Отговори
# 135
  • София
По повод домашните навици - виждала съм мъж, който живее без кухня. Всъщност той имаше много странна схема за разпределение на финансите. В тях беше леш, но цяло лято беше на морето. Имахме дълга връзка, но скъсахме. Не точно заради това, но си беше фактор.

# 136
Моя приятелка беше в сериозна връзка (3+ години), когато й се появи един кандидат. Като видя, че с нея няма как да стане към този момент, разпита за абсолютно всичките й приятелки (вкл. и за мен) дали са свободни. Дори за приятелките лесбийки. Споменава се женско име и оп - Пенка търси ли си мъж? Както ми беше симпатичен, рязко ми опротивя.

Било шега иначе. Simple Smile
Не е шега, има си такива хора. Имам един такъв приятел, даже са компания от 3-4. Този въпросния след това си намери жена, има деца, но се разделиха, сега пак е "на пазара" и като се видим някъде ако има жена в компанията почва "няма ли някоя приятелка за мене". Иначе е интелигентен човек, приятен събеседник.
А от другите някои са още по-зле, помня един път още бях ерген значи да са били към 30 и нещо, а сега гонят 50 и още са ергени. Та тогава бях излязъл с някакво гадже и ги виждам компанията 3-4 и ни викнаха да седнем при тях. И като почнаха - единия вика дай някаква приятелка, другия вика за мене няма ли някоя - млада, стара, каквато ще да е, само да не е дебела, третия вика - на мене и дебела може.
Уж на майтап, като твоя човек. Ама тази, моето гадже, след малко взе да ме бута да си ходим.

# 137
За съжаление има един момент, в който хората, които са сами, независимо дали са разведени или не са се женили, усещат, че "на пазара" няма свободни партньори. Повечето хора след 30 г. имат връзки, семейства... Някои свободни разбират, че не са центъра на вселената и няма кой знае какво да предложат, затова започват да се притесняват, че ще останат сами и започват усилено да търсят и да се интересуват дали има някой/я за тях.
На всичкото отгоре им е доста трудно, тъй като особено тези, които не са живели с друг, имат разни навици и привички и трудно се нагаждат към семеен живот.

# 138
  • София
И на мен ми е неприятно така! Нито съм мадам, нито съм сватя да уговарям бракове. Имам сингъл приятелки, всяка със своя вкус, не бих й рекламирала никого.

Ааа, сетих се още нещо - бившо гадже на приятелка не мога да пипна. Има един съсед тука, два пъти ме кани на среща, два пъти отказвам - не мога, бил е гадже на моя приятелка.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 12:17 от Rockstar

# 139
И за още един случай, писала съм преди с повече подробности и контекст, но общо взето - в тясна професионална среда, всички се познават, и в края на един работен ден няколко от присъстващите жени получават идентичен като текст смс с покана  за излизане вечерта от един, при това женен. Много се смяхме тогава и доста подробно обсъдихме човечеца. След това явно колежките са продължили разследването, защото се оказа, че той често правел така.

Трябвало е всички да приемете и за една и съща вечер. И да му гледате сеира как ще се измъкне.
А е можело и една от вас да приеме, а да отидете всички заедно. И пак да гледате сеир.
То с такива идиоти няма как другояче.

# 140
Имах една първа среща в парка, ама то си беше доста запуснат и си беше баш гора. Ми не ме изкефи, то и момичето също не ми хареса ( тя го беше предложила) и така. Най добре си е било някъде на кафе в спокойна атмосфера и да може да си говорим необезпокоявано. Тва за плащането на сметката на първата среща малко късно го научих, че се държи толкова, но така или иначе никога не съм имал намерение да плащам всички сметки в бъдеще за заведения и почивки ( ся да не се хване пак някоя за тва, не съм от тези с калкулатора и винаги е било от мен повече), така че която е търсила това по добре от рано да се приключва. Обаче реално май само след една първа среща са ме отрязвали и то пак нямах много ентусиазъм за следваща, така че явно не е било толкова от значение.

# 141
Имах една първа среща в парка, ама то си беше доста запуснат и си беше баш гора.
Ловен парк в София ли имаш предвид, че е запуснат баш като гора? Simple Smile

# 142
  • София
Аз като казах пейка, нямах предвид в парка. Не бих отишла на първа среща в парка въобще. Ппц си спазвам кода за безопасност - първа среща на оживено място.
Отрязвала съм предложения от типа - да те взема с колата и да ходим някъде извън София. Къде? Не се знае. То направо си е страшно.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 12:40 от Rockstar

# 143
Имах една първа среща в парка, ама то си беше доста запуснат и си беше баш гора.
Ловен парк в София ли имаш предвид, че е запуснат баш като гора? Simple Smile
Не, другаде, е друг град преди 15-тина години, сега гледам го поддържат по добре

# 144
Темата е много забавна.

В студенстските години имах едно запознанство и впоследствие покана за среща.
Отидохме на вечеря и моят кавалер започна да опитва от моите ястия/чинии, направо с неговата вилица набожда и похапва. Обяви, че е много сладкокусен? и обича да опитва от всичко.
Евентуалния зараждащ се романс беше унищожен там, намясто в този ресторант.

Това лично и аз не го разбирам. В краен случай ще го разбера, ако си си взел нещо по-екзотично и другият иска да опита (1 път, не постоянно да си боцка), за да прецени дали да си вземе, ама пилешки хапки, салата, пържени картофи, дробчета... айде, няма нужда, всеки е ял.

В "Приятели" ми беше много странно как напираха тия моми на първи срещи да боцкат от чинията на Джоуи. Една да беше, ок, характер, ама то всичките бяха така, и се чудех дали не е някакъв американски маниер, защото едва ли не изкарваха ненормално неговото нежелание да му боцкат в чинията.

Дъщеря ми също не обича. Дори някакви снаксове от пакет, ако вземат да ѝ бъркат в пакета да се черпят, повече не яде от този пакет

# 145
  • София
Аз имах този гаден навик, но ми го създадоха другите хора, докато бях бременна - вземи си, да не ти стане нещо. Вече гледам да се въздържам.

# 146
Не обичам да ям от чужди чинии, еле пък в заведение. Вкъщи мога да доям на детето и то, за да не хвърлям храна, че ми е съвестно, но в заведение - цъ!!!

# 147
Отрязах готин тип, с който се сваляхме в унито заради негово изказване, на мой въпрос защо е пропушил. "Започнах да пуша заради по-лесното социализиране".... Моля? Ясно, лесно се заговаря някого с въпрос около цигарите и сигурно по-лесно се води разговор, но я, моля ви се!
Аз почти винаги съм била в пушещ колектив и  никога не съм имала проблеми с разговорите с тях, по време на пуш паузите. ММ се издигна на висока позиция, не е пушач, но винаги има теми за разговор с всеки, с когото поиска да говори. Била съм канена на банкети и други празненства и имам наблюдения - ММ си седи спокойно до колегите, началници или не, те си пушат, говорят си.... Негови приятели също пушат, и дори и аз, като в момента бременна, също съм била в пушеща компания, без да правя драми или да изпитвам необходимост да пуша като тях.
Това изречение, ми прозвуча много странно - един вид не може да си запази индивидуалността, защото няма да се "социализира".  Стори ми се, че е като безгръбначно животно.... При това го каза мъж на 26 години, не някакъв тийн....

# 148
  • София
Точно и за който не обича заведения, кафето пак е идеално за първи срещи, да пийнеш едно кафе или питие и да може да си поговорите. За разходки в парка, пикници, ресторанти, дискотеки, кино, домашни партита, кой каквото обича и харесва има време по натам, като се опознаят хората и установят какво им допада да правят заедно и дали. Имах една почти първа среща у дома на момчето, уж да гледаме видеокасета. Реши да ми прави пица и покрай готвенето започна да си върши разни домакински дейности, да си прибира прането и т.н. И аз се почувствах много конфузно, да предложа ли да помогна или не. Май тук аз не издържах теста, втора покана за среща нямаше.                          Не ме упреквайте, че отидох в дома на почти непознат мъж, имахме много общи познати и всички твърдяха, че е супер свестен и скромен. И той си беше, но явно не бяхме един за друг.

Тест е било, очаквал е да скокнеш да домакинстваш Joy Аз винаги като съм чувала свестен и скромен, ми е било ясно, че нещо ич не става Joy

# 149
Скромен като чуя или е темерут, или гък не смее да каже. Или е стиснат.
И твърде големи самодоволници и перковци не са на добре също.

Общи условия

Активация на акаунт