Отговори
# 90
  • София
Докато сте на такава тема ... Аз не за кола, ама за участие във финансирането. Ще се радвам да получа мнение от вас като по-опитни родители.
Щерката иска един абонамент. Сама предлага в замяна на разхода да увелича домашните ѝ задължения. Не съм голям привърженик на домакинска работа срещу заплащане, но го обмислям, защото излезе от нея като идея.

# 91
Панди, от моя опит не работи много това Simple Smile но пък щом Пантата го е предложила знам ли. То лошото е, че нямат друга  възможност на тази възраст да изкарат някой лев. Моят искаше кучета да разхожда, ама къде да ги намеря, то тук не е разпространено това.
Ние май сме съседки с теб или май сме наблизо, мога да я наема Пандито да си играе с дребното за по час тук-там Simple Smile стига да я влече Simple Smile

# 92
Брутр.
За първи път от май месец насам ми е студено сутринта. Но ние още спим само с чаршаф и на отворен прозорец към коридора, вратата на спалнята също ни е отворена, защото иначе умираме от жега. Бях забравила чувството на повсеместен хлад какво е.
Мисте, неприятно, но в реда на нещата, т.е. очаквано, както ти сама каза.
И ме подсети (още ме втриса от спомена) как преди две години надрах зверски чисто нова кола. А не съм пишман шАфЕор. Та- случва се.

Все се каня да пиша, че Попи липсва. Дали успя да смени жилището тя? Мисля я.

Панди, тя има ли някакви “ресори” вкъщи?
Не съм привърженик на заплащане за домакински задължения, или при получаване на добри оценки. Но ако се разберете да има конкретни нейни отговорности? Да слага/ раздига масата, например? Или боклука? Сгъване на дрехи? Ако имате миална- ваденето на посудата и т.н. Някакви такива неща, които да са от полза и за двете (трима) ви, но в същото време да не го усеща като “работа”, а като нещо естествено, когато сте част от едно домакинство?

# 93
Мда, Панде, аз съм ЗА да й вмениш още нещо като работа. То няма да е задължение срещу заплащане.АЗ също съм против това за оценки или домакинстване.То това трябва да е задача на всички вкъщи.Но супер, че сама предлага.

# 94
Щом желанието идва от детето, аз бих го поощрила.
Добрутру!

# 95
  • France
ДобрЮтро
Аз съм За работа. Татко ме караше да му работя срещу пари от 8 годишна. Като задълженията се покачваха с възрастта.
Не знам къде живее Тили, но аз сложих одеялата от началото на септември, а от 10 дни пускаме парното. Онзи ден беше 6° сутринта. Много кофти септември ни се падна.

# 96
ЗабраЙх- Ланът ме впечатли с планове за бибикю преди кафето ☺. Скай, успех на студента!!! 🍀

# 97
  • София
Има си задължения вкъщи, които са нейни, но не е особено прилежна, гледа да се скатае. В предложението ѝ виждам възможност да стане по-сериозна + да добавя още нещо към сегашните "ресори", които като цяло не са много.

Ули, идеята ти е много добра и благодаря за милото предложение, но госпожицата в момента е на вълна "бебетата и малките деца са досадни".

Благодаря на всички за изказаното мнение! 🤗 Продължавам да обмислям и приемам още мнения.

# 98
Панди, предложението ми е отворено Simple Smile можете да го обсъдите, ако ти прецениш, че е удачно. Когато е срещу заплащане понякога решават, че не са чааак толкова досадни дребните Simple Smile
А и не става дума за бейбиситинг, само да уточня. Буквално за игра заедно или рисуване, танцуване, каквото им е забавно Simple Smile като аз съм с тях така или иначе, е, в идеалния вариант сгъвам пране да речем Joy

# 99
Аз съм плащала на щерката да гледа брат си.Не винаги, но когато се случваше, че трябва да помоля някоя приятелка или съседка, за да свърша нещо извън нас, първо предлагахме на нея.
  Моето мнение за работата на децата го знаете- яко чанч от малки, хахахаха.Грубо казано де.

# 100
Лесна е вашата,а аз пак ще трябва да ходя в магазина за плочки 🤣🤣🤣
Стимулираме у дома труда,без значение от формата му.Баща и син до скоро си имаха уговорка за оценките.Не му повлия нито негативно,нито позитивно.В смисъл,като цяло не е имал определен бюджет за джобни,харчи малко,и съответно малко получава.Това беше начин,да събира пари за някакви негови си глезотии.Но интересното е,че на баткото му писна да се отчита за отличните оценки,и да получава за тях "субсидии" 🤭.За сметка на това пък получи нов телефон,заради отличния му успех.Е,не нещо супер-дупер,такова ще си купи,като започне сам да си изкарва парите,но пак приличен.Скоро се наложи да гледа брат си,за няколко часа.След такива случаи събира кураж да иска някакви дрехи/обувки,за които иначе бих мърморила.И съответно ги получава без мрънкане 😁

# 101
ЗабраЙх- Ланът ме впечатли с планове за бибикю преди кафето ☺. Скай, успех на студента!!! 🍀
И палачинки за добро утро съм правил га бях млад ентусиаст Wink
Не го разбирам това с плащането за домашни задължения. Има работа у дома- трябва да се свърши.Иконом и прислуга сме нямали и всичко е било на нашите плещи. Ако детето иска нещо по-скъпо коментира се с родителите какво е, защо, има ли смисъл и възможно ли е такъв разход от семейния бюджет. За глупости и безумия пари не са ми давали, както не са ми давали и пари за допълнителна работа у дома. Случвало се е често и да не ходя на плаж с приятелите защото съм имал работа у дома с баща ми. Такъв е живота. Трябва дисциплина и осъзнатост. В последствие, като почнат да се поделят пари и да се купуват скъпи неща се оценяват.
Макар че има и фрапиращи случки ...

# 102
Фило, не съм на топло местенце. И при нас семтември беше студен. Биркита не съм обувала откак се прибрахме за учебната година. Grinning Полата на Сири отдавна е зазимена, гардероба го пренаредих и извадих есенните дрехи преди месец. Просто или сме акумулирали много жега и още ни държи, или сме станали екстра студоустойчиви, не знам. Явно трайно ниските температури в комбинация от почти непрекъснатия проливен дъжд последната седмица най- накрая взеха своето и есента се настани във всичките ни сетива.
Ще замятаме по едно тънко одеалце върху чаршафа, пък ще видим докога. Хич не бързам с олекотените юрганчета. За отопление още не си и помислям, апартаменътт е много топъл (изолация ли е, какво е- не зная), ние си ходим по къси ръкави и голи крАци вкъщи. Дори зимата не се налага да го пускаме силно, защото инак умираме от жега.

# 103
  • София
Завиждам за топъл апартамент! Нашият е много студен. Дори зимата,въпреки отоплението, с баща ми върху суитчерите намятаме елеци. Детето само по суитчер кара. Ама на нея все ѝ е топло, наследила го е от баща си.

# 104
  • тук и там
До човек си е,на някои им е добре зимата и на 18-19 градуса,ние спим на 21.5,а през деня правя 22,5-23,5 гр.и така ни е добре-на мен и децата.ММ като ТиЛи,не е зиморничав и все му е жега,и той още с чаршаф спи.То при нас това е драмата - ММ все му е жега,на мен и каката все ни е студено,малкото според зависи.Та и нашата къща е топла,обикновено не падат температурите под 20 градуса зимата,но на мен си ми е студено.

Общи условия

Активация на акаунт