Отговори
# 990
Sichi, ами модерен е бил човекът, еко настроен. Защо да хаби еднократни хартии, като може да пере. Grinning

Тази кърпа обаче ми напомни за една друга порода мъже. Тръгнал, да кажем на преход и взел от онези едновремешните войнишки раници и одеала, канчета, кожени манерки. И не го правят от невъзможност да си осигурят съвременна екипировка, която е по-лека, удобна и т.н. Без да съм общувала чак толкова обстойно с такива, нещо в тях ми включва алармите.

# 991
  • София
Ха, на мен такива планинари вече ми включват алармите, след като се опарих. С две думи - уикенда е по-важно да е на поредния поход, отколкото да се видим.

# 992
Ама, за какво използва кърпата? Нос, уста? Joy
Но все пак по-добре някаква  кърпа, отколкото секнене  в пръсти или на улицата.

# 993
Аз съм пристрастна към платнените кърпи. При обилна хрема те не разраняват носа, за разлика от хартиените. Могат да се ползват и за други цели - превръзка, да попият течност, сълзи (не дай Боже) и т.н.
Ха, на мен такива планинари вече ми включват алармите, след като се опарих. С две думи - уикенда е по-важно да е на поредния поход, отколкото да се видим.
Запалените планинари са така. Ако харесваш достатъчно мъжа, ще се присъединиш и ти. Ако пък той те харесва истински, ще намери начин да съчетае хоби и любов.

# 994
Преход в планина вместо излежаване и спа.. Scream голям червен фар Joy
Пък на палатка не отивам посмъртно. Една приятелка ме кани на нам си кво природно еко меко хипи събитие ... Ама на палатка ще сме спели, ама баня имало дървена... обща... Ооооо, викам, не не нене енененененененен мерси Rolling Eyes ако не е хотел със спа, басейн и джакузи, и ресторант, не отивам, ако ще, който ще да е.

# 995
  • София
Отидох на поход и палатки и почти не мрънках /добре че имам тренинг в дългото ходене/. Обаче той следващата седмица пак замина и вече ми кипна...

# 996
Този с кърпата може да е бил алергичен. Много от хартиените са силно ароматизирани и дразнят носа. Един бивш си ползваше такива от плат. Сам си ги переше. Но неговото си беше навик от бедно детство.

# 997
Преход в планина вместо излежаване и спа.. Scream голям червен фар Joy
Пък на палатка не отивам посмъртно. Една приятелка ме кани на нам си кво природно еко меко хипи събитие ... Ама на палатка ще сме спели, ама баня имало дървена... обща... Ооооо, викам, не не нене енененененененен мерси Rolling Eyes ако не е хотел със спа, басейн и джакузи, и ресторант, не отивам, ако ще, който ще да е.
Скукааааа.
Джакузита, макузита. Митьо питона.
Червен флаг.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 20:30 от RoninBG

# 998
  • Stuck in a moment
Аз бих толерирала преходите или друго хоби, стига да не взимат превес над времето заедно и не ми се натрапват на мен. Смятам, че трябва да се уважават интересите на партньора и всеки има нужда от това време. Даже ретро екипировката ми харесва.

# 999
Сетихте ме за един дядо-планинар. Кани той мадама, много ясно, на съответната бабешка възраст, на екскурзия. Тръгват нагоре по баира. Дядото в отлична форма и решава да се покаже пред жената, един вид, да го види какъв е мъжага.
Катери той бодро баира, а тя, много ясно, изостава яко. Той спира по някое време, сяда и я гледа изотгоре как драпа. И като го настигне, той пак става и тръгва.

Ееее, толкова добре се е представил, та след екскурзията тя е спряла да му вдига телефона. Той пък се е чудел защо ли... Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 1 000
  • Out of the Mix
Ама, чакайте сега.
Какви са тези сополанковци? Joy
Когато съм настинал, хванал вирус и т.н., не ходя по срещи, какви платове, какви салфетки. Rolling EyesHead Band
Иначе, да, и дядо ми ползваше такива кърпи.
Който е болен да си седи дома.

Относно чукарите - не е и за мен. По джакузитата съм.
Последно качвахме Черни връх преди 15-20 г. около 5 ч. от Княжево.
Помня една случка - на връщане се спуснахме надолу в бездната под "Копитото", луди хора, сега не бих го направил.
Но това не значи, че не спортувам, и не ходя сред природата, паркове, разходки и т.н.
Или примерно съм в Цигов чарк до язовир Батак. Колата се паркира, и се тръгва по разходки в околията на въздух, обиковено след хапване за добро храносмилане.
Просто пример, без значение къде.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 20:46 от Revoker

# 1 001
Абе, вярно, че контекстът е срещи, ама Revoker, ти с хрема хич ли никъде не ходиш? Работа, шопинг, сервиз. Никъде-никъде? Упоритата хрема държи около 10 дни и ти все в къщи? Не вярвам.

Рокси, кипването ясно, а обсъди ли го с него? Всеки има право на хоби.

# 1 002
Е, ако пък дамата обича да е по чукарите, ще я отблъсне когато мъжът не иска там. Все ще се намерят двама дето им се прекарват уикендите така или пък двама дето не им се.
С такива хобита дето не се практикуват за по малко а все са по по-дълго наведнъж е така. Независимо дали е планинарство, лов, риболов и де да знам какво още. То или не отиваш изобщо, или ти заминава денят или целият уикенд и ако не сте и двамата да го споделите, трудно се получава. Не е като нещо друго дето се позанимаваш някой и друг час, пък можеш да спреш и след това отидеш и на среща Grinning
Тук естествено не говоря за женените по 20 години дето пък ги слушам как се радват "уу, моят ще се запилее пак за цял уикенд по някакви баири, голям кеф!" Joy

# 1 003
Дълги преходи планински не харесвам. Повече от 2 часа съм аут от картинката.
Обожавам да ходя. Ходех по маршрутните пътеки над Витоша всеки ден по час и половина задълже като кардио. Няма такъв дзен и най-приятният и нескучен начин да поддържаш форма. Кардио на наклонен терен в естествена среда. Разкош. Вече нямам възможност. Липсва ми. Обичах сама да съм. Не обичам да ми плямпат на главата или се разсейвам с други хора. Единият му се допушило, дояло, изморил се, нам кво. Мерси, дразнят ме. Имам си ритъм на ходене и динамика. Слагам слушалките и се потапям.
Нямам против и партньора ми да има подобни хобита. Не желая да се занимава нон стоп с мен или аз с него.
//
Платнена кърпа може да е част от олд скул визия. Няма нищо общо със сополи или пестене. Но е странно, да. Бих попитала човека директно как и защо е избрал този тип кърпа в наше време. А може и мама да му я е боднала.

///

# 1 004
  • Out of the Mix
Елиф, не разпръсквам бацили, като не съм здрав, въпреки че много го правят.
Ако няма нещо спешно 2-3 дни съм си в нас, да.
10 дни са много. Първите 36-48 ч. са най-кофти, когато постоянно "течеш".
Тогава къде да ходи човек? До магазина за хапване, или нещо да вземеш набързо отнякъде "инкогнито".
След 4-6-я ден вече не си личи, че си с лека хрема, и няма проблем. Simple Smile

Принципно, да, релаксът е "дзенът" е като си сам.
Аз пък не обичам слушалки и музика, а спокойствието и птичките, шумът от потечето, короните на дърветата.
Но от време на време с 1,2-ма приятели да се видите на раздумка и разходка не е лошо също.
Разбира се, условието е да не се товарите.
Всеки има ритъм на ходене, моят е умерен, и знам когато искам да издържа по-дълго как трябва да се движа.
Реално около 2 ч. и при мен е сега максимумът. Но не сме като на 20-25, не е и нужно.
Всеки случай гледам по 3-4 км. да ходя всеки ден, през ден, или поне се опитвам, понякога съчетано с лост, или един ден ще е ходенето, другият силовите упражнения.

Общи условия

Активация на акаунт