Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 667
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Привет, мили хора!
Аз днес пак съм с онова влудяващо усещане я гърдите и над гърдите и вече не знам къде да търся причината😒
От лятото започнах да ги усещам тези неприятни неща, последния път като го имах преди 2 седмици ходих на кардиолог и проблем там няма, сърцето ми е наред…и се чудя от какво друго може да имам този ужасен дискомфорт, направо ме влудява… защото не е болка, но е трудно за описване какво.
Имам болка на същата позиция в гърба, но предполагам, че е от шиповете които имам…. Остеофити всъщност ми казаха, че имам на гръбнака, не знам дали е същото, но се чудя на какъв лекар да отида за този дискомфорт.
Моля ви кажете ми какви са усещанията при влизане в менопауза, защото последния път имаше такива предположения тук във форума, макар че според мен съм далече от там, ама не знам къде да се насоча за тези оплаквания?
От няколко дни и пулса пак ми се ускори в покой.

# 661
Най-вероятно е невралгия. Обаче аз те съветвам да вземеш 1 таблетка Алора и ако те отпусне от нея, значи нищо ти няма. Предполагам, че усещаш стягане, натиск в сърдечната област. На колко години си? Навлизането в менопауза може да започне и на 40, и да продължи дълго.

# 662
Най-вероятно е невралгия. Обаче аз те съветвам да вземеш 1 таблетка Алора и ако те отпусне от нея, значи нищо ти няма. Предполагам, че усещаш стягане, натиск в сърдечната област. На колко години си? Навлизането в менопауза може да започне и на 40, и да продължи дълго.
Ами не, не е стягане … нито е в сърдечната област, усещането е в целите гърди и над тях… много странно… откачам😒 одеве се появи силно, сега почти изчезна… на периоди е, нямам идея какво е това чудо. На 42 съм

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 14:38 от maiamiii

# 663
Ами... Точно на симптом на пременопауза прилича. Има тема за това, ако попиташ и обясниш там, ще получиш обяснения за много неща. При някои жени започва рано, продължава дълго и има осезаеми усещания. При други - не разбират, че предстои и просто един ден се озовават в менопауза.
Но съвет от мен - колкото повече се вторачваш, толкова повече проблеми и болежки ще си намираш.
Може да прочетеш тук
https://midwivesbulgaria.org/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0% … 1%83%D0%B7%D0%B0/

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 14:57 от DiaMia

# 664
Здравейте,
Препоръчаха ми да ми поставят холтер за кръвното за 24 часа.
Може ли да ми кажете дали ще мога да ходя на работа, пречи ли, вижда ли се, издава ли някакъв шум?
Ще имам някакви срещи и ще ми е неудобно да ме виждат с някакви уреди, кабели...

# 665
С холтер за пулс съм ходила много пъти на работа, но този за кръвно би трябвало с маншет да е, не съм виждала.

# 666
Здравейте,
Препоръчаха ми да ми поставят холтер за кръвното за 24 часа.
Може ли да ми кажете дали ще мога да ходя на работа, пречи ли, вижда ли се, издава ли някакъв шум?
Ще имам някакви срещи и ще ми е неудобно да ме виждат с някакви уреди, кабели...
В този сезон с по- дебели дрехи няма да се вижда. Чува се шум, когато започва да помпа, за да измери налягането, но не е нещо от което да се притесняваш.

# 667
Здравейте. Водих детето на ортодонт и така и така бях там реших да питам и за мен . Оказа се ,че проблема с челюста ми се дължи на изместена става . Не са ме преглеждали само говорихме . Симптомите ми са постоянна тъпа болка в слепоочието където всъщност са челюстните стави ,прищракване само от едната страна на челюста и е доста изпъкнала на допир ,другата става си е ок . Та ортодонтката ми каза ,че трябвало да се оперирам за да се намести. Някой знае ли нещо по темата ,няма ло как да се справим без операция

# 668
За подут, болезнен венец изписва ли се нещо друго освен АБ?

# 669
За подут, болезнен венец изписва ли се нещо друго освен АБ?
Трябва да се почисти, да не е джоб станал. С мазила няма да стане, от опит казвам. Може да се облекчи ако е натъртен венеца, както при мен при кривите зъби тук там си натъртвах с храна и се подуваше, ползвах един гел Пародиум.

# 670
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте. Водих детето на ортодонт и така и така бях там реших да питам и за мен . Оказа се ,че проблема с челюста ми се дължи на изместена става . Не са ме преглеждали само говорихме . Симптомите ми са постоянна тъпа болка в слепоочието където всъщност са челюстните стави ,прищракване само от едната страна на челюста и е доста изпъкнала на допир ,другата става си е ок . Та ортодонтката ми каза ,че трябвало да се оперирам за да се намести. Някой знае ли нещо по темата ,няма ло как да се справим без операция
Аз не съм се оперирала. Добре е да те види лицево-челюстен хирург. Аз като дете обичах да си щракам челюстта и често ми блокираше в една позиция, но се наместваше някак. Вероятно съм я изваждала и се е намествала обратно. Вече нямам проблем, но и не си играя така. Иначе, да, ако не се връща в ямката и ти създава проблеми, вероятно е за операция.

# 671
  • София
Снощи в ремедиум ме разкарваха от каса на каса, и уж с фактура (елек. рецепта... "козметична" каса), но това го съм го пропуснал, като цена, дадоха ми го в ръката...
Почти 40лв за тази база?! Flushed и то 250мл
Не мога ли да я заменя с нещо по-просто и най-вече по-изчистен състав ?

Ако пазя бележката утре ще го върна.

ПП: Дерматоложката ми изписа таблетки и за външно: това. Но забравих дали трябва да е 1:1 или цялата туба в 25 г от Clovate cream 0.05 % 25 g  в 100мл (май е в цялата туба, сега видях че в рецептата е написан грамаж, понеже в 250мл ми се стори абсурдна концентрацията - иначе за голяма площ става дума...)
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 13:52 от Starrydream

# 672
Снощи в ремедиум ме разкарваха от каса на каса, и уж с фактура (елек. рецепта... "козметична" каса), но това го съм го пропуснал, като цена, дадоха ми го в ръката...
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010014272

# 673
Странно ми е - лекар ви изписва нещо специализирано за вашия дерматологичен случай, а вие търсите друго с "по-изчистен" състав Thinking Този крем е обявен за "база", т.е. заедно с него или смесено може да се слага друг лечебен крем или да се направи смес с друга лекарствена форма. (поне така го прочетох). Нещо подобно ми бяха изписвали за след приключване на острата фаза на лечение на огромен херпес на носа, 50мл тубичка почти приключи, но зоната беше нищожна (огромен като за на носа, но не-повече от 2см2)
Щом е за голяма площ 250мл не е много. А като гледам цени на аналогични продукти за 50мл 12-15-17лв, като за 250мл около и под 40лв са си приемливи Hands V

# 674

Този крем е отвратителен, мирише ужасно  и няма никакъв ефект от него. А цената му...
И аз съм се питала, защо някой би заменил нещо , препоръчано му от доктора, но откакто рабрах, че ако предписват лекарство Х на фирма У  ги пращат безплатно по почивки, дори и до Япония, вече не си задавм такива въпроси:sad:

Общи условия

Активация на акаунт