Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 831
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
От понеделник към 17:00 започна да ме боли много силно корема ниско в дясно. Потърпях, въпреки че при ставане, сядане, абе общо взето движение си ме болеше доста. Накрая изпих болкоуспокояващо и леко мина, но не изцяло. Преспах, на следващия ден уж нищо, обаче и до днес все още от време на време ме понаболва - рязко ме заболява, след минута две спира. Помолих АГ за ехография, всичко ми е наред - около овулация съм била. Ама на мен по календар ми го дава в неделя, че е била. Дори и да не е много реален по изчисленията, каква е тая овулация няколко дни 🥲
Иначе добрата новина е, че от две години насам всеки АГ ми казва, че съм в добро репродуктивно здраве, пролетта спрях противозачатъчните и всичко е наред, цикълът е ежемесечен, рядко закъснява по някой ден ( при по-стресови периоди ми закъснява с до 3-4-5 дни), ама всичко е ок, знам си го това. Обачееее, тази болка ми е много странна.

# 196
Първо съмнение - апандисит? Второ - раздразнено черво. Гинекологичното възпаление е отхвърлено вече.

# 197
  • София
Има ли друг начин да се свържа с Регистратурата на ДКЦ, Иван Рилски?
https://rilski.com/%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0 … 0%B3%D0%B8%D1%8F/

# 198
Понякога при овулация се възпаляват и черва.
Да попитам за задна хрема може ли да е от астма? Половин година се храча и не мога да хвана от какво е. Секретът няма бактерии.

# 199
  • Terra incognita
Здравейте! На някой случвало ли му се е внезапна невъзможност да си поемеш дъх нощем? Случвало ми се е да се събудя от това, че не мога да дишам, обикновено отминава за секунди, но понякога малко повече. Чувството е ужасно и много плашещо, като риба на сухо. Склонна съм да го отдам на по- обилно хапване вечер, имам и рефлукс.
Четох за сънна апнея, но при нея човек прави паузи без да се събужда или поне не го помни?

# 200
Не е задължително при Апнея да не се будиш. Така, както го описваш, точно като това ми звучи.

# 201
Рефлукс е.

# 202
Здравейте! На някой случвало ли му се е внезапна невъзможност да си поемеш дъх нощем? Случвало ми се е да се събудя от това, че не мога да дишам, обикновено отминава за секунди, но понякога малко повече. Чувството е ужасно и много плашещо, като риба на сухо. Склонна съм да го отдам на по- обилно хапване вечер, имам и рефлукс.
Четох за сънна апнея, но при нея човек прави паузи без да се събужда или поне не го помни?
На мене ми се случи 3 пъти преди 3-4 месеца. Както си спах и внезапно спирах да дишам. Събуждах се и се изпрарях в седнало положение внезапно. Не можех да си поема дъх и усещах, че всеки момент щах да умра. При мен се получи от голям стрес. Може и да са били панически атаки. И аз не знам на какво се дължеше. Но от тези случки, вече ме е страх да затворя очи и не знам дали ще се събудя вече. Дали няма да умра от задушаване.

# 203
Как протича новия вариант на ковид при вас? Колко му е инкубационният период? Благодаря

# 204
Как протича новия вариант на ковид при вас? Колко му е инкубационният период? Благодаря
Аз го изкарах със синузит. Нямам идея за инкубационния период, първата седмица на новата работа, имаше няколко болни колежки и уикенда го хванах и аз, петък започнаха симптомите, събота или неделя направих ковид тест комбиниран и цъфнаха две черти на ковида.

# 205
Аз го изкарах със синузит. Нямам идея за инкубационния период, първата седмица на новата работа, имаше няколко болни колежки и уикенда го хванах и аз, петък започнаха симптомите, събота или неделя направих ковид тест комбиниран и цъфнаха две черти на ковида.

Да, тоест е 2-3 дни. Благодаря! Аз от неделя горе-долу усетих дискомфорт в гърлото. Днес вече съм добре, днес ги почна и вкъщи същите симптоми..Като цяло не е било тежко, мина ми с чай, лимони и синулан. Не съм имала друго, освен гърло, болки във врата и може би лека температура 1 ден. Сравнено с ковида от предните 2 пъти все едно не бях болна. Ама то в днешно време никой не знае какво кара..

# 206
Здравейте, слабо място ми е храносмилателната система. От няколко месеца по веднъж-два пъти в месеца ми се появяват по-кашави изпражнения. Диария не съм имала. Случва се еднократно и след това всичко е нормално. Забелязвам обаче, че изпражненията ми са на парчета. Рядко излизат наедно. Никакъв друг дискомфорт нямам. Ходя всеки ден. Бях на лекар. Хеликобактер - отрицателно, както и липса на проблем в микробиологията. Гастрото смята, че проблем няма, а става въпрос да физиология. Препоръчайте някакъв пробиотик.

# 207
Ентерол, един от най-читавите пробиотици.

# 208
За спирането на дишането- вземете апарат вкъщи да ви провери съня за апнея. Аз заради умора през деня се проверих профилактично, но аз спя сама и нямаше кой да следи. Може и паник атака да е.
Новият ковид.. Главоболие, болки в мускули кости, кашлица хрема.... Повтори ме след 3 седмици, много пада имунитета.
Стомахът, и аз съм така, даже не съм обърнала внимание. Мисля, че зависи от храната.

# 209
Здравейте , от събота съм болна,вече се пооправям но от вчера като вдишам ми се кашля много и не мога всяко издишване е кашлица, суха много рядко влажна, от какво може да е и как да го спра дори се будя от сън  кашлям. Кърмя така че нямам голям избор от лекарства

Общи условия

Активация на акаунт