Отговори
# 165
  • София
И аз трябва да измисля нещо за внучката, но съм се насочила към разни развиваши фина моторика, пъзели и подобни.

# 166
Мид , тя на колко стана?

# 167
  • София
17 месеца Марулче.

# 168
Рисуването развива фината моторика, както и сглобяването на неща. Отделно комбинирано с абстракция и мислене в перспектива позволява да се развие въображение. Пъзел е добра идея както и всякакви играчки от типа кубче на Рубик но за него трябва да е на 4-5 годинки.

# 169
Мид, някакъв конструктор, с големи части, да реди кули  и да ги събаря.Аз зяпах Монтесори играчки, но намирах и по-евтини варианти. Нашата на тази възраст не искаше да рисува,оцветява и подобни.Тя и сега много не иска.

# 170
У нас Легото е класика. Мислех си, че сме минали вече тази фаза, но се оказа, че съм в грешка. Има и за малки, и за мн големи. Още не съм влизала във физическия им магазин в Парадайса, но за Коледа мисля да се отчета с такова някакво.

# 171
  • София
Сега в събота мисля ще има намаление в Хиполенд за лего.
И Павел много харесва.

# 172
  • София
За щеркинса питам, мдам. Кешът е вариант винаги, пътуването....много обича, време йок.
За по-голямшък тодлър - ако има възможност, бих казала колело, баланс байк, тротинетка, нърфове разни, аз имах индиански лък преди сто години, с вакумче отпред на стрелите. С индианска лента за глава с перо, естествено. Комплекти с гумени животни - от селскостопански до динозаври има в Джъмбо. Иначе за по-бебешори имаше разни варианти за рисуване с ръце, пластелини/моделини, комплекти с тенджерки, престилки и шапки за готвене, за момченцата има и инструменти. Племенникът на мъха имаше моторна резачка. Конструктор с големи части...или как се казваше, Дупло ли беше? На колежката щерката на тая възраст обожаваше да си играе с малки играчки, моята ги подминаваше. До дете е.

Пфу, пиша отвратително от телефона и постоянно се връщам да редактирам. Извинете.

# 173
Ама на Ре внучката е бебе още. Нашата получи за миналата Коледа кухня от бакалията. Ние в добавка накупихме тенджери,отцедник за съдове, комплект съдове, престилка,шапка...Ама тя ще прави 3г. Но е много тачен подарък, много играе с кухнята. Има и едни комплекти дъска, нож и плодове и зеленчуци,дето уж се режат на две, а са залепени с велкро.Ако знаете колко супа от банан и диня съм "изяла",сготвена във фурната на тази печка.......
   Мид, баланс колело , или тротинетка е супер идея, но зависи и от финансите.И бих препоръчала да се консултираш все пак с родителите - модел, родителски контрол,облекалка , ей такива неща.Има много яко 3в 1 баланс,тротинетка и после се трансформира в колело, за съвсем малки.
    Да , МИд, аз чух рекламата по радиото и дадох задача на щеркинса да види, ако нещо хареса да го поръчва до моя адрес.Наближава РД  и Коледа.Ние за РД подаряваме голям подарък/ в същност досега сме давали сумичка плюс играчка/ , но за Коледа правя много кутийки, много се кефи да отваря. 
   На мен големите са ми по-трудни , честно. Кешът винаги е решение ,ама винаги ми се ще и нещо друго да има, което да е изненада.
  Ама ай стига с тая Коледа, далече е още.

# 174
  • София
Тя не може да ходи още.

# 175
Нашата има тротинетка, на която седи и я бутаме.После се маха нещо си и да си я тротинечи сама.А това балнас колело е на същия принцип, но се префасонира в тези отделни неща. Баланс колелетата са страхотни, ако детето го поиска.Кати не се впечатли , и сега не ще да се вози с него.Съседчето,което е с година по-малко, преди да ходи стабилно вече си джиткаше с неговото.Сега ще видя дали ще намеря модела,да ти покажа.
https://www.ozone.bg/product/topmark-trikolka-balans-kolelo-4-v- … kvCBoCig4QAvD_BwE
 , само дето имаше и дръжка да го бута родител.

# 176
Диагнозата ми е трудна за поставяне,и с много условности,решиха че е това,за което си мислех.Или поне от такова ще ме лекуват,пък по-нататък ще видим.С всеки изминал ден боли все повече 🤕.До два-три дни трябвало да има подобрение,дано.
С другото няма да ви занимавам ,що не ви е интересно,пък на мен вече не ми е смешно.Щото днес от глупостта на някой,си потрошихме с майстора,и най-вече аз, голяма част от нервите.

# 177
Ренко, горе главата! Ще се оправят нещата.

# 178
  • France
Ренкич, пропуснала съм какво те мъче. Стискам палци да се подобрят нещата.

Днес умрях от студ. Прибрах си и под душа да се размразя. Черпя ви с тази гледка

# 179

Общи условия

Активация на акаунт