Отговори
# 1 095
То се оказва че не е и защото е сватба, все пак пише че и на друго събиране с неговите приятели не би отишла на такъв етап.
Имам такива приятели, с които се събираме често, но с когото излизат в момента предимно не се присъединява. Не ги питам дали те не са я поканили или тя не желае, или пък защо - това си е между тях.
От една страна е разбираемо ако почти не се познавам с някого, да не държа да ме запознава с близки и приятели, камо ли да бъда приемана като гаджето му.
От друга страна, ако и по-нататък продължи да ме "крие" като вече се сближаваме, това също не ми допада особено. Най-малкото, си е опознаване в още една обичайна обстановка, а не изолирано на среща само двамата.

# 1 096
Разбира се,че човек има само една сватба в живота си,така като има само една любов – първата.

# 1 097
Е, как, разбира се.🤣

# 1 098
  • София
Сватбата е просто по-официално парти за гостите ако не са близки роднини. Настина на сватба със 100 и повече гости не е ангажиращо да се отиде с някого, по-скоро е комплимент, защото човекът би се показал с това плюс едно.

# 1 099
В крайна сметка всеки има право да се движи в едни отношения с неговото си темпо, и понякога просто не съвпадат желанията и не се получават нещата..

# 1 100
Даже и да убедим Антония, че е трябвало да отиде, тя ще отиде ли? Ами неее, минало е. Да, странно е, и вече се е случило.

То не е странно, защо Антония не е отишла. Сигурно много жени биха отказали на нейно място.
Странно е защо просто не е отказала и после да си продължат срещите, ами директно го е отрязала. Явно не го е харесвала достатъчно и поканата за сватбата е била само повод, друго обяснение нямам.

# 1 101
Ами да, точно това е необичайно, че го е зарязала заради покана. Но явно така го е усетила - знам ли, като натиск от страна на мъжа да преминат бързо-бързо на друго ниво.

# 1 102
  • София
И аз не бих отишъл на сватба с жена, която познавам отскоро, ама и няма да я зарежа, защото го е предложила /може просто да иска да затвори устите на няколко души в рода си, които постоянно натякват - има и такива хора, дето обожават да се месят в чуждия живот/. Е, ако ми сподели, че сватбата ще се проведе в гробище и само тя вижда младоженците, това драстично променя нещата!

# 1 103
  • София
И аз не бих отишъл на сватба с жена, която познавам отскоро, ама и няма да я зарежа, защото го е предложила /може просто да иска да затвори устите на няколко души в рода си, които постоянно натякват - има и такива хора, дето обожават да се месят в чуждия живот/. Е, ако ми сподели, че сватбата ще се проведе в гробище и само тя вижда младоженците, това драстично променя нещата!

Ами, още по-зле! "Да затворел устите"..Нямам никакво намерение да го играя притурка за някаква цел.

# 1 104
Добре де, само като вече сте официално женени или минимум сгодени с някого ли бихте се появили заедно публично? В компания, на парти, на сватба, на каквото и да е?
Нали не всички връзки са чак толкова сериозни или дори и да станат, отначало пак не са. До тогава само насаме ли се виждате с този човек? Аз дори не съм убедена че мога да опозная някого само така. То в един момент става толкова изолирано, че не е много по-различно от общуване примерно онлайн, дето всички сме съгласни че не води до добро опознаване, ама хич. В контролирана среда човек дава ограничена информация, волно или неволно.
Някакси не ми звучи добре и тепърва да опознавам някого как се държи сред хора чак като нещата са станали сериозни, доколкото изобщо е възможно да станат сериозни така.
Истината вероятно е някъде посредата, всеки си преценява за себе си кое му е комфортно и кое не е. Но и аз съм на мнение че щом заради такова нещо човекът е пратен у лево, си щяла да го зарежеш така или иначе, явно просто не ти е харесвал чак толкова. Иначе то си е нормално от двамата единият да бърза повече от другия, трудна работа да се засекат двама съвсем пък еднаква скорост на развитие да търсят. И няма нищо лошо в това, нито пък в това единият да поиска да забавят малко. Част от опознаването си е и това. Вече ако аз поставя граници и те не бъдат зачетени - там ясна работата накъде отива.

# 1 105
Антония е живото доказателство, че щом някой се дърпа да ви виждат заедно, значи връзката не отива на добре. Grinning (Надявам се да не я засегна, не го казвам като критика. А преживяването й е точно по темата). Иначе има и по-зле - ходила съм на първа! среща, където се оказа, че човекът е излязъл с приятелите си и те са с нас. Това ми дойде прекалено, иначе нямам против още в начален етап да видя другия в естествената му среда и да се запозная с някоя компания. Не го усещам ангажиращо.

Дребнаво нещо, което е изигравало роля да отрежа някой е, че ходи бавно. Побърквах се как се влачи и не може да ми смогне на темпото.

# 1 106
  • София
Добре де, само като вече сте официално женени или минимум сгодени с някого ли бихте се появили заедно публично? В компания, на парти, на сватба, на каквото и да е?
Нали не всички връзки са чак толкова сериозни или дори и да станат, отначало пак не са. До тогава само насаме ли се виждате с този човек? Аз дори не съм убедена че мога да опозная някого само така. То в един момент става толкова изолирано, че не е много по-различно от общуване примерно онлайн, дето всички сме съгласни че не води до добро опознаване, ама хич. В контролирана среда човек дава ограничена информация, волно или неволно.
Някакси не ми звучи добре и тепърва да опознавам някого как се държи сред хора чак като нещата са станали сериозни, доколкото изобщо е възможно да станат сериозни така.
Истината вероятно е някъде посредата, всеки си преценява за себе си кое му е комфортно и кое не е. Но и аз съм на мнение че щом заради такова нещо човекът е пратен у лево, си щяла да го зарежеш така или иначе, явно просто не ти е харесвал чак толкова. Иначе то си е нормално от двамата единият да бърза повече от другия, трудна работа да се засекат двама съвсем пък еднаква скорост на развитие да търсят. И няма нищо лошо в това, нито пък в това единият да поиска да забавят малко. Част от опознаването си е и това. Вече ако аз поставя граници и те не бъдат зачетени - там ясна работата накъде отива.

Вие май пропускате, че говоря за три срещи. Да, не бих намесила в личният си кръг някой след толкова кратко време, нито пък аз бих се изтипосала в неговия, без да опозная по-добре човека. Всъщност, той ми се разсърди тогава, че отказах и го прие навътре и това бе и причината да се оттегля. Прие го много навътре и това ми направи силно впечатление. После когато ме покани пак на среща просто отказах и така..Не виждам какво се нищи повече тази тема и каква е идеята? Да разбера, че съм сбъркала след сто години ли? Напротив, и сега бих направила същото. Вижте идеята на темата и защо ви е нужно да разисквате и разтягате повече тази позиция.

# 1 107
Форумът беше публичен последния път като проверих... Не знам защо някой очаква че ще сложи нещо в темата, но и ще каже кога да се спре обсъждането му Grinning
Нито видях някъде да казвам че сте сбъркала. Нито пък досега някъде стана дума че сте се скарали защото не е приел отказа добре, до тук звучаше повече като "ама как така ще ме кани той с него на сватба едвам на три срещи! зарязвам го, не може то тъй!"...
Което пак си е ваше право, разбира се.
Това което не е ваше право, е да казвате на другите какво да обсъждат помежду си в публично пространство. Моят пост който цитирате не беше дори персонално насочен а по-скоро чудене на общо основание, интересно ми е и другите какво мислят.

# 1 108
  • София
Форумът беше публичен последния път като проверих... Не знам защо някой очаква че ще сложи нещо в темата, но и ще каже кога да се спре обсъждането му Grinning
Нито видях някъде да казвам че сте сбъркала. Нито пък досега някъде стана дума че сте се скарали защото не е приел отказа добре, до тук звучаше повече като "ама как така ще ме кани той с него на сватба едвам на три срещи! зарязвам го, не може то тъй!"...
Което пак си е ваше право, разбира се.
Това което не е ваше право, е да казвате на другите какво да обсъждат помежду си в публично пространство. Моят пост който цитирате не беше дори персонално насочен а по-скоро чудене на общо основание, интересно ми е и другите какво мислят.

Това с правата най го обичам, кой на какво имал право..Чешете си езика с излишни романи..Излишна дискусия!

# 1 109
Излишни удивителни, по-скоро...
Все още ми се иска да видим и на някой друг мнението, заради което и го написах това питане. За вас разбрахме че не ви се дискутира това повече, аз и не съм молила за това.

Общи условия

Активация на акаунт