Отговори
# 975
  • France
Такъв образ заслужава научно популярен филм в негова чест Joy

# 976
Най-интересното е, че родителите ми го харесваха. Това, при положение, че ме е карал да го храня с лъжичка като бебе пред баща ми. Чак като им казах, че в пристъп на яд искаше да ме хвърли от терасата, се постреснаха. "Сигурна ли си", питаха, "дали не е било на майтап?"
Да, бе, викам, той има много свежо чувство за хумор. Както тоникът беше шега, сигурно и терасата. Но сега- сериозно. Аз вярвам, че много жени от безизходица или приспано чувство за самосъхранение стават жертва на такива майтапчии, които успяват със чар и сладки приказки да ги омаят барабар с цялата фамилия, докато се окаже, че нещата са много, много сериозно притеснителни. Този човек за мен имаше сериозен проблем с егото и ревността и сега си давам сметка, че е бил перфектният газлайтър. И на други клинични случаи съм попадала, но те са за други, по-тежки теми. Така че, моят извод е, че дори и някаква дреболия да ви отблъсне, вероятно зад нея стои и далеч по-значителна причина да не сте с този човек и е добре, че навреме идва подсказката.

# 977
  • France
Знаеш ли, сещам се за такива "майтапчии". Уж на шега: "ако ей сега те блъсна под този камион какво ще стане?", "ако не харесваш майка ми (в самото начало на връзката) ще те напусна", всякакви унижаващи "шеги", като да разкаже нещо интимно, да каже, че е спал с теб (а не е)... ей такива. За мен тези хора са всъщност много опасни и само страхът от наказание ги спира от действието.

# 978
Точно така е!
Дребните "уж" неща, са много важни.
Може вече да е писано,  но да си кажа и аз.  Много мразя мъж да се оплаква от здравословни проблеми. Особено стомашни. Това ми е антисекси и  знак стоп. Но аз интуитивно ги усещам, не съм имала такъв човек до себе си.

# 979
Мда, потвърждавам.
Това бяха много от червените флагове на БНД.
И винаги имах един вътрешен глас, който казваше "този не става". Просто аз не слушах интуицията си.
Тааа, всяко дребно на пръв поглед нещо си, всяка подсказка на интуиция, вътрешен глас, Вселена, квото там вярвате, всъщност си е знак и то много верен.

# 980
Заплашителните "шегички", всъщност са си замаскирани желания. Тръпки ме побиват при мисълта, какво би станало, ако се случи нещо със света и задръжките отпаднат.

# 981
Точно така е!
Може вече да е писано,  но да си кажа и аз.  Много мразя мъж да се оплаква от здравословни проблеми. Особено стомашни. Това ми е антисекси и  знак стоп. Но аз интуитивно ги усещам, не съм имала такъв човек до себе си.
О, да! Ненавиждам лигльовци, които все нещо ги боли и обикалят докторите като бабички. Бившият ми беше доказан хипохондрик и след него не ща да чуя мъж да ми се оплаква или да се втелясва на тема здраве.

# 982
  • България
Точно така е!
Бях забравила за моя случай.
Срещаме се за първи път, онзи присяда на една ограда, дърпа си тениската нагоре и ми обяснява каква точно операция са му правили преди няколко дни.
Втора среща нямаше.
След 20 + години се срещаме и този индивид ме пита, помня ли как на първа среща ми е показал операцията си. Joy

# 983
Все едно белег от войната Joy

# 984
От тая тема останах с впечатлението, че мъжете са демо версията на жените..

# 985
Като стана въпрос за хленчещи мъже. Имала съм няколко случая да споделя на мъж, че съм уморена и да чуя като отговор "ама това нищо не е, ти знаеш ли на мен какво ми е".

# 986
Това последното "ходи" и по двата пола. Пълна липса на емпатия - ти споделяш да се оплачеш, но те трябва да са повече, ако ще и в нещастието, не може да си ти пък. Обикновено не е само при оплаквания но при някои хора там си личи най-много.

# 987
Знаеш ли, сещам се за такива "майтапчии". Уж на шега: "ако ей сега те блъсна под този камион какво ще стане?", "ако не харесваш майка ми (в самото начало на връзката) ще те напусна", всякакви унижаващи "шеги", като да разкаже нещо интимно, да каже, че е спал с теб (а не е)... ей такива. За мен тези хора са всъщност много опасни и само страхът от наказание ги спира от действието.

И като го резнеш, да ти излезе с "това беше шега, ау, нямаш чувство за хумор".

# 988
Такива трябва да ги накараш да обяснят какво е смешното и каква е шегата.

# 989
В момента се двоумя към коя категория да сложа моя случай. Smiley Може би ми стана странно тогава... Първа среща, сядаме в едно заведение, поръчахме си по нещо и си говорим. По едно време той извади от джоба си носна кърпа. Отдавна бяхме в ерата на книжните носни кърпички. Кърпата му беше от онези едновремешни платнени, раирани мъжки  носни кърпи. Все едно гледах дядо ми светла му памет. Smiley  Може би съм била прекалено дребнава, но ми се стори странно.

Общи условия

Активация на акаунт