Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 650
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
Не е яла нищо ново, различно. Козметика, прах за пране също не са сменяни. Не е пила и лекарства.
Вероятно наистина ще се окаже алергия (макар че наистина не знам от какво) и ще се наложи да се върнем в Спешното.
Благодаря за мнението.

# 721
Розеола? Обривът е много подобен...
Коксаки е на длани и ходила, по тяло не мисля..

# 722
Здравейте,днес забелязах на ореолата в края на зърното имам червенина на допир е като топченце и по средата има косъм,но той е голям и не вярвам сега да се е появил. Утре ще ходя при ЛЛ,но много се притесних. На някоя да се е случвало и за колко време минало Sad

# 723
Не е яла нищо ново, различно. Козметика, прах за пране също не са сменяни. Не е пила и лекарства.
Вероятно наистина ще се окаже алергия (макар че наистина не знам от какво) и ще се наложи да се върнем в Спешното.
Благодаря за мнението.
Направете при алерголог тест за кожна алергия (обикновено е хранителна) и ако е положителен, да ви сложат урбазон. Но кожният лекар веднага и без текст по вида ще прецени, що за болест е това.

# 724
За нашия проблем от спешния кабинет казаха, че не било заушка. Можело да е мононуклеоза или лимфен възел, но днес няма как да пуснем изследвания. Все се е подувал друг път, но това е много голямо и твърдо. Има и температура 37.5-38. Казаха да пуснем ПКК и ДКК. Но за мононуклеоза какво се изследва, не каза лекарят.

# 725
  • вкъщи
Моноцити доколкото помня, чернодробни ензими. В лабораторията знаят.

# 726
За нашия проблем от спешния кабинет казаха, че не било заушка. Можело да е мононуклеоза или лимфен възел, но днес няма как да пуснем изследвания. Все се е подувал друг път, но това е много голямо и твърдо. Има и температура 37.5-38. Казаха да пуснем ПКК и ДКК. Но за мононуклеоза какво се изследва, не каза лекарят.
Дъщерята ми е боледувала от моноклеоза, но нямаше увеличени лимфни възли, а само гнойно гърло и температура.

# 727
Моят племенник я кара само с увеличени лимфни възли, нищо друго.

# 728
Розеола? Обривът е много подобен...
Коксаки е на длани и ходила, по тяло не мисля..
Подкрепям, много прилича на розеола. Обаче се чудя как лекарите не могат да различат обривите и да стигнат до заключение, направо не ми го побира ума.
Скрит текст:
Когато преди година отидох в спешното, категорично наясно, че съм с херпес зостер, макар и на необичайно място, се събра екип от спешен лекар, инфекционист и кожен, и умуваха над крака ми 10 минути какво е това, аджеба. Аз знаех какво е, но си замълчах, защото щяха да ме отпратят иначе да си търся ЛЛ в понеделник, че беше събота, а болките вече бяха нетърпими. Или пък щяха да ми кажат "като много знаеш, какво търсиш тук"...

# 729
Второто мнение при нас отново беше алергия, та ѝ биха Урбазон.
Ще търсим читав алерголог Simple Smile Предполагам, че едва ли ще се установи от какво е, но...

# 730
След Урбазон трябва бързо да има ефект, как е при вас?

# 731
2 часа минаха, но засега положението си е същото, няма промяна в обрива.
Ще видим сутринта как ще е.

# 732
Ами... той (Урбазонът) няма да навреди, ако не е алергия, но обривът ще остане... Пиши утре как сте и спокойна нощ на малката, и на вас.

# 733
Здравейте. Имам следния случай.....
От 3 години имам от едната страна подут (напипвам го и не е болезнен) ингвинален лимфен възел 17мм, от другата стран 12мм (не го напипвам, устано ви се на преглед).
Посетих Хематолог - обясни, че не са опасни, с допир.
Правих много пъти пълна кръвна картина - за момента е добре, само холестерола ми е висок.
Посетих няколко пъти специалисти вътрешни органи-видяха възлите, замериха ги и по прегледа на ехограф казаха, че са лимфни възли, но не са опасни...
Посетих гинеколог - отново ги видя и замери, думите му бяга, не са опасни...
Това 3 години, но аз все още имам притеснения... Да не е нещо раково да се развива бавно или друга опасна болест... Ако е онкологично не би ли следвало да има промяна и в кръвната картина? Дайте съвет и ако трябва съвет за изследвания или преглед придоктор...
Да добавя имам 2 раждания секцио...

# 734
Здравейте. Имам следния случай.....
От 3 години имам от едната страна подут (напипвам го и не е болезнен) ингвинален лимфен възел 17мм, от другата стран 12мм (не го напипвам, устано ви се на преглед).
Посетих Хематолог - обясни, че не са опасни, с допир.
Правих много пъти пълна кръвна картина - за момента е добре, само холестерола ми е висок.
Посетих няколко пъти специалисти вътрешни органи-видяха възлите, замериха ги и по прегледа на ехограф казаха, че са лимфни възли, но не са опасни...
Посетих гинеколог - отново ги видя и замери, думите му бяга, не са опасни...
Това 3 години, но аз все още имам притеснения... Да не е нещо раково да се развива бавно или друга опасна болест... Ако е онкологично не би ли следвало да има промяна и в кръвната картина? Дайте съвет и ако трябва съвет за изследвания или преглед придоктор...
Да добавя имам 2 раждания секцио...
Относно изследванията... Докторът на мен ми каза, че трябва да е засегнат вече костния мозък, за да не са хубави изследванията, т.е. ако е нещо онкологично да е в напреднал стадий. А от друг доктор знам, че ако един лимфен възел е подут повече от 20 дни не е проста инфекция.

Общи условия

Активация на акаунт