хвана някаква болест не е ваксирана последната година. Какво трябва да направя има ли някаква инжекция или лекарство което да взема

# 646
Лекар, антибиотик и грижа за домашните любимци.

# 647
Измий и промий с кислородна вода, нищо няма да стане. Случайно ако до ден два е много червено, напрегнато, подуто или с течност - отивай на лекар.
Аз цял живот на село съм била с котки що хапане и драскане съм отнесла, нито веднъж не съм имала проблем. Не е нужно да се паникьосваш.

# 648
Болест няма да хванеш, но ухапаното може да се възпали, ако реши и да стане сериозно. Такова възпаление съм виждала и то от домашна котка... че ръката беше подута от китката до рамото. Моята котка като ме ухапа, нищо не ми стана, но бяхме в лекарски кабинет и докторът ми пльосна цяла буца памук с дезинфектант. Ще разбереш скоро дали ще мине без нищо или ще ти създаде проблем.

# 649
Добре промих го хубаво ще изчакам засега те са две малки дупки не е сериозна рана но може да са дълбоки

# 650
Драска и хапа ме котката и не се разболях от нищо...Спокойно!

# 651
  • От липите до сините камъни
Здравейте, от петък съм в болнични 5 дни.Въпроса ми ще има ли проблем за работодателя ми и сътветно за мен ако прекъсна болничния и в понеделник отида на работа защото се чувствам добре .

# 652
Здравейте, от петък съм в болнични 5 дни.Въпроса ми ще има ли проблем за работодателя ми и сътветно за мен ако прекъсна болничния и в понеделник отида на работа защото се чувствам добре .
Трябва да се преиздаде нов болничен, иначе ако не го направите нямате право да сте на работа по време на болничен.

# 653
  • В страната на мечтите.
Днес цял ден имам някакъв проблем с устните - подуха се изведнъж, червени са и ми щипят и парят през цялото време без видима причина, не съм яла нищо към което съм алергична, не съм стояла на студено и балсам никак не помага, а даже щипе повече. Някакви идеи от какво може да е и как мога да си облекча положението? Все пак не е болка за умиране, но е неприятно.

# 654
Ананас да не би да си яла по някаква случайност? Алергична не съм, но в редките случаи като съм хапнала такова, устните подути малко, а ги усещах все едно са двойни... Има някакъв ензим в него дето ги прави тия работи, но първия път си се шашнах.

# 655
  • В страната на мечтите.
Ананас да не би да си яла по някаква случайност? Алергична не съм, но в редките случаи като съм хапнала такова, устните подути малко, а ги усещах все едно са двойни... Има някакъв ензим в него дето ги прави тия работи, но първия път си се шашнах.

Аз съм алергична точно към ананас и всички екзотични плодове и не ги консумирам. Наскоро дори от половин мандарина получих реакция с червени петна по лицето и страшен сърбеж.

# 656
Ако си сменила пастата за зъби тези дни, може да е от нея. Аз каква реакция получих от сменена формула на любима паста миналия декември …

# 657
Привет.
Може ли да се вземе цитонамазка, ако има кървене? Тъй като бях на една консултация, и се оказах с голяма киста, сега пия лекарства за спиране на кървенето, но тъй като имаме утре изследвания от фирмата, ми се искаше да си пусна една цитонамазка там. Но не знам дали може, при положение, че кървенето не е спряло.
Благодаря!

# 658
Ами не може, естествено.

# 659
Благодаря за отговора. Предположих, че е така, но не бях сигурна, затова реших да попитам. 😊

Общи условия

Активация на акаунт