Частни училища -информативно - дискусионна тема- 65

• 45 575
  • 780
  •   1
Отговори
# 255
Много ми е чудно как може да има училище с 1 или 2 ученика, макар и на випуск. Че то много гот бе😂 - цял екип учители значи се въртят само около твоето дете...  100% от вниманието на всеки учител във всеки час е само за него. Все едно си Рокфелер или Илън Мъск ...да наемеш цяло училище единствено и само за твоето дете. А таксата едва ли е по-висока от на другите частни. Как им излиза сметката, не знам 😂... егати екзотиката. Хем съм срещал такива, като съм гледал преди години ДЗИ - помня "Свети Наум" с 2 ученика 😂

# 256
  • в страната на чудесата
Може още да не е завършил никой
Аз познавам един пълен сладкиш 10 или 11 клас там. И първата ми реакция беше на изненада. Това дете е с потенциал за топ гимназия. И той каза че е супер кеф и не си сменя училището. Умен, образован, топ изказ. Той навсякъде ще е така де, не казвам, че е заслуга на ккф.

# 257
Абе той е частен ученик човекът, супер.

# 258
  • в страната на чудесата
Абе той е частен ученик човекът, супер.
😂 ми може да си прав - частен ученик но на терен

# 259
Има ли някой, който си е пускал детето 1 година по рано в ПУК? Тоест от 5 години?

# 260
Има ли някой, който си е пускал детето 1 година по рано в ПУК? Тоест от 5 години?
Kакъв точно е въпроса ?
Моето се оказа в горе - долу този вариант.

# 261
Kакъв точно е въпроса ?

На 5 годишна възраст да започне ПУК

# 262
Kакъв точно е въпроса ?

На 5 годишна възраст да започне ПУК
Да ако 5 години и малко го броите за 5 моето беше на такава възраст.

# 263
  • София
Реално всички деца родени след 15-ти септември започват на 5, но се очаква да навършат 6 до края на годината (едното ми дете е така). Тези пък, които са родени в началото на годината започват ПУК почти на 6 (другото ми дете е така).

За мен лично няма смисъл да се избързва, освен това виждам, поне вкъщи, че тази почти година разлика оказва немалко влияние. Вече всеки трябва сам да прецени за детето си дали би му било добре в училище на такава възраст. И тук трябва да помисли не само дали детето може да чете/пише/смята, а също и доколко емоционално зряло (като за възрастта си) е, дали може да се концентрира за дълго, дали се изморява лесно (в началото на ПУК всички заспиват рано, а някои още в бусчетата) и т.н. Предполагам зависи и от училището, към което сте са насочили - те биха могли също да Ви посъветват кога да пуснете детето.

# 264
В ПУК не (пропуснахме го), но пуснах дете година по-рано в първи клас. Голяма глупост.

# 265
  • София
В ПУК не (пропуснахме го), но пуснах дете година по-рано в първи клас. Голяма глупост.
И майка ми така направи навремето. Потвърждавам, че е било глупост. Хората масово навършиха 8 години от септември нататък, а аз си седях на 6 доооо края на учедбната година, защото навърших 7 ден след това. Знаете каква е разликата в развитието в тази възраст, а доста родители гледат да ползват последния възможен момент, за да дадат на децата си предимството да са достигнали по-голямо неврологично развитие, когато започват училище.
И сега гледам даже тенденция в последните години за “отлагане” с година за деца, родени в края на годината, за да не им е много по-трудно от тези, родени в началото.

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 20:59 от get_real

# 266
Аз уж да спестя едновременно изпити в 10., 7., 4-ти клас, такъв автогол си вкарах. Детето изглеждаше много развито, осъзнато, самостоятелно и т.н. От една страна си има възраст за разбирането на някои неща, от друга, съучениците навлизат в пубертета. Това с една глава над тях, но си е дете отвсякъде.

# 267
  • София
И аз не съм привърженик на по-ранното тръгване на училище.

# 268
От моя личен опит - тръгването на 6 години в първи клас е съвсем ОК, даже и за предпочитане понякога. Но си е до дете.
За 5 и ПУК не мога да преценя, но каквото видях като ПУК на моето дете е пълна скръб - абсолютно загубена година. И с доста негативни последици. Може би пак е индивидуално.

# 269
До дете е. Също така и до пол - с момичетата е по-удачно, за момчетата е добре да не бързат.

Общи условия

Активация на акаунт