https://m.bg-mamma.com/?topic=958372.75
Здравейте! Това лято се сблъсках с проблема наречен студова алергия или уртикария. След влизане в морето цялото ми тяло се обрина и зачерви все едно съм нажулена от коприва. Отидох веднага на алерголог. Пуснаха ми кръвни изследвания за ЩЖ,вит. Б,Ц, АСАТ,АЛАТ - всички бяха в норма. Отделно си направих изследвания за алергия към 180 вида храни - отрицателни. Алерголожката каза студова уртикария и да започна да пия Руп@фин. Отидох при най-добрият хомеопат в нашия град - започнах да приемам и хомеопатия. Пре това време експериментирах със себе си и ядох сладолед и си поставях на ръката кубчета лед. Резултат - подути устни от сладоледа и отново като нажулване от коприва от леда. Продължих без да обръщам внимание и го отдадох на стрес, понеже имах доста такива ситуации. До преди няколко дни, които вече са по- хладни, около 10-13 градуса.При всяко излизане краката ми понеже са с най-тънка дрехи целите стават червени, но сега вече се засегна и лицето ми. Носа ми стана буквално като камба - червен, надут, изтръпнал. Изплаших се ужасно много,главно, че ще започне да ми се надува и устата и недай си Боже гърлото. Сега не смея да се покажа са по-дълго време и в края на седмицата запазих час за д-р Спасова в Токуда, та дано там има напредък. Извинявайте за дългия пост, просто вече не знам какво да правя и исках да видя има ли хора в моето положение,защото няма особено много информация за това състояние.Блягодаря!