Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 650
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
Моля да дадете идея какво освен Хидратин алфа да се приема при тежка диария плюс 39 градуса, треска и пълна отпадналост. Лекарят по телефона е казал, че е вирус и толкова.
Хидратинът е моя идея.
Компот от дренки (сока), чай от шипки с мед, 2-3 капки йод, оризови крекери, Моро супа (варен морков с ориз), Смекта прахче...
Една камара неща.
С тия 39 е вирус, да лежи и да спи... Ще мине 2-3 дни, по-добре да се изчисти каквото има, вместо зорлем да се спира. Ако няма повръщане, не е толкова драматично.

# 706
Здравейте,обръщам се към хората минали през лапароскопска операция на спортна херния /ингвинален канал. Как премина при вас и за колко дни се възстановихте. Съпруга ми е 5-ти ден след операция и още предимно е в легнало положение,защото като ходи има болки,напрежение и т.н.

# 707
  • София
Здравейте,

вчера при ехография на коремни органи ми откриха полип на жлъчния мехур 2 мм.
Питах гастрото трябва ли да го махам, той каза да не правя нищо, не е притеснителен, веднъж в годината се следи и това е.
Ясно, че към момента нищо няма да правя, но някой има ли опит с такъв полип? Растат ли или Божа работа, година време много ли е до следващо проследяване?

Благодаря Flowers Hibiscus

# 708
Здравейте,обръщам се към хората минали през лапароскопска операция на спортна херния /ингвинален канал. Как премина при вас и за колко дни се възстановихте. Съпруга ми е 5-ти ден след операция и още предимно е в легнало положение,защото като ходи има болки,напрежение и т.н.
Съпругът ми на 2 ден след операцията сам се докара вкъщи, след седмица нямаше никакви оплаквания. Хернията беше доста голяма и сложиха превантивно платно и от двете страни, че да не ходи след година и за от ляво. (сега ще прави и пъпна херния) Но приятел се възстанови трудно и повече от месец имаше оплаквания.

За диарията - Имодиум или Лопедиум + Ентерол. Варен картоф и варен морков да яде.

# 709
U

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 21:35 от Petrowa32

# 710
  • София
Ново 20.

# 711
За разстройството - активен въглен. Хем изчиства токсини, хем леко запича.

# 712
За разстройството - активен въглен. Хем изчиства токсини, хем леко запича.
Много хора се оплакват от болки в стомаха, червата, диария. Изглежда това е вирусна инфекция - стомашно-чревна.

# 713
Приеха майка ми по спешност я болница с обострен хроничен бронхит и сърдечна недостатъчност, пулс 130, сатурация 67. Остана леко хриптене, вече 6 дни (не постоянно, но примерно 20 часа в денонощие) С кислород е добре, 92-95 сатурация, но спра ли го пада дори под 80. Утре или в понеделник трябва да я изпишат и се чудя могат ли в този случай да я оставя още време в болница?

# 714
Само докторите могат да удължат престоя в болницата, по друга пътека. Помолете ги и ги питайте от къде да вземете кислород за домашни условия. И мен ме интересува.

# 715
Здравейте. Точно преди месец се разболях имах болки в гърлото след това започна и кашлица ходих при личната каза че имам хрипове и задължително антибиотик. Възстанових се но не напълно от време на време имаше кашлица. И дойде сега този момент че преди 3 дни ме заболя гърлото сутринта и вечерта започна да ме втриса вдигнах температура 37.9 която поддържах два дни плюс повръщане както и се увеличи кашлицата.. според вас трябва ли да отида за снимка на белите дробове?

# 716
Здравейте. Точно преди месец се разболях имах болки в гърлото след това започна и кашлица ходих при личната каза че имам хрипове и задължително антибиотик. Възстанових се но не напълно от време на време имаше кашлица. И дойде сега този момент че преди 3 дни ме заболя гърлото сутринта и вечерта започна да ме втриса вдигнах температура 37.9 която поддържах два дни плюс повръщане както и се увеличи кашлицата.. според вас трябва ли да отида за снимка на белите дробове?
Сега върлува остро-вирусно стомашно-чревно заболяване. Хората масово са болни, повръщат, лека температура и диария..... Но ти имаш и кашлица. Направи снимка на бял дроб на всеки случай.

# 717
Малкият е подут зад ушите. Чакам да се върнат с баща му от село. Днес сутринта установили, че е подут. Миналата седмица беше с Т и зачервено гърло, но уж отшумя. Очаквах да се опъпчи, защото в градината имат варицела и скарлатина. Но не знам това възможно ли е да е заушка, след като е ваксиниран. Обикновено след прекарани вируси и инфекции му се подуват лимфни възли на вратлето, но после спадат. Това сега било по-ясно изразено.

# 718
Това според вас коксаки или алергия е?
Защото искаха да слагат Урбазон за алергия и баща ѝ не се съгласи. Има само болки в гърлото и не се храни.
Пъпките са по абсолютно цялото тяло, ходила, длани, в ушната мида, интимна зона, навсякъде.
В малък град сме и днес няма къде да потърсим второ мнение, а обрива расте и все пак се чудя дали не е наистина алергия и дали все пак не трябваше да се сложи Урбазон?
Скрит текст:

# 719
  • Г. О.
На мен ми прилича на алергия. Нещо различно да е яло детето? Лекарства? Аз бих отишла в болницата. Случи се детето да се изрине от антибиотик и така се разрастваше, по цялото тяло, но не помня да е имало по ръцете, честно казано. Сложиха урбазон, понеже има вероятност от сериозно усложняване. Казаха, че понякога се бие втори път на другия ден, но веднага усети подобрение и не се наложи. Потърсете мнение, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт