Частни училища -информативно - дискусионна тема- 65

• 39 754
  • 780
  •   1
Отговори
# 750
Темата отиде по ягодите. Надявам се админите да се намесят и да затрият последните 10 страници.

# 751
Така е, Санака. Освен това аз изрично казах, че всеки, който се цели в СМГ, ходи на уроци и курсове НЕЗАВИСИМО ОТ УЧИЛИЩЕТО, в което е. Важи с пълна сила и за КО, въпреки че имахме 4 часа състезателна математика седмично, предполагам, че важи и за СС, че желаещите СМГ ходят на курсове, но от СС кандидатстваха в нашия набор под 10 деца, което е незначителен брой, това казах. В КО процентът кандидатстващи е по- голям просто защото в КО е само един клас, това казах. И наистина сравнявах само ЧУ и ДУ, защото и от ДУ ходят на уроци като изоглавени.

На въпроса на една дама напред за приема в 1 клас в КО. Както 190 пъти споменах, КО има само един клас на випуск. И не е като в СС, където в 1 клас класовете са по-големи от класовете в ПУК и затова за 1 клас там има мисля около десетина места, ако греша, дамите ще ме поправят.
В КО класовете са с еднаква бройка деца и затова по принцип за 1 клас има само 1-2 места макс, ако някой от ПУК се е отказал. За наплива обаче, пак същия въпрос на същата дама - определено не е еднакъв. Напливът за СС е доста по-голям.
Затова може да се окаже, че за 1 клас шансовете за КО са по-големи, защото може да има само едно място, но за него да кандидатстват 3 деца. В СС може да има 10 места, но за тях определено кандидатстват поне 50 деца, примерно. Точните числа никой не знае, освен директорите на двете училища 🤪

# 752
Така е, Санака. Освен това аз изрично казах, че всеки, който се цели в СМГ, ходи на уроци и курсове НЕЗАВИСИМО ОТ УЧИЛИЩЕТО, в което е. Важи с пълна сила и за КО, въпреки че имахме 4 часа състезателна математика седмично, предполагам, че важи и за СС, че желаещите СМГ ходят на курсове, но от СС кандидатстваха в нашия набор под 10 деца, което е незначителен брой, това казах. В КО процентът кандидатстващи е по- голям просто защото в КО е само един клас, това казах. И наистина сравнявах само ЧУ и ДУ, защото и от ДУ ходят на уроци като изоглавени.

Аз кротко си чета с пуканките, но чак сега ми стана ясна картинката - всеки, който се цели в СМГ, ходи на уроци и курсове НЕЗАВИСИМО ОТ УЧИЛИЩЕТО, в което е, обаче разлика има и тя е, че децата от ЧУ ходят стилно и спокойно, а от ДУ като изоглавени Grinning

# 753
Разликата, любима ЧС е, че за нашия набор, който следих, всички кандидатствали от СС и от КО влязоха. На уроци всички ходиха като изоглавени. Включително и от КО. Едно момиче от нашия клас ходеше на две школи, на две! В СМГ и при Стенли. Не знам за децата от СС, но със сигурност и те са ходили. Ама и децата от ДУ ходиха като изоглавени!
Аз нашия набор го познавам, включително и от СС, понеже бяхме и там, знам имената на децата, резултатите от състезанията са публични. Всеки може да ги види. От МЗВ пишат първото име и първата сричка от второто, но който познава децата може да разбере. То се кандидатства за СМГ през цялата година, сума ти състезания са, олимпиадата... ВСИЧКИ кандидатствали от нашия набор от СС и от КО влязоха. Всички. Да, ходиха на уроци! Ама и от ДУ ходиха. А от ДУ не влязоха всички, а 10% от тях. Това исках да кажа.

Доп. И именно това, че всички ходиха като изоглавени, и от ЧУ, и от ДУ, ми дава основание да кажа, че кандидатстването и масовата истерия по СМГ за 5 клас са изключително вреден феномен.

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 19:27 от Татко Мецан

# 754
  • София
Не знам дали ще се съгласят админите да оставя темата до утре, макар че минахме 50 страници и се надявам в новата да не се продължава с този спорт. Ако има нещо, драснете и ще я пусна още сега...

# 755
Разликата, любима ЧС е, че за нашия набор, който следих, всички кандидатствали от СС и от КО влязоха.

И какво казва това? Че вашето училище е направило децата по-умни от другите, или просто, че поради липсата на много алтернативи до 4 клас там предварително са събрани мотивирани и умни деца, докато в ДУ тези са малък процент? Но от там нататък на уроци или курсове ходят "като изоглавени" всички деца с реалистични амбиции. Аз разлика не виждам. Онези демотивираните и безхаберните от ДУ не ходят.  И ако ще говорим за нашия набор, на всички състезания от онова време съучениците на моето чаве заемаха 45 от първите 50 места. Ама там това не е важно, защото били с подбор и имало десет часа математика (звучи познато, нали?) Wink

# 756
  • София
Ох, моля ви хора, не почвайте сега и темата за СМГ. Дори и на мен, аз чета от половин година някъде, ми идва в повече едно и също да се дъвче.

# 757
Ох, моля ви хора, не почвайте сега и темата за СМГ. Дори и на мен, аз чета от половин година някъде, ми идва в повече едно и също да се дъвче.

Е, аз не съм споменала училище. А и да се подразбира, всъщност правя услуга на темата - спомене ли се СМГ всички вътрешни вражди секват (към СС например) и се появява единен фронт срещу главния враг Wink

# 758
  • София
Не знам дали ще се съгласят админите да оставя темата до утре, макар че минахме 50 страници и се надявам в новата да не се продължава с този спорт.
Е, чак в спорТ не сме го превърнали. Joy /знам, че е коректорът/

# 759
  • София
СМГ е от 5 клас. Досега се обсъждаше ситуацията със състезанията основно до 4 клас. Какъв враг? Joy
Идеята на Мецан беше, че при по-голям брой часове в ЧУ (в тези, в които се учи все пак) няма как да няма разлика в резултатите. И с това обяснява, защо е доволен, че са избрали ЧУ, защото темата е за ЧУ. Просто той е по-многословен Joy

# 760
  • София
Чета нагоре и... не знам.
По принцип не е особено релевантно кой какво е говорил (или писал) преди 10-12 години.
Да не кажа, че може да е и леко тревожно, ако човек не си е променил мнението вследствие на натрупан житейски опит. 😁

# 761
СМГ е от 5 клас. Досега се обсъждаше ситуацията със състезанията основно до 4 клас. Какъв враг? Joy
Идеята на Мецан беше, че при по-голям брой часове в ЧУ (в тези, в които се учи все пак) няма как да няма разлика в резултатите. И с това обяснява, защо е доволен, че са избрали ЧУ, защото темата е за ЧУ. Просто той е по-многословен Joy
Има доста деца с медали от ДУ, които не ги спира малкия брой часове по математика. Иначе, да, по-големият брой часове по предмет си е добър аргумент да избереш ЧУ.
Да, Ред, много е тревожно даже😀 СС са си все същите от 30 години. Но ние е редно да си променяме мнението на всяка петилетка, за да е нормално всичко😉

# 762
  • София
Не знам дали ще се съгласят админите да оставя темата до утре, макар че минахме 50 страници и се надявам в новата да не се продължава с този спорт.
Е, чак в спорТ не сме го превърнали. Joy /знам, че е коректорът/
Напомня ми на лафът- създателят на аутокорект починал -May he restaurant in peace  Grinning  Та и при мен къде спор, къде спорт Grinning
Иначе този спор/спорт е през няколко теми, ама един и същ. Как намирате сили, че и време Grinning

# 763
Излезе списъкът с класираните за областния кръг на НОМ. От 4 клас от КО се е класирало едно дете, от училището на детето ми 3. А големият процент класирани са деца от ДУ. Какво доказва това? Че когато едно дете има желание, талант и умения, постига много и може да го постигне навсякъде (разбира се, на някои места ще е по-лесно, на други, по-трудно).  На нас възрастните ни е много важно да си оправдаем избора, да докажем колко правилно сме постъпили и как всяка стотинка, която сме дали за училището на детето в оправдана, как сме направили най-доброто. За децата е най-важно да бъдат подкрепени и да се чувстват добре на мястото, на което прекарват по-голямата част от деня си, да се чувстват свободни и да разкрият потенциала си.
Светли празници, скъпи колеги родители! 🙂

# 764
  • София
Браво на всички деца, които са успели на Олимпиадата!

Добре е, че за 4ти клас (и седми) на общински кръг на Олимпиадата се дават общи задачи за цялата област София.

За 5 и 6 клас си ги дава всяко училище поотделно и съм виждала какви ли не случаи на лесни задачи, за да се радват децата, че са се класирали за другия кръг. Познавам даже едно дете - класира се за областен кръг в 6 клас, а после се оказа, че на НВО в седми клас не можа да докара и 50 точки по Мат.

Общи условия

Активация на акаунт