Боледуване на децата ни - тема 81

• 21 086
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Със сигурност му обясняват. Даже понякога и децата си помагат едно на друго. Веднъж в трета група госпожата похвали моят син, че помогнал на момиче да си закопчае роклята, ципът бил на гърба и й било трудно, той станал и я закопчал. Госпожите виждат някои неща, но ги оставят и сами да се помъчат, а ние майките бързаме да правим всичко вместо тях, което е грешно. Дай му време, ще свикне. Ще трябва и ти да свикнеш, в никое държавно заведение няма да ти дават подробен отчет за твоето дете, нито в градина, нито в училище. Ако има проблем ще разбереш и ще ти кажат. Ако му е трудно слагай широки дрехи, без копчета, ципове, качулки, които да го затрудняват. А за болестите, ако искаш, никой не може да те спре да си го задържаш по-дълго, да се възстанови, щом за момента имаш такава възможност. Но недей да го отписваш и да си го гледаш ти. Детето ти има нужда от контакт с други деца и социализация. На тази възраст е важно за тях.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 09:54 от sweet_memory

# 211
И моята в първа група не можеше много неща да прави,но се научи и клина е бил на обратно и петите на чорапите отгоре,но поне малко се социализира Тя е много срамежлива и дръпната в първа група и отне поне 5 месеца да проговори.За боледуването не искам и да си помислям,че се отрови с лекарства,че не иска да ходи но си е в нейната среда.

# 212
Някое дете или мама, които реагират на бронховаксом и респивакс, пи ли Рестив? Чудя се дали да го кажа на баща ми, той от другите два стига до антибиотик всеки път...

# 213
  • shumen
Танче,ще го научат на много неща.Моя като го спирах за по дълго и като го пуснех ревеше.А за падането случва се.Моя го бяха ритнали в първи клас по ръката,но не беше казал на госпожата и тя не знаеше.Аз като го взех вечерта ми каза.
Аз днес си взех изследванията за холестерола.Там всичко е добре.Взех и на детето направление за ортопед и записах час за другата седмица.Като се обади го чух,че кашля,но казва,че е добре.Ще видим утре си идват как е.

# 214
Здравейте ! На щерката и излязоха като три пъпки под окото на линията . Не я боли , не я сърби , но утре сме при педиатъра да видим за какво иде реч . Първата ми мисъл беше коксаки , обаче на други места няма. Прикачвам снимка ако виждате да споделите някой сблъсквал ли се е с това .

# 215
Здравейте ! На щерката и излязоха като три пъпки под окото на линията . Не я боли , не я сърби , но утре сме при педиатъра да видим за какво иде реч . Първата ми мисъл беше коксаки , обаче на други места няма. Прикачвам снимка ако виждате да споделите някой сблъсквал ли се е с това .

Ечемик? Но той попринцип боли.

# 216
Някой пробвал ли е да пръска всяка вечер физиологичен разтвор? И това да спомогне да се разболява по-рядко детето?

# 217
  • София
Аз промивам нос и сутрин и вечер плюс, даже мажа и с Ринопантеина с идеята да спре да му кърви носа от щяло и нещяло. Ефект няма - ни за боледуването, ни за другото.

Случайно да има вирус с температура, главоболие и гадене?

Глапето днес след градина се оплака, че му е лошо, чувства се отпаднал, повръща му се и го боли главата. Малко след това го втресе - до 38. Дадох панадол и след около час му мина главоболието, втрисането и другите симптоми и живна.

# 218

Ечемик? Но той попринцип боли.
Надявам се да не е това , тъй като на едното са две пъпчици , а на другото една . По - скоро мислех за някаква инфекция от мръсни ръце . Вчера се оплака, че малко я боли , но тогава беше само едно и аз реших , че може и като си е търкала очите нещо да е разранила .

# 219
Според мен може да е само замърсено/запушено. И на мен понякога така ми се получава, минава ми само

# 220
Промийте с физ. рр, по 1-2 капчици ва око. Ечемика е отдолу на лигавицата. Аз съм с ечемик от няколк дни, болеше ме и сърбеше. Самоназначих си тобрин и вече е почти перфектно. И на дете бих капала Тобрин вместо да се влача по кабинети...

# 221
  • shumen
Замърсено или ечемик е това според мен.Аз също бих ползвала Тобрин или Тобрадекс и не бих влачила детето по лекари сред вируси.
Барбалена,и клеева тинктура съм давала,но ефект не видях.
Феичка,май има такъв вирус.

# 222
Барбалена, аз съм пробвала по съвет на педиатър. Слагах физиологичен разтвор,  сутрин, вечер, преди излизането, след излизане. Никакъв ефект.

# 223
Някой пробвал ли е да пръска всяка вечер физиологичен разтвор? И това да спомогне да се разболява по-рядко детето?
На мен ми е навик, пръскам понякога по няколко пъти на ден когато сме вкъщи, но сутрин и вечер задължително. По принип съм чела, че чрез промивките се намаля вероятността да се задържат бацили. Моето дете веднъж на 5-6 седмици е сополиво въпреки пръскането. Аз не пускам секрети и не давам АБ капки. Никога не съм.
Една майка пък ми разказаше, че откакто прави на детето си душ на носа не се разболява.
Моята имаше на едното око тези дни такова зачеревено на две места точно отдолу. И е сополива в момента.

# 224
И аз гледам да промивам нослетата вечер след градината. Не знам дали има ефект, моите си боледуват, но правят по 3 седмици присъствие на градината.

Общи условия

Активация на акаунт