Отговори
# 810
  • София
А, подсети ме. Не бих отрязала, но определено ме дразнят мъже, на които телефона непрекъснато им е дзън, дзинк, дзинк.

# 811
Вие ме убихте с профилите в сайтове за запознанства. Ми че ние с моя се намерихме в ахато преди 14 години. Не знам дали го има още. След като започнахне връзка и двамата си изтрихме акаунтите.
Сигурна съм, че сега хората се запознават основно в социалните медии. И да не съвсем спам да прибавя още една претенция от моя страна. Мъж без кола и книжка не толерирам освен ако няма някакво сериозно основание, примерно заболяване. Няма значение от колата дали е скъпа или не, но съм имала такива случай да ги разхождам и съм се дразнила много. Просто не мога да ги уважавам ако не да способни да изкарат една книжка. И нека хейта почне сега. 😄

# 812
Аз пък се дразня на СЕБЕ си, че изкарах книжка преди 20+ години, пък подкарах чак преди 7-8 г. Да съм знаела какво удобство е...... (сори за спама)

# 813
А, подсети ме. Не бих отрязала, но определено ме дразнят мъже, на които телефона непрекъснато им е дзън, дзинк, дзинк.
Някои хора нямат навик да си изключват звука наистина, ама могат поне да го намалят, да не говорим пък ако се почне и с проверяване на телефона всяко звънкане и накрая половината време се занимава с телефона си а не с теб докато сте двамата някъде...

# 814
  • София
Аз точно затова съм си настроила телефона с минимум известия на вибрация. Ако съм с някого, дори на първа среща, ангажирам цялото си внимание за момента.
Бих отрязала някого, който непрекъснато е на телефона, тип "много съм зает". Като не може да си управлява времето за час-два, какво остава за повече време...

# 815
Не е приятно наистина, за възпитано да не говорим...
Но понеже познавам двама-трима дето дори и нарочно не се съобразяват - ей тъй, нека ги виждат колко са заети и търсени, при тях сме го говорили и са го и казвали в прав текст че е заради това - на мен също не ми е от най-толерираните неща ако изляза с някого.
Малко хора са с чак толкова важни задължения че да не може светът и без тях както казваш за час-два там. И точно те са наясно че това не е ОК за човека насреща и най-малкото биха се извинили, а не да са доволни че ги виждат как всеки ги търси или да се правят че е нормално.

# 816
  • Out of the Mix
Перле, колата е пасив, дава ти свобода, свързана с мобилност и комфорт, нищо друго. Само да ти седи пред блока 1000 лв. на година заделяш отма, сложи средно и 1200-1500 лв. гориво.
На някои и кеф, защото е адреналин, приятно е да "ръчкаш", някои се кефят на по-спортни изпълнения.
Но, като цяло не може без нея. Налага се да товариш нещо, да отидеш извън града и т.н. В центъра на София вече не е ок за кола. Изключително натоварено е вече навсякъде. Допреди 2-3 г. не беше така. В час-пик не си и помислям за кола, и добре че не ми се налага. Виж да мръдна някъде извън града, не си представям влакче, или рейсче. Също изключително релаксиращо е шофирането по дефилета със завойчета, природа, рекички, зеленина, хълмове. Simple Smile

# 817
Мисля че много се фокусирате в/у резултата а не причината.

Ако партьора Ви има профил  и комуникира с други хора !!!
Въпроса е какво го кара да го прави?

Скоро си мислих по друга тема.
Защо се се караме на децата, че не искат да са с нас а висят на телефона.

Резултата е че висят на телефона.
Почваме да се караме. Забрани. Условия.
Детето ни намразва.

Истинския въпрос е защо го правят.

А тоговора няма да ни хареса.

Скука. Голяма скука.
Така и е писнало на децата, че напарвооооо ще гръмнат.
Едно и също всеки ден.

Та как се оправя този проблем.

Правиш нещо, което да е по-интересно от висенето на телефона.
За всяко дете е различно. Аз за моето си знам.

Така е и с партьора.
Ако той си е добре с вас няма да търси други връзки.  
Явно му е скучно с вас.
На вас също може да ви е скучно.
Двустранно е.
Явно е време за промяна.
Как ще оправите проблема с каране и разправии ?
Някой мъж може и да се стресне.
Мен колкото по ми викат, толкова съм с рогата напред.
Това са моите расъждения.
Може и да са грешни.

# 818
Не са дребнави, но се познавахме от 3 месеца и ми говореше как ме обичал и щял да се ожени за мен😂
в същото време при всеки малък спор, ми обясняваше как ще отиде да прави секс с други, само за да види реакция от моя страна, която очевидно не е видял, освен, че ми стана смешно. Страшно ревнив, караше ме да махам последователи от инстаграм, сравняваше ме с други жени и общо взето пълен комплексар.

# 819

Скрит текст:

Детето ни намразва.

Скука. Голяма скука.
Едно и също всеки ден.

Така е и с партьора.
Явно му е скучно с вас.
Двустранно е.
Явно е време за промяна.
Може и да са грешни.

Аз въобще не съм съгласна с това, че е по-важно защо някой, с когото си във връзка, си пише или се вижда с някого зад гърба ти от факта, че го прави.
Това е предателство. Колкото и проблеми да имате, един лоялен човек или би опитал да говори с партньора си, за да ги разрешите, или, ако това не проработи, първо би прекратил настоящите си отношения и после би се лигавил с други по чатове, тайни срещи и тн.
Каквито и причини да има, които предпоставят някой да не се чувства окей във връзката си, то това са единствено причини да се замисли за раздяла, а не оправдания да ти изневери и да те лъже.
То с такъв начин на мислене едва ли не масово изневеряващите са някакви онеправдани жертви на обстоятелствата... Ами, не, не са. Просто са ужасно слабохарактерни хора.

# 820
  • София
Изневярата е въпрос на ценности. Никой не е длъжен да ти прави цяла циркова програма с надеждата да не му бъде изневерено. Ако на някой му е скучно, не е щастлив, не е доволен, или търси решение, или търси раздяла. Изневеряващите търсят оправдание, а такова винаги може да се намери. Въпросът е има ли кой да им върже, че е достатъчно добра причина да ги извини.

# 821
Чакайте малко,вие сериозно ли не правите разлика между да си изтриеш профилите след втора среща и това да продължаваш да си пишеш с други и да ходиш по срещи ?

# 822
Не виждам нужда да си трие човек профилите. Въпрос на достойнство и лоялност е как протичат комуникациите ни. Ние сме социални животни хората, а и живеем в такова време – на социални мрежи и платформи.
За мен тънкият момент е другаде. Как комуникираш, с какъв контекст, наклон.

# 823
Скрит текст:

Детето ни намразва.

Скука. Голяма скука.
Едно и също всеки ден.

Така е и с партьора.
Явно му е скучно с вас.
Двустранно е.
Явно е време за промяна.
Може и да са грешни.
Зависимостта към устройствата е точно това - зависимост. Скуката идва от вътре. Като деца сме си намирали занимание, а когато ни е било скучно, защото е имало такива моменти, сме го преживявали. Едно от на-важните умения, които човек трябва да придобие е да отстоява на скука. Виждала съм деца, които са в аквапарк на телефона, с приятели пред блока на телефона, със съучениците на телефона, с всички ли им е скучно? Най-вероятно да. Защото нищо не може да бие безкрайния свят на скролването.
Та в днешно време хората ги е много страх от скуката, в същото време все им е скучно - вкъщи, на работа, с половинката, с приятели. В повечето случаи, защото самите те са скучни.

# 824
Не само че са скучни, днешните деца от малки свикват нещо/някой да ги забавлява. Нещо интерактивно, в краен случай друг човек – аниматор, родител... Аз нямам спомен в моето детство някое дете да е мрънкало на родителите си, че му е скучно. Имат купища играчки, имат приятели, с които да играят, имат книги, дори и всякакви филми на всевъзможни тематики... А на тях им е скучно.
Днес децата се отучиха сами да си правят интересното, да борят скуката с креативност, та ако щете и бели дори да правят. Не ми се мисли какви възрастни ще пораснат – мрънкащи и изискващи, без грам самокритичност и креативност.

Общи условия

Активация на акаунт