Професия учител - 20 (юбилейна тема)

• 43 932
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • Майничка
Туткаво е, докато й хванеш цаката. Аз втори път не успявам да се преборя с норматива от 50 работи на обучението, ама като го правят след началото на учебната година, когато си имам предоволно и мои си за проверка ...

# 151
2 пъти се пробвах в Софира. Такава загуба на време и нерви друга просто няма! За да се пробвам трети път, трябва да  имам голям мерак и никаква друга работа за вършене. Още една калпава система, в която МОН влива пари е това.
От какво точна се пораждат проблемите?
От хаотично подадените им указания, първо. После системата е бъгната. Цъкаш на разни бутони и не се отваря това, което трябва да се отвори. Оказва се, че еди какво си не се поддържа от еди какво си. Пробваш по друг начин. И накрая като стигнеш до стрес теста и си даваш сметка, че нямаш време да отделиш цял ден да проверяваш онлайн 50 теста със всичките му критерии на оценяване, които трябва да посочиш, точно защото имаш и друга работа за вършене. И не си спомням директорите съобразяваха ли се с този ангажимент за конкретна дата и час или трябва да си търсиш заместник само и само да отделиш времето за теста. Rolling Eyes

# 152
Колеги, трябва ли да имам четири месеца в новото училище, за да ползвам платен годишен отпуск?

# 153
Колеги, трябва ли да имам четири месеца в новото училище, за да ползвам платен годишен отпуск?
Не е необходимо. (Ако досега имате поне четири месеца стаж, естествено.)

# 154
Колко лева дават на проверена работа от НВО 4.клас? Намирам само документ от 2017 година и там пише 1 лв 25 ст, дали е още така?

# 155
Здравейте.
Аз се интересувам ориентировъчно каква сума взимат оценителите на ДЗИ?

# 156
Зависи от броя проверени работи. Необходимо е минимум 30 на ден да се проверят.

# 157
Честит празник, колеги! Колко писмени работи и за колко време дават на стрес теста?

# 158
Честит празник!
Цитат от писмо на Софира:
"Информираме Ви, че на 26.01.2024г. (петък) от 10:00 до 17:00 часа трябва да проверите 30 писмени работи."
Аз бях първа смяна на работа. След 13:00 часа започнах да проверявам и се вместих във времето.

# 159
Успех, на стрес теста, колеги! После, моля, да се похвалите. Sunglasses

# 160
Мисля, че се плащат 6-7 лв на проверена работа. Понеже съм преподавател по висша математика, предположих че мога да заявя да съм проверител и на 7-ми, и на 10-ти, и на ДЗИ. Но ме сложиха само на 7-ми. Стрес теста едва ли ще е проблем , тъй като по математика 20%+ от тези, които съм проверявал, са празни.

# 161
Заплащането тази година беше 1.60 лв. на проверена работа.

# 162
6-7 лв. на работа може да стане след 10 години. Но и тогава се съмнявам. Плаща се различно. Най-скъпо е на ДЗИ. Малко над 3 лв. По-точно 3.30 лв.

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 09:35 от beni 64

# 163
Щом е 2-3 лв на проверена работа, става ясно защо няма много желаещи.

# 164
  • София
Здравейте,
Имам диплома за учител, но не съм работила никога като такъв. Сега ми попадат обяви за “помощник на учителя” и ЦОУД. Моля, някой да ми разясни по-подробно за тези длъжности. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт