Професия учител - 20 (юбилейна тема)

• 43 918
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
И аз от тук разбирам. И как се очаква да проверя 125 работи за 2 дни?

# 181
Как върви диференцираното изплащане?
Аз не разбрах по колко таксуват точките при нас. Не зная и колко точки реално са ми отсъдили. Видях, че имам превод около 600 лв. При вас какви са сумите?

# 182
  • при моите деца .....
Днес в 12.54. получих писмо, че  оценяването ще е 0т 05.11 - 9 часа.

# 183
За диференцираното имам  малко над 800, но имам малко точки, под 50.

# 184
  • Някъде по Дунава
Как върви диференцираното изплащане?
Аз не разбрах по колко таксуват точките при нас. Не зная и колко точки реално са ми отсъдили. Видях, че имам превод около 600 лв. При вас какви са сумите?
Имам 67 точки, около 1000 лв.

# 185
62 точки около 1000лв.

# 186
В крайна сметка, май никой не знае защо е получил точно толкова точки, и колко лв е една точка в различните училища. То по-добре да го кръстят някакъв вид бонус и да раздадат на всеки произволна сума между 600 и 1500 лв, спрямо късмета му.

# 187
  • вкъщи
Зависи колко е точката, при нас една точка тази година беше 27 лв. Доста добри пари получихме...не се оплаквам.

# 188
Днес разбрах още нещо, което не знаех:
Оказва се, че, ако работим половин щат като лекторски часове, а не като признат 0,5 щат, то се изплащат по-малко пари на учителя.
Аз работя по този начин - половин щат, който ми е вписан за лекторски часове, т.е. прави се икономия на училищния бюджет. Вие запознати ли сте, колеги, и това твърдение на една колега наистина ли е вярно?
Явно при нас се икономисва по всички канали!

# 189
Така е, за съжаление,smilinglady. Отстоявайте да подпишете на щат и половина. Лекторският час е по-малко.

# 190
При нас точката при диференцираното беше 28 лв. Средно точките варираха от 45 до 52 . Сумата е прилична.

# 191
Така е, за съжаление,smilinglady. Отстоявайте да подпишете на щат и половина. Лекторският час е по-малко.

Директорите се оправдават, че от Инспекция на труда  им забраняват да назначават учителите на щат и половина, но  като лекторски можело, което пък наистина е много неизгодно и много изтощаващо. От опит споделям.

# 192
При нас точката при диференцираното беше 28 лв. Средно точките варираха от 45 до 52 . Сумата е прилична.
Учудвам се, че сте си изчислили сумата за 1 точка. Погледнах си фиша колко е брутното заплащане за диференцираното и го разделих на моите точки, получи се 26 лева. Досега никога не ми е хрумвало да изчисля по този начин точкуването.
За товаренето на учителите ми е ясно. Тази година съм с нормален, човешки норматив, но колегите по БЕЛ са за поредна година претоварени с много лекторски. И не смеят да се обадят. А има и такива колеги, на които им харесва да имат лекторски, понеже имат нужда от заплащането.

# 193
При нас май не гледат точки, превеждат както им дойде. На фиша излиза хубава сума, ама като ни резнат и получаваме половината от това, което е. Често казано разликата е голяма и все едно сме взели по има няма 200-300 лв чисто…

# 194
  • Някъде по Дунава
При нас винаги сумата за точка е минимална, както и всички останали плащания (ако ги има). Изчислих, че е около 18/19 лв.

Общи условия

Активация на акаунт