Отговори
# 1 620
Сирос, здрав да е Малчо!
Шефа също мрази подстригването.До сега се е прежалвал два пъти с машинката, веднъж фризьорка се правила на маймуна,и няколко пъти аз,с ножица.Сега пак е много косясал,но така ще си стои.Никакви увещания и молби не помагат,дори и това,че единият му любим батко ще го подстриже.А на сила,не,мерси.

# 1 621
  • Fairbanks, Alaska
Добро утро
Аз се чудя дали да почвам да уча немски. Проблема е, че изисква много писане, което е време. Всички които познавам ми казват,че език се учи с писане и са прави, изпитал съм го. Трябва да мине през ръката ти, иначе не става.
Най накрая някой да потвърди теорията ми, че език се учи с писане. Други съфорумки са казвали, че само от гледане филми научили език. Четири години съм сред немци, научих 1-2 изречения и толкова нови думи.

# 1 622
Аз забравих да уточня, че сега не се подстригва всеки месец, да не създавам грешни впечатления.

Златенце, три есенни снимки за теб, онзи ден не успях Simple Smile не най-актуални, ама есенни Simple Smile
Скрит текст:

# 1 623
Ули 🤗🍁🩷

# 1 624
  • Наблизо
Благодаря,момичета.Усещането ,да не си сам в драмата ,помага.Режа бретон,но мен ме притеснява дългата коса заради къпането.Ако е много дълга,не мога да я изсуша добре с кърпата (сешоар абсурт) и да не се простуди..
За писането и езиците-при мен помага използване на езика ,никакво писане и наизустяване.Само ползване-гледане на филми,четене и най-вече общуване щом е възможно.Говоря няколко и като не ползвам някой от тях,позабравям речниковия ми запас.Сега дори ми се случва с английския,но за жалост почти няма с кого да говоря..

Мама пак ме притеснява,втриса я ,но няма температура,отпаднала и най-вече коремът й е подут и при натиск я боли.И си намира оправдания с работата и тн да не иде сега на лекар.Вбесява ме това,ама иначе да си купува само назначени лекарства ,може.

# 1 625
Хелоу,еврибади!
Леле, Кайс,Рим!!!!! Пусни някоя снимчица,прего!
  Аз език уча само с писане.И не само език, явно такава ми е паметта.Нещо не го ли запиша,само е минало покрай мен.Синът ми , напр, не е така.Той има фотографска памет. И да, най-лесно и оптимално е в съответната среда.
    Моля ви, стиснете палчета за децата ми , пак да кажа, за хубаво е! За половин час.

# 1 626
Как се справяте с колегите, които се опитват да ви прехвърлят работата си , с оправданието, че проекта има срок и всичко е спешно ?
Имам подобен казус и се чудя дали да говоря директно с шефа. Почна да ми омръзва такова отношение. Един бачка, другия си върти синджира и като настъпи срока се опитва по този начин да замаже всичко и да се измъкне чист, а другите да са виновни. Та сондирам за мнения.

# 1 627
Лан, ако колегата е старо куче, хубаво е да "проучиш" какви са му неформалните позиции в екипа, за да си наясно с обстановката. Иначе корпорацията ме научи да ескалирам такива неща до началството с най-добри чувства без да ги бавя. Най-малкото защото така и твоята работа страда. В крайна сметка имате бизнес отношения.

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 12:02 от zlatenceto

# 1 628
Подсетихте ме покрай карфиола, че правех едно "ризото" навремето с карфиолен "ориз", гъби и пармезан. Много се харесваше от всички домашни, може пак да го върна към менютата, стига да догодя рецептата по памет. Blush
Всеки учи език различно, отделно- зависи какво разбира под учене на език и дали му трябва основно говорим, или И писмен. Филолозите твърдят, че ушите ПОСТОЯННО трябва да се "къпят в речта", но това, когато става дума за владеене на език до степен да се говори без никакъв акцент. Но в тези среди по презумпция се изхожда от факта, че за да говориш правилно и с перфектната мелодика съответния език, въпросният се владее изключително добре и в писмена форма.
Във връзка с начина ни на житие- битие последните над 10 години успях да си затвърдя единия от езиците, които смея да твърдя владея добре, както и да понауча три нови. Говоримо, не става въпрос за писмена форма. Доста време прекарвам в колата, а там слушам радиа- местни. Съответно новини, реклами- в един момент се усещаш, че разбираш какво говорят. В магазините също се опитвам да говоря на местния език и се получават нещата. Даже наскоро ми се случи в непознат за мен град да упътя две местни дами към това, което търсеха. Те изключително целенасочено тръгнаха към мен, започнаха да ми говорят накъде отиват, объркали се били, а аз взех, че всичко им разбрах и отговорих с лекота. Но е факт, че дори не искам да започвам да уча да чета, камо ли да пиша на въпросния език. Както се казва, не съм от тук и съм за малко, тенкю, баба.

Познайте синчето днес, при температури 6- 7 градуса как отиде на училище?
По дънкова риза. Grinning

Иначе злата корпорация ме научи да ескалирам такива неща до началството "с най-добри чувства" без да ги бавя. Най-малкото защото така и твоята работа страда. В крайна сметка имате бизнес отношения.
Точно така, особено когато става дума за прехвърляне на отговорности, компетенции и всичко производно по веригата. Кореспонденция в писмен вид- черно на бяло.

Марули, стис. Какво стана с къщата, която дъщеря и семейство бяха харесали?

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 11:06 от TuЛи

# 1 629
  • France
Лан, това ми се случваше често в предишната работа. Освен моята, която също си имаше срок, ми се приписваше и чуждата. Но пък въпросната колежка беше "старо куче" и беше влязла под кожата на шефката и накрая аз изпирах пешкира. Не мога да ти дам съвет.

Сири HugHugHug

# 1 630
  • sf
Боли ме плешката, особено като си вдигам ръката нагоре. 🙄 Ще се тътря утре до ЛЛ.
В главата ми се въртят планове за пътувания. Ех, защо не бях милионерска щерка. 😆

# 1 631
  • София
Дразнят ме тур операторите. Искам да запазя билети за другата година, но ми искат цялата сума. Еми не ми е ок.

# 1 632
Благодаря за мненията! На същото мнение като вас съм и ескалираха веднага до шефа. Говорихме. Той изобщо не беше наясно какво и защо така става, и защо му се бави проекта. Собственика на компанията му мели на него и не му е никак приятно. Разбрахме се, все пак ще свърша работата- щом имам директно задание от шефа действам и не задавам въпроси. Колегата е все в издънки, карал се е с други колеги, скатава се, прехвърля работа и отговорности на други все едно той е чиста вода ненапита и другите са виновни за всичко. С мен обаче сбърка. Ще довърша частично проекта и ще видим следващия. Междувременно почнах да се оглеждам. Нямам нерви и време за губене.
Гастрита тихичко се обажда. Не е комфортно това и трябва да ходят да ме дупчат тия дни. Предния тест за хеликобактер беше положителен. Изчистих го но явно пак съм го хванал. Аман...
Още веднъж благодаря за съветите!

# 1 633
  • Варна
Ех, свършиха ми палците и не можах да наполезня последните страници. Ама наваксах с темата поне.

Честита рожденичка, Бър, да е целеустремена и успешна и, разбира се, много здрава!
Сири, и на твоето дете, пожелания за много хубави дни и здраве!

Поздравявам Марул за английския, Златето за италианския. Аз съм с езиците като ТиЛи Simple Smile

Добриня пък да поздравя за плетката. Супер е! Чакаме още.
Поздравителният адрес продължава - браво, Трине, че пак рисуваш. И разказът за колибата звучи оптимистично, радвам се.

Бърди, гуш. Прекрасно те разбирам - за плановете и страховете. И радостите ми са такива едни, имитация на радост. Днес взех листовките в ДАИ, ама ей тъй, между другото. Скоро ще е и изпитът по кормуване, но не смея много да мечтая къде ще бръмчим с колицата.

# 1 634
Дорчи, ще вземеш изпита!
И няма да мечтаеш, а ще сбъдваш мечтите си да караш Wink
Горе главата всичко ще бъде наред.

Общи условия

Активация на акаунт