Професия учител - 20 (юбилейна тема)

• 43 144
  • 737
  •   2
Отговори
# 660
Значи, нещо като:
"Г-н Директор, моля да ме преназначите на длъжност старши учител. Прилагам копие от документ за придобита трета пкс." ли трябва да се формулира?

# 661
  • European Union
По-добре е да се спомене и основанието "Във връзка с член ХХ от Наредба 15 за ..... моля да бъда презназначена на длъжност "старши учител" . И според мен тук трябва да се добави и изменението на Крамбъл, защото може някои директори да са го пропуснали. Нашият със сигурност е.

# 662
Уважаеми .....................,
Заявявам желанието си да бъда преназначена като старши учител предсрочно по чл. 71, ал. 2 от Наредба No 15 от 2019 г. за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти. Имам XX квалификационни кредита и съм придобила III ПКС.
Прилагам следните документи:
1. Удостоверения за квалификационни кредити
2. Свидетелство за професионално-педагогическа специализация
3. Свидетелство за професионално-квалификационна степен
4. Копие от изменение на Наредба 15 от 19.03.24г

Или нещо подобно Simple Smile

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 11:30 от Крамбъл

# 663
Думата "предсрочно" не е ли излишна? Simple Smile Не се ли набива на очи? "Съгласно еди какво си" според мен е достатъчно. За кредитите - всичко общо придобити или през годината на придобиване на трета пкс?

# 664
Както си прецените относно думата. В свободен текст няма нищо задължително Simple Smile Преправете си го, дадох го само като рамка. Кредитите - всички придобити до момента/или предиода на атестиране, заради т.2 :

"2. имат по-голям брой от задължителните за периода на атестиране квалификационни кредити по чл. 49, ал. 5;"

# 665
Т.е., ако училището няма атестиране, всички придобити до момента?

# 666
А след 01.01.2026 трябва да се чака атестиране ли след 3 ПКС?

# 667
  • Sofia
В детската градина, която напуснах, едно от малкото положителни неща като начинаещ учител беше заплатата - 1700 лева с признат 16 години стаж. Как решиха да е точно 16 години, така и не разбрах. Общият ми стаж е 24 години изцяло в друга професия.
Да се опитам ли да позная - започнала си там към 2015г.?
Общият стаж преди м.07.2007г. се признаваше за клас прослужено време, след това - само педагогическият.
Започнах преди 6 месеца и напуснах в петък. Това ми е педагогическият стаж. Започнах с нула педагогически стаж. Признаха ми 16 години непедагогически. Отделно, че подписах договор на 1600 лева, заради неиздадена още диплома, но ми плащаха като за 1800. Така и не преподписах нов договор. Като ми оформяха документите за напускане, ми се обадиха да ме питат каква заплата получавам. Аз да им кажа колко те ми плащат! Пълен хаос и безхаберие в тая градина.

# 668
Т.е., ако училището няма атестиране, всички придобити до момента?

Да.

Jane122
"А след 01.01.2026 трябва да се чака атестиране ли след 3 ПКС?"

Според настроението на директорите е работата, когато имат желание се намират вратички. И преди промяната март месец се назначаваха предсрочно колеги като старши учители с разни писма за особени заслуги в работата им. Но спокойно могат и да откажат директорите, поради липса на атестиране.

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 17:21 от Крамбъл

# 669
  • София
Благодаря за изчерпателните отговори !

# 670
Ами че като се замисля, аз не си пазя всичките удостоверения за кредити до момента... Fearful Имам ги някъде, ама кой знае кое удостоверение в коя папка съм пъхнала навремето... Без копия на всички документи за кредити не става ли?

# 671
В досието ви в училище трябва да ги има.

# 672
Там са само половината, от кредити от първите две години преди пандемията.

# 673
Там са само половината, от кредити от първите две години преди пандемията.
Тогава как знаят какво да въведат в системата?
Всяко обучение за което имам кредит , нося копие за да ми бъде добавено в досието. Същото е с дипломи и ПКС.

# 674
Скоро колежка събираше инфо за обученията на всички колеги през 23/24 година, защото от как имаше пандемия не сме се сетили да носим нищо явно за досието.  Rolling Eyes
Аз лично съм носила копия само на пкс-тата, а на кредитите към тях не съм се сетила въобще.
И на всички дипломи за участия ли трябва?

Общи условия

Активация на акаунт