Какво прави хората атеисти? Празнуват ли атеистите Коледа и Великден?

• 28 509
  • 1 445
  •   1
Отговори
# 1 395
Аз пък не познавам истински атеист. Агностици да, но атеисти не.
Повечето хора са почти атеисти - не вярват в Голямото Бубу от планината и в още стотици божества. Пълните атеисти не вярват и в бога на почти атеистите.

# 1 396
Не допускам съществуването на бог. Не твърдя, че съм най-правата, който иска е свободен да си вярва, стига да не твърди, че само той има право.

# 1 397
Да се запознаем. Аз съм атеист откакто се помня.

Т.е. не допускаш по никакъв начин съществуването не нещо извън твоя мироглед? Ти си най-правата? Браво за.увереността....

А ти допускаш ли нещо извън твоят мироглед?
Например, че няма бог.

# 1 398
Последното , написано към  Dincho,    беше много точно. Щом се допуска че "има" пък се смята, че не си тесногръд, трябва да се допуска и че е възможно да "няма". В противен случай "си" тесногръд. Понеже позволяваш на себе си това, което не позволяваш на другите.

Забелязвам, че отношението към религията, вярата много ясно се вижда по начина на писане тук , т.е когато Той, Го (и други), са изписани с главна буква.

# 1 399
Доброто възпитание изисква да се поздравяваме на Великден и малко след него по стандартния начин. Неслучайно написах, че точно така се поздравихме и на кръжока по астрономия. Дори на моята любима дерматоложка занесох боядисани яйца и шоколадов заек и я поздравих. Тя ми отговори на поздрава така, както е еврейка! Няма значение кой в какво вярва. Комунистическият режим доста развали възпитанието, като се напъваше да го прави марксистко-ленинско. Сега се опитваме да поправяме това недоразумение.

# 1 400
  • София
Доброто възпитание изисква да се поздравяваме на Великден и малко след него по стандартния начин....
А, сега де 🙂
Възпитание ли е, лицемерие ли е, бръщолевене ли е или пък сакън някой са не вземе да си помисли нещо 🙂
Директно ме сложи в групата невъзпитани. Много неща може да съм, но това не съм.

# 1 401
Да се запознаем. Аз съм атеист откакто се помня.

Т.е. не допускаш по никакъв начин съществуването не нещо извън твоя мироглед? Ти си най-правата? Браво за.увереността....

Какво е туй нещо. Ако става въпрос за създател - може да са извънземни.

# 1 402
Доброто възпитание изисква да се поздравяваме на Великден и малко след него по стандартния начин....
А, сега де 🙂
Възпитание ли е, лицемерие ли е, бръщолевене ли е или пък сакън някой са не вземе да си помисли нещо 🙂
Директно ме сложи в групата невъзпитани. Много неща може да съм, но това не съм.

Или възпитани марксистко-ленински???

# 1 403
А, ако съм китаец, например, пак ли съм невъзпитан? Светът е доста по-шарен от вашия мироглед.

# 1 404
Доброто възпитание изисква да се поздравяваме на Великден и малко след него по стандартния начин. Неслучайно написах, че точно така се поздравихме и на кръжока по астрономия. Дори на моята любима дерматоложка занесох боядисани яйца и шоколадов заек и я поздравих. Тя ми отговори на поздрава така, както е еврейка! Няма значение кой в какво вярва. Комунистическият режим доста развали възпитанието, като се напъваше да го прави марксистко-ленинско. Сега се опитваме да поправяме това недоразумение.
Аз това го наричам изнудване. Някой идва, заявява ти някаква небивалица и ако не я потвърдиш, то значи си невъзпитан, лошо отгледан или направо повреден от комунизма. Това е същият реторичен трик, с който църквата работи от векове — раждаш се грешен, но ако правиш това, което тя смята за правилно (и удобно за нея), може и да ти се размине вечното проклятие.

# 1 405
Добре де, мен изповядващи исляма са ме черпили с баклава за Байрам. Взимам, отправям поздравления и това е. Не им обяснявам, че техния бог е измислен.
Не съм твърдяла, че няма хора, които са атеисти и не съм ги определяла като ограничени. Написах, че аз познавам само агностици.

# 1 406
А, ако съм китаец, например, пак ли съм невъзпитан? Светът е доста по-шарен от вашия мироглед.

Китайците християни са нищожно малцинство. Няма как от тях да искаме да отговарят на този поздрав. Но у нас те стават все повече и не зная дали някои от тях са го научили. И да не са, не виждам проблем.
Добре де, мен изповядващи исляма са ме черпили с баклава за Байрам. Взимам, отправям поздравления и това е. Не им обяснявам, че техния бог е измислен.
Не съм твърдяла, че няма хора, които са атеисти и не съм ги определяла като ограничени. Написах, че аз познавам само агностици.

Техният Бог е и наш Бог Отец.
Аз това го наричам изнудване. Някой идва, заявява ти някаква небивалица и ако не я потвърдиш, то значи си невъзпитан, лошо отгледан или направо повреден от комунизма. Това е същият реторичен трик, с който църквата работи от векове — раждаш се грешен, но ако правиш това, което тя смята за правилно (и удобно за нея), може и да ти се размине вечното проклятие.

Никакво изнудване не е, а е съвсем нормално възпитание за християнския свят. Изнудването беше по време на комунистическия режим, когато публично порицаваха и уволняваха за посещение на църква даже на Великден!
Учудваща е тази разправия.......Даже не коментираме дали съществува Бог, дали е по-добре да се вярва в него или не, а само поздрава! И този поздрав като че ли обърква здравето и живота на някои.......Какви са тези хора???

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 22:19 от vl

# 1 407
  • Пловдив
Прочетете книгата "Великият дизайнер", математически се доказва, че зад сътворението на вселената стои интелект.

Теорията за Големия взрив е много по-голяма фантасмагория в сравнения със Сътворението на света от Бог.
А защо учените от ЦЕРН казват,че търсят "божията искра"?
Само дето за Големия взрив има доказателства, които могат да бъдат видяни, измерени, изследвани, проверени. А за "Бог създаде света" освен една гола вяра няма друго.

А в ЦЕРН търсят хигс бозона, божествената частица си е журналистическа измислица.

# 1 408
Учудваща е тази разправия.......Даже не коментираме дали съществува Бог, дали е по-добре да се вярва в него или не, а само поздрава! И този поздрав като че ли обърква здравето и живота на някои.......Какви са тези хора???
Това са хора, които не понасят някой да им казва как трябва да поздравяват.

Прочетете книгата "Великият дизайнер", математически се доказва, че зад сътворението на вселената стои интелект.
Аха, ясно. Стивън Хокинг обяснява квантовата физика, а някой пише "задочен дебат" с него и "математически доказва" бог. Това е като да водиш шахматна партия със снимка на Каспаров и да обявиш победа.

# 1 409
Това са хора, които не понасят някой да им казва как трябва да поздравяват.

Това са хора, които беснеят против всичко, което не им допада. Никаква толерантност, никаква умереност.......Ако денят им е твърде лош и ги поздравят с "Добър ден!" как ще отговорят???

Общи условия

Активация на акаунт