Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 826
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, днес на мъжа ми на 43 г. му станало лошо на работа. Веднага отидохме в спешното, защото се оплака от болка в гърдите и повърна. Установиха, че е получил инфаркт. Вкараха го за спешна коронарография, на която е установено запушване от тромб на дясната сърдечна артерия. Тромбът е отстранен и са му поставили стенд. Сега е в Интензивното на кардиологията. Лекарите твърдят, че е стабилен. Успяхме да се чуем с нето и по телефона. Контактен е. От малък град сме и ми се иска да чуя мнението на хора, преминали приз това. Много ме е страх. Не знам дали животът му е в опасност. Трудно преценявам нещата в момента. Какво да правим след това? Ще се побъркам. Днес прибрах детето си от операция - тя лежи с шевове, той бере душа в Кардиологията. Имам чувството, че ще се побъркам.

# 226
  • гр.Пловдив
Привет, моля, помогнете ми към какъв специалист да се насоча. Имам болки под коляното, боли ме сякаш костта. Болката е много силна, при сгъване и разгъване на коляното боли зверски. Едва ходя, снощи и не спах от болки, болеше и свито, и изпънато. Болката е като навехнато, ако мога така да го определя. Под капачката имам червенина, която е топла на допир. Там ме и боли. Също имам лек оток в областта. Днес ходих при ЛЛ,прати ме на ортопед, но той такива глупости ми наговори, че не е истина. Била съм се опряла някъде,затова ми била червена кожата, това било за кожен, не за него. А аз едва ходя от болки. Иска утре да пусна ПКК и ЦРП и да ида пак. Хубаво, но му обясних, че до събота бях с тежка хрема и вероятно изследванията няма да са меродавни. Той си държи на неговото. Преди две години, в два поредни месеца отново ме болеше така първото едното, после и другото коляно, но не сколасах да ида на лекар и отмина само. По съвсем идентичен начин се разви болката - първият ден леко, на следващият зверска болка, особено при движение и в следващите дни затихване да напълно спиране. Имах същото зачервяване и подуване. Утре ще звъня на ЛЛ, но определено не ме боли кожата.

Да нямате скъсани кръстни връзки или менискус -не звучи добре и ако има нещо от сорта си е за операция и не бива да се отлага

# 227
  • до най-прекрасния мъж
И аз това си помислих, но възможно ли е да не боли две години и после отново да ме заболи? Нямам травми, единствено играя доста с детето на земята и стоя коленичила понякога. Но пък такива зверски болки? Гледах преди малко устройството на коляното, на там, където ме боли, няма нищо, освен кост. Наистина не знам какво става.

# 228
  • Пловдив
Блатно кокиче,не се притеснявай щом са го ,,хванали" и е под лекарско наблюдение това е най-добре.Преминали сме го на 39 години беше  тогава съпругът ми,сега е на 57.Важното е ти да си спокойна,мъжът ти сигурно е изплашен,да си му упора сега.Лекарите си знаят работата.Стискам палци!

# 229
Блатно кокиче,не се притеснявай щом са го ,,хванали" и е под лекарско наблюдение това е най-добре.Преминали сме го на 39 години беше  тогава съпругът ми,сега е на 57.Важното е ти да си спокойна,мъжът ти сигурно е изплашен,да си му упора сега.Лекарите си знаят работата.Стискам палци!
Аз не знам къде се намирам, но пред него не го показвам. Детето оперирано от една страна, той от друга и се чувствам безсилна😢😢😢

# 230
  • гр.Пловдив
И аз това си помислих, но възможно ли е да не боли две години и после отново да ме заболи? Нямам травми, единствено играя доста с детето на земята и стоя коленичила понякога. Но пък такива зверски болки? Гледах преди малко устройството на коляното, на там, където ме боли, няма нищо, освен кост. Наистина не знам какво става.

Колежка ще я оперират от скъсана кръстна връзка  тези дни-получило се е от носене на щайга с буркани,спъване по стълбите и е паднала на коляно -а си е мислила,че е нещо артритно с костите в коляното няколко месеца -ама не -идете да ви снимат -вие с напипване е абсурдно да се ориентирате

# 231
Привет, моля, помогнете ми към какъв специалист да се насоча. Имам болки под коляното, боли ме сякаш костта. Болката е много силна, при сгъване и разгъване на коляното боли зверски. Едва ходя, снощи и не спах от болки, болеше и свито, и изпънато. Болката е като навехнато, ако мога така да го определя. Под капачката имам червенина, която е топла на допир. Там ме и боли. Също имам лек оток в областта.
Възпаление на пателарното сухожилие или пателарен тендинит, това му кажете на тоя ортопед.

# 232
Личния ми каза, че тази година ми се полагат гинекологичен преглед и ехограф на млечните жлези. Каза, че в дкц-то, където е той, има ехограф и мога там да го направя. А ако искам на друго място мога ли да запазя час при специалист( и ако да какъв), или това е просто за ехограф и трябва да отида някъде, където правят такива профилктични по ЗК?

# 233
Нямаш задължение да правиш изследването на определено място. Запази си ако искаш и на други място, където правят ехограф на млечни жлези.

# 234
Може да отидеш, но трябва да намериш лекар, който прави ехограф на млечни жлези по каса.
Аз принципно си ходех на прегледи при лекар образна диагностика и от време на време и при хирург и при двамата обаче ехографа се плаща, иначе мамография по каса ми пускаха.
И когато и моя ЛЛ ми даде това направление и на мен, се поинтересувах и се оказа, че само 2 лекаря в града правеха ехограф по каса и двамата бяха специалисти образна диагностика. Затова потърси си при вас какво има - хирург, мамолог, образна диагностика, такъв специалист ти трябва.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 10:33 от mibobo

# 235
  • до най-прекрасния мъж
Привет, моля, помогнете ми към какъв специалист да се насоча. Имам болки под коляното, боли ме сякаш костта. Болката е много силна, при сгъване и разгъване на коляното боли зверски. Едва ходя, снощи и не спах от болки, болеше и свито, и изпънато. Болката е като навехнато, ако мога така да го определя. Под капачката имам червенина, която е топла на допир. Там ме и боли. Също имам лек оток в областта.
Възпаление на пателарното сухожилие или пателарен тендинит, това му кажете на тоя ортопед.
Благодаря за насоките. Изобщо нямам намерение да си гърмя направлението за изследванията (ЛЛ ми даде за профилактични, но ще ги направя другата седмица, защото бях болна до преди два дни и със сигурност ще окаже влияние на резултатите). ЛЛ ми изписа Афламил и червенината изчезна, днес ходя нормално и болката е много слаба вече. А при този "ортопед" изобщо няма да ида повече.

# 236
  • В страната на мечтите.
blue.angel, аз бях като теб в продължение на 3 седмици, болка в коляното, оток, не възможност за сгъване, беше ужасно. Ортопеда ми каза че проблем с коляното не вижда, изписа ми мазило и някакви прахчета от които нямаше никакъв ефект, след още една седмица мъка отидох на ревматолог, а той ме изпрати при друг ортопед, където ми сложиха някаква инжекция в ставата, наместиха ми ръчно крака и ми натискаха минискуса от където всъщоност се оказа че идвал проблема. Съмняваха се за скъсан менискус, но за щастие се оказа само разместен или прищипан, изписаха ми противовъзпълителни лекарства и след 3 дни вече нямах оток и от тогава не ме е боляло вече повече от месец. При теб може и да е скъсан менискуса, отиди и си направи едно ЯМР, ако имаш финансовата възможност, защото на мен навсякъде ми казваха, че по здрава каса давали направление един път на 3 месеца и то било за по-сериозни случаи.

# 237
Петрова, първо си запази час и после вземи направление, че добрите специалисти са заети месеци напред.

# 238
  • до най-прекрасния мъж
Петрова, първо си запази час и после вземи направление, че добрите специалисти са заети месеци напред.
Ти къде правиш ехограф? Аз тази година все не успявам да взема час в нашето ДКЦ (Тракия). Когато и да ида, все нямат часове.

# 239
В ДКЦ 5, при д-р Якова. Но ходя на място да си запиша час, Блу Ейнджъл.

Общи условия

Активация на акаунт