Отговори
# 1 635
  • France
Ходих да гледам и аз една колибка, но май няма да е тази. Гледа точно към влаковата линия. Не ми е много ОК

# 1 636
Дорчи, поздравления за взетите листовки. За другото силно те гушкам.
Сиросче, здраво да ти бъде детето.
Стягаме багаж. Не пия, обаче с нервак и малко дете, рязко ми идва да врътна едно.

# 1 637
ДорчИ,браво за листовките!
  За сбъдването,имай вяра!От мен прегръдка!
   Тилка, за къщата, пече се нещо,но да видим.

# 1 638
Тьорти спомена “Новите съседи”. Да ви кажа, отскоро започнах да го гледам, на първи сезон съм още. Голяма веселба! Много коментари, все суперлативи, бях чувала, но така и не ми стигаше време да стигна до него.
Сега се кефя, че имам 10 сезона за наваксване. 🥰

Дорч, успех!
Марул, и на вас.

Поздравче от днешната разходка.

Дълго време се чудех излиза ли ми се, мързи ли ме, сърби ли ме, измислих си 101 оправдания, но в крайна светка излезнах. Голям кеф!!!

# 1 639
Дорчи, браво за листовките. Ще стискаме палци за курмуването, ще се справиш и с него. За другото мога да предложа само виртуална прегръдка - ни съвет, ни акъл, ни утеха, защото и за себе си не съм ги открила.

# 1 640
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Днес се засилихме към Марса Матрух. Друго известно място от втората световна война. И мястото, където.30 години след войната са намерили тайния щаб на Ромел.
Не съм фен на войните, нито на нацистите, но е наблизо и решихме да не пропускаме шанса.

Две неща ми направиха впечатление - едното е невероятно синьото море, белите плажове и застрояването по целия бряг, последното е тъжно, но разбираемо.
И фактът, че 1977, ФРГ са финансирали музея на Ромел. Колкото и прогресивен да е бил навремето, все пак е войник на вермахта, лично награден с генералски жезъл от Хитлер.
А навремето ни учеха, че никой не поддържа фашизма. И неофашизма среща отпор навсякъде.

Банята на Клеопатра

Пещерата щаб на Ромел

# 1 641
Понякога се чувствам ....тъпа.Нищо от това,за което ДобринЯ разправя не съм чувала.Но утре ще чета.

# 1 642
Мрън! Намразих пети клас, сега тихичко намразвам шести, а седми направо няма да мога да го гледам...
И време нямам за вас, все късно чета, някакви мисли по отминали и замрели дискусии ми изникват...
А Сирос не ща да я гушкам, искам да се напием заеднооо Wine GlassWine Glass

# 1 643
Ъф, на този пък, що са му направили музей 🙄😐 Пълен игнор за тези изроди тря,ва, не музеи..

СирИ 🤗💚
Дорч, да подкараш скоро каруцата, та няя ти се слиза после 😃
Направо като чета ученическите тегоби и тъй се радвам, че ученици нямам вече 🤣
Днес трябваше да боядисам двата косъма. Останах с трябваше 🙂 Голям мързел.
Фил, скоро ще си намериш твоята колибка..
Ще си ливна нещо в чашката...тъй за настроение 🙃

# 1 644
  • France
ВиШти, ако са напивате, викнете ме и менЯ. И на мен ми се пий докато светът не придобие по-добри краски.
Дорч, съгласна съм с Тьортито. Като почнеш да караш, няма спиране.

Пфф, моите оплаквания са снежно бял кахър, ама да си ги кажа. Много ме е яд на тази колибка. Мъничка и гиздава, както аз обичам, с потенциал, в бюджета (което е не е лесно), ама подпира релсите и е северно изложение. И понеже има разлика в нивата, няма да мога да направя това, което исках като проект. Пфффф

# 1 645
Фил, ние сме на 50 метра от двойна влакова линия, средно натоварена, вкл.TGV и ICE. Има щумоизолираща стена по протежение на целия квартал, която върши идеална работа и движението на влаковете не ни тормози грам. Виж, кофти изложение не бих преглътнала изобщо.

Наличие на музей не значи отдаване на почит, а съхранение на историята. Фашизмът трябва да се помни, за да не се повтаря.

# 1 646
  • France
Линията е за регионалните влакове и е на 3 метра височина над къщата. За 30 минути визита минаха 3 композиции. Не ме притеснява шума, а гледката, сянката, замърсяването и дали един ден ще успеем да я продадем. Защото да хвърлиш едни пари и труд (за основен ремонт е, който смятаме да правим ние) и да не можеш да я продадеш е гадно и може да те забатачи до живот. Затова и не се продава вече 6 месеца, а е в много приятно кварталче: спокойно, с къщички и добри училища.

# 1 647
  • Пловдив
Пак ни обгазяват Angry Аман! Пушек, миризма, ужасно е! До кога ще дишаме отрови не знам! Neutral Face

Марулко, бравос за курса! А за тъпото...аз за такъв тип незнание не бих се почувствала така, ама за друго, напр.професионално - да. Хем знам, че няма всезнайковци ама пак.

Някой да има рецепта за соленки с мас? От на баба тефтерЯ диря...
Одеве само дет похабих сирене и кашкавал за едни гризини с бадемово брашно 🥴

# 1 648
  • тук и там
Бона сера!Разходихме се днес.С противоречиви впечатления съм за сега от Рим.Романтични улички,кокетни ресторантчета,много история,красиви гледки,но страшна лудница,не особено чисто,за да не кажа направо мръсно,много,много навалица и туристи,блъсканица,едва се разминаваш по тесните тротоари.
Малко от днес

Утре Ватиканският музей. И много жега тук!

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 08:59 от Кайсия

# 1 649
  • Пловдив
Ооо, да...аз бях с такива впечатления също Simple Smile Ужас! Мръсотия! Около Колизеума не мож да се оттървеш от ония черни търговци на дрънкулки...още преди 19г ги имаше във Венеция.

Ай наспорт с виски и фъстъци! Wink и за мъх дюля 🤪

Общи условия

Активация на акаунт