За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 196
  • 760
  •   1
Отговори
# 120
  • Русе
  • Мнения: 6 168
Скрит текст:
Здравейте,имам около 30 кг.дюли. Какво мога да направя с/от тях? Ако има и рецепти,ще ме улесните много! Благодаря предварително Blush

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/10/blog-post_51.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/10/blog-post_8.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_28.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_30.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2022/10/blog-post.html


Скрит текст:
Защо сметаната не ми се сгъстява достатъчно, да не кажа хич? Моля, препоръчате марка, от която сте доволни и споделете някаква хитринка за добър ефект.

Руски м-н Берьозка, не съм имал фалове с нея. Малко е по скъпа от другите.

# 121
  • In transit
  • Мнения: 14 219
Здравейте, искам да помоля за не сложна рецепта за шоколадова/какаова торта с маскарпоне (с домашно изпечени блатове). Много благодаря на всички Simple Smile
Заповядай и от мен шоколадова торта с крем маскарпоне, лесна за приготвяне и с подробни обяснения. Вместо малини може да сложиш друг червен плод или да не слагаш никакъв, пак е много вкусна.

# 122
  • София
  • Мнения: 2 370
Много благодаря на всички! И поздравления за страхотните кулинарни умения Simple Smile

# 123
  • Мнения: 76
Благодаря на всички за съветите,рецептите и идеите! Не мога да ги съхраня защото всичките са наранени,но ще направя някой от рецептите на peych и може би няколко компота Blush

# 124
  • София
  • Мнения: 12 222
Не си спомням как се ползваше колан при печене, намокряше ли се предварително  и се поставяше на формата , или не , някой помнеше ли, благодаря

# 125
  • Русе
  • Мнения: 6 168
Скрит текст:
Не си спомням как се ползваше колан при печене, намокряше ли се предварително  и се поставяше на формата , или не , някой помнеше ли, благодаря

# 126
  • Мнения: 9 462
Благодаря на всички за съветите,рецептите и идеите! Не мога да ги съхраня защото всичките са наранени,но ще направя някой от рецептите на peych и може би няколко компота Blush
От обелките и семниците -пелте/желе. Хем е вкусно, хем успокоява при кашлица.
https://pep-4o.blogspot.com/2011/12/blog-post.html?m=0

# 127
  • София
  • Мнения: 12 222
Скрит текст:
Не си спомням как се ползваше колан при печене, намокряше ли се предварително  и се поставяше на формата , или не , някой помнеше ли, благодаря
.................
Много ти благодаря! Спомних си. Не знаех, че има направен клип, иначе нямаше да досаждам с питанки разни.

Спомних си и друго за дюлите. Става вълшебно! Малко повечко е работата, но не е трудно, напротив даже е приятно. Пусни си  едно криминале и си бъркаш в тенджерата с дървената лъжица и се получава ето това -
ПЕСТИЛ ОТ ДЮЛИ
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_877.html

Разкошно става! Ползва се за плънки с кифлички и никога не се разтича плънката,  правила съм го на бонбони оваляни в кокосови стърготини, много са приятни, а кое му е хубавото, че са натурални...е.... захар си има. Тази година нямам дюли иначе щях да го завъртя

# 128
  • Мнения: 15 046
По въпроса за палачинките. Откакто открих тази рецепта, вече три години само по нея правя.
4 яйца
щипка сол
400 г - 500 г кисело мляко
1 ч.л. (равна) сода (слага се в млякото)
хладка вода (пълни се кофичката от млякото)
брашно

И аз ги правя на плоча.

# 129
  • Благоевград
  • Мнения: 3 638
За моцарела - пълнени канелони с чери домати и бейби моцарела. Редуват се доматче, моцарелка, докато се напълни канелончето. Заливат се с доматен сос, отгоре пак малко моцарела, босилек и се пече. Голяма вкусотия се получава. Съжалявам, че нямам снимка, не помня и от къде съм видяла рецептата.

За дюлите - майка ми ги бели, настъргва и прави сладко. Няма такава вкусотия. Не обичам неща със захар, но това сладко ми е топ. Ароматно, не е кашаво, много го обичам.

# 130
  • Мнения: 10 867
signora_tina доматчетата сушени ли са или пресни?

# 131
  • Благоевград
  • Мнения: 3 638
signora_tina доматчетата сушени ли са или пресни?

Пресни черита, кръгли, най-дребничките, за да се мушнат лесно.

# 132
  • Мнения: 496
Трябва ми по малко количество от различни варива всеки ден за добавка към менюто. По 1-2  с.л на порция, а сме двама. Не си заслужава да варят толкова малко количество.  Има ли начин да приготвя по 1 ч.ч например и да го съхраня в хладилника без да се развали за седмица- две например. Моля за съвет.

# 133
  • Мнения: 24 624
За някой и друг ден става, обаче за седмица, че и чак две... замразени бих пробвала, даже разделени на порции преди замразяването - има примерно форми за замразяване които събират по половин чаша или по една чаша. То пак зависи какво е точно, разбира се, че така само варива е много общо написано.
Ако е готвено, затварят горещо в буркан и обръщат, обаче само сварени неща и отцедени не знам дали би станало, примерно в по-малки бурканчета.

# 134
  • Berlin
  • Мнения: 12 931
Имам пресни черни миди. Ще ги готвя сега, но не разбирам - ако има отворени, годни ли са или не? Някои са доста отворени, някои по-малко, има със счупена черупка.

Общи условия

Активация на акаунт