НПМГ - Тема 10

• 66 749
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Не са обявени като изпити за промяна на годишната оценка /няма и как да са такива по това време/, а като приравнителни изпити при преместване в друга паралелка/училище. Това е и основанието от наредбата за оценяването, което е посочено - чл. 32, ал. 1, т. 1. Приравнителни изпити при преместване се държат, когато приемащата паралелка е с различен учебен план от досегашната паралелка на ученика. Така че в случая не само музиката и ИИ будят недоумение, а и БЕЛ.
Да не би да става дума за деца, пристигащи от чужбина?

# 481
Тогава би трябвало по всички ООП да държат изпити Thinking
И за двете години, и за двата "първи чужд език"  и за двата "втори ЧЕ" (това ме навежда на мисълта, че са повече от едно дете), пък и през Школо да изпратят до родителите на учениците (т.е. те са вече ученици на училището  и им трябва това "приравняване" с цел издаване на диплома за 1ви гимназиален етап). И аз си мисля за идващи от чужбина или от училище, което не е акредитирано от МОН ("Англо-американско" или училище към посолство, т.е. пак "екстериториално" Thinking)

Ей, изнервих се от глупотевини и вижте ме в какви разсъждения се вкарвам JoyClose

# 482
  • София
Евентуално идващи от чужбина, да, но тогава и аз бих очаквала повече изпити.

# 483
Това са деца от други училища, в които учебния план е различен.
В нашият клас дойде дете от така наречената втора испанска, и онзи ден държа приравнителни по изобразително и музика за 8 клас. Ако НПМГ е сложило и 1 час допълнително по БЕЛ или друг предмет...то това ми е логиката.
Не знам дали сте имали обявени свободни места изобщо. Но честно казано и това не е гаранция. Wink На лични мога да доразясня.

Местата отпуснати за деца на дипломати и т.н. при напускане на детето не се закриват. Идват външни недипломати. Simple Smile И паралелката си остава с повече бройки. Парите следват ученика. Wink

# 484
Е, нали казаха родители, че не е имало такава презентация пред ученици в учебно време.
А иначе, каква подигравка би била, направо си е реклама на бизнеса на жената - само дето ученици от тази гимназия не са и потенциални клиенти. Мен ако питате, глупост пълна е да се набутваш сам още между шамарите. При неадекватни и неуравновесени хора, гледаш да не ги предизвикваш допълнително - няма смисъл.
Долу-горе е "аз казах" срещу "тя каза". Написа го мисля един потребител тук и за достоверност може да се разчита толкова, колокото и на другия по-подробен пост, разказващ за "презентацията".
Не става ясно от публикуваното тук - в колко класове е изнесен така онагледения урок, децата на пишещите родители дали са от същите класове, дали са били в час, дали са разбрали какво гледат.
Останалите си съставяме мнение по преразказ.
Със сигурност при наличие на конфликт не е най-добрата идея и не е признак на безпристрасност да използваш  изобщо публични материали на майката. В какъвто и да било контекст - отрицателен или положителен.
Ясно е, че след завихряне на скандалите и учителя по география не е стоял мирен и е използвал непозволени похвати в битката за надмощие. Грозното е, че по средата на бойното поле е детето/ученика. Ако майката е неуравновесена, учителя какъв е - честолюбив? От страни изглежда и училищното ръководство да се е скатало от уреждане нещата по мирен начин.
При положение, че е имало дело между учителя и майката, защо не е намерена форма друг да преподава и да го изпитва по география.

# 485
  • София
И се оказва отново, че лоша реклама няма... 😆

Местата отпуснати за деца на дипломати и т.н. при напускане на детето не се закриват. Идват външни недипломати. Simple Smile И паралелката си остава с повече бройки. Парите следват ученика. Wink

# 486
  • София
НПМГ не ползва часовете ИУЧ/ФУЧ за Бел, ИИ и Музика, а за математика, физика, химия, биология - според паралелката /вижда се в публикуваните учебни планове/, а хорариумът задължителни часове по Бел е еднакъв навсякъде. Та, най-вероятно наистина става въпрос за деца от чужбина/чуждо училище.

# 487
И като са от чужбинско, НВО държали ли са, или просто са им дали дa си изберат училище по списък

# 488
Изтриха ми мнението, но аз пак да кажа, ако майката е потребителка, спомената в друг изтрит пост, то съчувствам на всички, които по една или друга причина комуникират с дамата.

# 489
  • София
Не, не държат НВО, става със Заповед на министъра.

И като са от чужбинско, НВО държали ли са, или просто са им дали дa си изберат училище по списък

# 490
И заповедта на министъра е за нпмг, не за 139 то училище, ясно

# 491
Здравейте, като родител на готвещ се ученик за кандидатстване, бих искала да попитам, къде изчезнаха конспектите за състезанията. Преди време бяха качени на страницата, сега не ги намирам. Някой има ли идея къде мога да ги открия. Става въпрос за състезанията по Химия, Биология, Физика и География. Много благодаря предварително.

# 492
  • София
Има ги в книжарниците, но изданията са без последните две години:

# 493
  • София
В сайта Природни науки излизаха досега програмите, заедно с приетия през октомври регламент за състезанието:
http://www.prirodninauki.bg/archives/category/%d0%bd%d0%b0%d1%86 … d0%bb%d0%be%d0%b2
За сега можете да се ориентирате по програмите за миналата година
http://www.prirodninauki.bg/archives/19015

# 494
Подробен конспект имаше преди много години...
Сега се публикува от МОН регламент (както на всички олимпиади и национални състезания https://www.mon.bg/dyasno-menyu/olimpiadi-i-sastezaniya/olimpiad … alni-sastezaniya/
от там е добре и с регламентите на олимпиадите да се запознаете)
А към регламента има и "програма" https://www.mon.bg/nfs/2024/11/reglament_ns-chakalov_7kl-program … _29102024.pdf.pdf
Но не мисля, че тя ще ви помогне много, защото тя повтаря съдържанието на учебния план за 7ми клас и знанията които трябва да се покрият Hands V
Много по-полезни са темите за олимпиадите от областен кръг минали години (тук се намират най-лесно https://www.prirodninauki.bg/) и показаните по-горе книжки. Тези книжки ги публикуваха 23та година малко преди състезнието, добре са за ориентир за формата, но подготовката за олимпиадата се оказа достатъчна за моето дете.

И още една гордост за България и за НПМГ Heart умна и красива, талантлив млад учен!
https://npmg.org/2024/12/03/%d0%bd%d0%bf%d0%bc%d0%b3-%d0%bf%d1%8 … 0%b2%d0%b8%d1%82/

Общи условия

Активация на акаунт