Частни училища -информативно - дискусионна тема- 65

• 43 685
  • 780
  •   1
Отговори
# 765
Излезе списъкът с класираните за областния кръг на НОМ. От 4 клас от КО се е класирало едно дете, от училището на детето ми 3. А големият процент класирани са деца от ДУ. Какво доказва това? Че когато едно дете има желание, талант и умения, постига много и може да го постигне навсякъде (разбира се, на някои места ще е по-лесно, на други, по-трудно).  На нас възрастните ни е много важно да си оправдаем избора, да докажем колко правилно сме постъпили и как всяка стотинка, която сме дали за училището на детето в оправдана, как сме направили най-доброто. За децата е най-важно да бъдат подкрепени и да се чувстват добре на мястото, на което прекарват по-голямата част от деня си, да се чувстват свободни и да разкрият потенциала си.
Светли празници, скъпи колеги родители! 🙂

Показва, че най вероятно се готви за СМГ или НПМГ и ходи на странични курсове. Ако си мислите, че дете в държавно училище може да изкара приличен резултат на олимпиада без школа, значи сте в заблуда. Тези резултати няма грам общо с подготовката в държавните училища имам предвид Simple Smile

# 766
Излезе списъкът с класираните за областния кръг на НОМ. От 4 клас от КО се е класирало едно дете, от училището на детето ми 3. А големият процент класирани са деца от ДУ. Какво доказва това? Че когато едно дете има желание, талант и умения, постига много и може да го постигне навсякъде (разбира се, на някои места ще е по-лесно, на други, по-трудно).  На нас възрастните ни е много важно да си оправдаем избора, да докажем колко правилно сме постъпили и как всяка стотинка, която сме дали за училището на детето в оправдана, как сме направили най-доброто. За децата е най-важно да бъдат подкрепени и да се чувстват добре на мястото, на което прекарват по-голямата част от деня си, да се чувстват свободни и да разкрият потенциала си.
Светли празници, скъпи колеги родители! 🙂

Показва, че най вероятно се готви за СМГ или НПМГ и ходи на странични курсове. Ако си мислите, че дете в държавно училище може да изкара приличен резултат на олимпиада без школа, значи сте в заблуда. Тези резултати няма грам общо с подготовката в държавните училища имам предвид Simple Smile

И така да е, значи са намерили начин. Има деца, които работят и само с родител вкъщи. Лично за мен, тази истерия по СМГ е заради кошмарното ниво на останалите училища. И става едно мъчение за деца, които не са за МГ, но са принудени да ходят по курсове и уроци. Ако всички останали училища бяха достатъчно читави, нямаше да е така. Нямаше и да има такъв наплив към добрите частни, особено с това качване на таксите последните години.

# 767
Абсолютно е така.

# 768
  • В офиса
И да отворя отново кутията на Пандора, малката ми дъщеря е с 21т. без външна подготовка и без да решава вкъщи (не иска да учи в СМГ за сега), а само с онова, което правят в СС Grinning А тя даже не ходи на състезателна, а на занимателна математика.

# 769
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не виждам КО в класиранията за областен кръг на НОМ. Да не е станала някаква грешка?

# 770
Браво, Тинки! Никога не съм се съмнявал за вас.  А и втората ти по малкост дъщеря има почти максималния брой точки...при положение, че задачите в СМГ са били най-трудни, не знам защо е тази глупост, че в 5-ти и 6-ти клас задачите във всяко училище са различни. Да изкараш 19 точки в СМГ си е топ постижение. Който си го може, си го може.

# 771
И да отворя отново кутията на Пандора, малката ми дъщеря е с 21т. без външна подготовка и без да решава вкъщи (не иска да учи в СМГ за сега), а само с онова, което правят в СС Grinning А тя даже не ходи на състезателна, а на занимателна математика.
Браво на детето! Кой клас е? Ако прецениш, че е лично, не отговаряй, че и за това са ме обвинявали😀
И каква е тази занимателна математика? Какво правят на нея?

# 772
[...]
И така да е, значи са намерили начин. Има деца, които работят и само с родител вкъщи.

Ама то начини винаги има всякакви и всеки избира, кое го устройва най много. Ясно е, че за децата всички даваме всичко най-добро от себе си, което можем. Така че няма нужда от подмятания за "ония" родители дето си дават парите за частно образование и после се опитват да се убеждават себе си по форумите, че си заслужава... Всички сме в кюпа в общи линии, от другата страна на барикадата са МОН Simple Smile

# 773
[...]
И така да е, значи са намерили начин. Има деца, които работят и само с родител вкъщи.

Ама то начини винаги има всякакви и всеки избира, кое го устройва най много. Ясно е, че за децата всички даваме всичко най-добро от себе си, което можем. Така че няма нужда от подмятания за "ония" родители дето си дават парите за частно образование и после се опитват да се убеждават себе си по форумите, че си заслужава... Всички сме в кюпа в общи линии, от другата страна на барикадата са МОН Simple Smile
Ти това ли разбра?😀 Казах го във връзка с поста на Мецан, че за повечето часове по математика си заслужава ЧУ. Аз лично не съм избрала ЧУ заради часовете по математика. Всеки си има причини и това си е негова работа, а не на някой, който подмята за родители касички и училища, които само прибирали парите на хората. Доколкото ми е известно всички ги прибират😀

# 774
  • София
Излезе списъкът с класираните за областния кръг на НОМ. От 4 клас от КО се е класирало едно дете, от училището на детето ми 3. А големият процент класирани са деца от ДУ. Какво доказва това?
Доказва, че децата в ДУ са много повече от децата в ЧУ. Joy

# 775
Ама никога не съм казвал, че само заради повечето часове математика си заслужавало ЧУ. Хайде да сме коректни де😂
Добро ЧУ си заслужава заради часовете и по математика, и по английски, и по БЕЛ, и заради средата, и заради липсата на агресия, и заради целодневното обучение, и заради храната, и...и заради всички тези неща в цялост, взети заедно, които са налице в добрите ЧУ. И винаги съм казвал точно това и нищо друго.

Доп. Постът на Санака излезе докато пишех. Напълно съм съгласен с нея.

# 776
Важното е накрая всички да са щастливи и да са намерили това, което са търсили в ЧУ, а не да гледат в паницата с медали на другите, да ги броят, да водят статистика и да подмятат кой е трябвало да е безупречен и кой не е според нечии критерии. Ахахахахха.

# 777
[...]

Ти това ли разбра?😀 Казах го във връзка с поста на Мецан, че за повечето часове по математика си заслужава ЧУ. Аз лично не съм избрала ЧУ заради часовете по математика. Всеки си има причини и това си е негова работа, а не на някой, който подмята за родители касички и училища, които само прибирали парите на хората. Доколкото ми е известно вс

вдички ги прибират😀

Ох, не знам, явно не съм те разбрала. И честно казано не разбирам против какво си и каква ти е позицията. Но нищо де и аз като децата дето се мъчат за СМГ... Simple Smile

# 778
Важното е накрая всички да са щастливи и да са намерили това, което са търсили в ЧУ, а не да гледат в паницата с медали на другите, да ги броят, да водят статистика и да подмятат кой е трябвало да е безупречен и кой не е според нечии критерии. Ахахахахха.

Тук съм съгласна с теб, Фенси. Не го вярвах, но се случи😀 Ако спреш да подмяташ простотии за училища, от които си нямаш никаква представа, цена няма да имаш😉
Всеки си прави каквито изводи намери за добре, Санака. Има ДУ с много класирани. По същата логика не може да се сравнява училище с голям випуск с такова с 15 деца. Всеки си вади изводи доколкото му стига капацитетът.
И както се казва, дори добре да живееш, накрая детето ти ще се окаже в един клас със същите тези дечица от ДУ, които са постигнали същите резултати като възпитаниците на ЧУ🙂

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 16:28 от mauvette

# 779
Те от ДУ и в Принстън влизат, не ги е срам.

Общи условия

Активация на акаунт