Какво мислите за това име?

• 5 446
  • 109
  •   1
Отговори
# 90
Самуил е библейско име.
Цитат
Самуил произлиза от еврейското име Шемуел, което означава „измолен от Бог“. В Стария завет Самуил е един от великите съдии и пророци на израилтяните, предопределен за свят велик живот от раждането си.

# 91
На мен Андон ми харесва повече от Антон, но за у нас. Не знам обаче дали би звучало добре в чужда страна, освен това има риск детето цял живот да се обяснява, че името му се пише с Д, а не с Т.

# 92
  • SF
Тази мода за странните имена май е повече в София, защото аз почти не срещам такива, а съм учител и имам наблюдение над доста деца.

Къде си учител? В кой град?
Да кажем, че си в Пазарджик. И като не ги срещаш там, не значи, че освен Пазарджик съществува само София, а у другите градове всичко им е наред.
В София се срещат най-много придошли от провинцията, та да не се счита като нещо характерно за интелекта на софиянци, дори и статистиката да посочи, че наистина най-много Христолюбовци и Антонианиси се срещат в София.
Статистически тук от всичко е по най-много.

# 93
И двете имена са ужасни, АнтониАс повече. Предполагам ако сте в Гърция или Кипър може да го минете за някакво тамошно, иначе особено ако и бащата е българин с фамилията ще звучи нелепо. АнтониАс Иванов/Георгиев/Димитров.

Съгласна съм с мнението, че и Антонио, и Антониас, както и Ивабела, Хростолюб и каквото там беше още споменато звучи адски провинциално. Аз при такива имена също директно си представям нещо конкретно за манталитета на родителите. Любител съм на класически/международни имена, но има и нестандартни имена, които ми харесват. Има и чуждестранни имена, които ми харесват по принцип, но в комбинация с чуждестранна фамилия, не с българска.

# 94
Жената написа, че свекърът й е Антониос, грък, значи вероятно и фамилията е гръцка. От пост на авторката останах с впечатлението, че живеят в Германия.

# 95
Странни за някои имена е имало винаги. Синът ми има учителка Мерцедес, не е испанка.

# 96
Мерцедес поне е истинско име, колата е кръстена на човек все пак.

# 97
  • SF
Ами тогава да го кръщава Антониас и готово.
Те вече много условия се появиха в защита на нестандартното име.
6 страници всички писаха, че е измишльотина и никак не им звучи добре, сега свекърът грък, фамилията гръцка, живеят в Германия.
Ами Антонияс Йохансон наистина си звучи супер и понеже не разбирам немски и отношението на немците към нечуваните имена, нямам какво да кажа повече по темата.

# 98
  • Далечният изток
Жената написа, че свекърът й е Антониос, грък, значи вероятно и фамилията е гръцка. От пост на авторката останах с впечатлението, че живеят в Германия.
Не е казвала нищо подобно.
Свекърът най-вероятно е Антон.

# 99
  • SF
То беше хубаво в първия пост да се уточнят, че ще кръщават Антониас на свекъра Антониос, който е грък и тогава темата щеше да се развие по съвсем друг начин, а не да ме пита как ми звучи името.

# 100
Не е казвала, че е грък Антониос свекъра.
Тя авторката ако иска да си измисля имена (какъвто явно е напъна), само влошавате нещата като давате идеи: Антономир, Антонослав… Да не стане накрая, че Антониас не е било чак толкова зле 😂

# 101
Беше написано. Има постове, които са изтрити. Авторката беше написала, че свекърът се казва Антониос, че на нея - Веселина, в чужбина й казват Васка, Вазелина и тем подобни.

# 102
Аз виждам пост, в който казва, че иска да е на свекъра, но по-разчупено. Ако той е Антониос, тогава АнтониАс не е по-разчупено, а е името на свекъра с правописна грешка.

# 103
Мерцедес поне е истинско име, колата е кръстена на човек все пак.
Името е Мерседес. Немският прочит го прави на 'ц'. Освен име, това е съвсем истинска испанска дума. Merced - милост. Mercedes е в множествено число.

# 104
Името, с което искате да кръстите детето си е нелепо и не е никакво име. Горкото дете. Хубаво ли щеше да Ви бъде, ако родителите Ви, Ви бяха кръстили, например, Вазелина, а не с хубавото име Веселина? Защо тогава трябва да наказвате детето си с измислени имена?

Общи условия

Активация на акаунт