Частни училища -информативно - дискусионна тема- 65

• 45 539
  • 780
  •   1
Отговори
# 525
Ако целта им е да учат висше на английски, съвсем логичен избор е да са с първи език английски.
Моето твърдеше, че научава и от а1 някои особености и думи.

# 526
  • София
В Езиковите гимназии езикът се учи по съвсем друг начин и много по-задълбочено и интензивно. Взима се огромен обем лексика и още в края на първи срок са над всичко, което са учили до момента по школи и училища.
Не само в края на първи срок, но и в края на първата година не стигат нивото на децата от СС в АЕГ. Но, че имат какво още да учат по езика е вярно и не им е загуба гимназията като цяло. Но могат спокойно да го доучт и с курсове на не по-ниско ниво. Две от моите три деца продължиха във 2АЕГ след СС, а едно в Испанската, така че знам за какво говоря. А двете, избрали 2АЕГ, не беше поради липса на друг избор. И двамата искаха най-много точно това училище. И въпреки че принципно съм на мнение, че е по-добре нов чужд език в гимназията, бях напълно ОК с този избор, защото за мен това училище е от най-добрите в София.

# 527
В АК щеше да им е по-интересно😀

# 528
  • София
Не им е. То половината им съученици отиват там.

# 529
  • София
Държавните езикови гимназии хич не са като навремето. Не е всичко да се учи на езика или да им преподават нейтив спикъри. Във ФЕГ като проверявах преди няколко години и си зачудих кое и е езиковото изобщо. То и преди много деца излизаха от тия места със сертификати, но без да могат прост разговор да проведат. Сега хората гледат кое училище е добро като среда и резултати на изхода, самия език не мисля, че ги интересува толкова.

Отделно и със сертификатите е станало нещо. Преди С2 или еквивалента му се взимаше, общо взето, само от филолози. Сега по английски виждам вече няколко случая на гимназисти, вярно учили, но отиват за С1 на изпит и излизат с С2. Помня аз като учех испански по старата рамка до Е, за 6 месеца от нулата взех Д2 и курсовете за Е1 и Е2 бяха по 6 месеца всеки. Посъветваха ме да се запиша в университет за един семестър в моята специалност, защото другото и като документ важеше само 2 години, и реално целия набор думи, които не са в ежедневна употреба също отива.

# 530
  • София
Ех, това навремето! Simple Smile И сега се учат разказвателните предмети на езика и имат нейтиви, въпреки че това с нейтивите е силно надценено.

# 531
Мисля, че не може да се яви на С1 и да вземе С2. Ако вземе изпита за С1 в горния диапазон, това означава, че има някакви знания от С2, но не че покрива цялото ниво. Просто хората не го знаят и четат в сертификата С2 и заключават, че са на това ниво.

# 532
На точки са. Над определени точки си С2

# 533
  • София
Мисля, че не може да се яви на С1 и да вземе С2. Ако вземе изпита за С1 в горния диапазон, това означава, че има някакви знания от С2, но не че покрива цялото ниво. Просто хората не го знаят и четат в сертификата С2 и заключават, че са на това ниво.
Дъждец, като е върху сертификата, явно има защо, щом предлагат на такива ученици да се сертифицират и за преподаване.

# 534
Дъщеря ми се е явявала на долните  нива и това е потвърдено и от учителката по английски. Вземането с макс резултат на едно ниво, не означава, че получаваш сертификат за горното. От групата в училище почти всички вземаха всяко ниво с макс резултат. Ако беше толкова просто, следващата година нямаше нужда да учат по учебниците за следващото ниво, а можеше да прескочат едно.
Ето и тук е обяснено същото:
https://www.quora.com/Do-you-get-a-CPE-certificate-scoring-more- … arate-certificate

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 18:02 от Дъждец

# 535
Blush

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 18:16 от B.L.A.Z.E

# 536
Сертификатът за С2 е Certificate of Proficiency in English.

# 537
А, ясно. Ще изтрия моя пост с извинение към двамата потребителя, които са го харесали. Blush

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 18:52 от B.L.A.Z.E

# 538
Извинете, че ще разваля тук темата от последните страници, която имам чувството, че чета за 10-ти път последните 2 години откакто следя темата, но ще помоля хората, чиито деца са били на ранните изпити на Св. София да ми пишат при добра воля как е било, с какви срокове са се случили нещата, каква обратна връзка са получили… въобще всякаква информация ми е ценна от първа ръка и то актуална (не от преди години).
Виждам, че темата тук се изражда редовно, стават спорове със страници и ми е ясно, че едва ли всички четящи реално пишат, или имат желание да споделят, та после да бъдат нападани. На новите хора тук им е трудно да се ориентират от страници и страници спорове, които са отдалечени от генералната информация за училищата или пък по-старите членове ги пращат да четат старите теми (50 например)… та, ако някой има време и желание да ми пише на лично и да си обсъждаме, тук явно няма да стане. Благодаря Simple Smile

# 539
Не го трий. Специално за С1,С2 не мисля, че има особено значение, тъй като нивото е достатъчно високо. Написах го смао като уточнение към коментара на Бояна. Един ученик обаче с Б2 с макс резултат изобщо не мисля, че покрива С1, или такъв с PET - В2.

Общи условия

Активация на акаунт