Осмокласници 2024/2025 - тема 3

• 37 652
  • 757
  •   1
Отговори
# 480
Чак пък въглехидратна бомба да се нарича хляба... Hushed Simple Smile Като деца не сядахме на масата без хляб.  Сега само салата и пържоли ли е приемливо?

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 16:36 от faviana

# 481
Вие като искате да ядете шунка, сами ли си я произвеждате? А майонезата от лично домашно пресовано слънчогледово семе за олио и яйца от свободни кокошки?
И аз не съвсем по темата Simple Smile
Шунка купувам само на Вивенда. Режат ти я от цял бут и не е мляно месо с овкусители.
Майонеза ядем два пъти в годината и купувам само корейската. Вярно че цената и е златна ама и вкуса такъв.
Най-страдам за лютеницата. Свеки прави 20 бурканчета всяка година но те нямат общо с онази от детството.
Веднъж се опитах да купя от магазина, единствената без 36 броя консерванти и без пшеничено нешесте струваше около 10-12 лева бурканчето.

Моя гимназист сандвичи никога в живота си не е ял. И навремето на детските рождени дни, все обяснявах че не яде (не че е гадно яденето). Та и сега не си купува. Купува си баничка до училището и солети от магазина.
Но пък за сметка на това - гаден студен чай с "0" калории може да изпие литър и половина за един ден.

# 482
  • София
...
пък ако щете, ме убийте с камъни. Sunglasses
Едва ли ще се случи Simple Smile Преполагам, и че други споделят твоето мнение. Или поне аз го споделям.
По мое мнение, институцията би трябвало да осигури място за съхранение на такъв тип багаж.
Аз поне навремето носех всичко - чанта на гръб и отделно торба с физическо/рисуване. Но нямаше една камара тетрадки, тетрадчици и помагала.

Моят нещо започна да се успива сутрин. Стои до късно и умората почна да надделява. Ама не иска да слуша, така че - да се оправя.
Вчера е предал реферата по история. И веднага има ново домашно - да прави конспект на определен брой уроци.
Сега очаквам да видя какво ще е заданието другата седмица. Ако не друго, поне аз ще си припомня кое какво е. наистина се замислих снощи, като ми каза - имам да правя конспект Simple Smile

# 483
Аз за шунката съвсем не се шегувам. ММ я обожава и си правим много често. Казва, че вкусът е като шунката от детството му (това прозвуча като реклама по БТВ). Ако някой се интересува, мога да споделя рецептата, но си трябва и шунковар - съд в който се вари.
Биби, това с категориите ни е болна тема. Треньорът като каже: "Да са свалили до в други ден!", и звездички ми се виждат. Наборката обаче е чревоугодник и от няколко месеца отказва да сваля, та мина в горна категория.
Пък аз да ви кажа съм израснала с хляб и сланина, и винаги съм била кльощава. Сега вече не, но то след две деца и еди колко си години, природата си знае нейното. Хляб ядем в промишлени количества, като от около две години си го меся на ръка с квас, че то днешното и хляб не е Wink До преди това месеше хлебопекарната.
Само да споделя, че не съм се бъгнала на тема храна от хубаво, да не ме съдите много. Човек когато изпита някои неща на свой или на децата си гръб, преосмисля доста начина си на живот. Та така...

# 484
  • София
Цял живот се ограничавам и пак съм в по-горната категория Joy Шегата настрана, не се знае откъде какво ни дебне - да вярваме и да се надяваме, че ще са живи и здрави, пък да  ни пилят нервите, невдигайки телефона. Затова сме родители - волно или неволно все си се притесняваме Hug

# 485
  • София
Здравейте,

И ние даваме джобни по 50лв на седмица. За съжаление с храната е пълен провал, сутрин закусва домашна храна, но на обяд е пици, дюнери, сандвичи и.т.н.
И ние ползваме Family Link.
Относно дрехите определено предпочита спортни панталони и тениски. Якето се носи в раницата, незнайно защо.

# 486
Моето дете има 10 лв в раницата, не ги ползва. Носи в кутия суха храна, сандвич, палачинки, нещо вкъщи приготвено, за закуска в голямото междучасие. Обядва у дома. Засега не я ограничаваме в никаква храна, напротив, искаме да хапва повече, не ни се получава. За местоположение ползваме Google maps. При прибиране от училище пресича няколко натоварени кръстовища и предпочитам да я виждам.

# 487
Моят сутрин пие чай и хапва някоя закуска (кроасан, бретцел, баница). Сандвичи не мога да го накарам да яде... Пробвах допреди година да му слагам нещо в чантата уж да хапне и го намирах след някоя друга седмица дезинтегрирано и се отказах.
Хапва за сега на стола, като опитва различни неща включително и за мое изумление някакъв сандвич Цезар. Предпочита готвено, но явно не винаги му харесва. За джобните - има някаква сума на революта и си покрива разходите с нея. Като му намалее наличността - захранваме + 10на лева в брой. Основно плаща с картата 10 -12 лв харчи на ден за обяд и сладко. Олива се с шоколада. Уж днес заменил с ядки. Да видим до кога. Харесват му за сега съучениците, но явно са доста шумен клас. Днес имало вече първите забележки. Чувства се доста по-добре в сравнение със старото училище. Продължава да е супер разсеян. Днес си говорихме какво ще правим почивните дни и той нашият се сети, че е на Математика без граници. Познайте дали знаеше къде и в колко часа трябва да отиде в неделя. Абсолютен заплес Satisfied
Фамили линк имаме, защото ми е важно да знам къде са. Иначе истерясвам, а и той не се обажда като сестра си. Звъни само като има нужда от нещо. И той залита все още следваканционно по много време пред екраните. Прекарва голяма част в гледане на глупости в youtubе и постоянно се разправяме.

# 488
  • Пловдив
annie13, не е нужно да инсталираш допълнително приложение, за да виждаш местоположението - просто кажи на детето да сподели местоположението си с теб от Google maps. По подразбиране опцията е за 1 час, но може да се избере, да е включено, докато не я изключиш (това е ново, доскоро спираше автоматично след 168 часа).
В нашето семейство редовно използваме тази опция, когато някой от нас с баща им пътуваме, споделяме местоположението си в семейната група и така всеки от останалите може да провери къде точно е пътуващия в момента.

# 489
  • София
Благодаря! Ще прочета малко как да си направим такава семейна група. Ние всички сме с Android.

# 490
  • София
Оценка 5,45 на граматика, думи, писане на текст. Що пишат такива оценки тия учители ? Нов език е за децата , що така правят ...на мен ми е Ок, ама Наборката овеси нос. Досега пак, все 5ци... Thinking на това контролно беше сигурна че е 6... ама не

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 08:39 от Cabo San Lucas 40

# 491
Да, що за оценка е това? Напиши 5 като не е за отличен. Така може да предизвикаш отрицателни емоции в детето. Поне мен би ме подразнило 5,45 вместо 5. С 5 повече бих се старала за следващ тест, с другото ще си помисля, че колкото и да уча, тази учителка няма да ми пише 6 и не бих била старателна вече.

# 492
Jsed, и малкият взима сандвич Цезар, ако не  хареса друго 😁
Cabo, и при наборката пишат такива оценки. Тя имаше 5.47 на входното по мат. Но миналият уикенд седна и реши задачите от сборника за първото контролно и "поправи" оценката. Та явно я е жегнало вътрешно. В 7 клас колко й се молих да седне да реши задачите от група Б, а то една 5ца трябвало. Нека трупат опит. Заслужена 5ца не е лоша оценка. Виждат сега и разликата с предишните училища. Вчера имаше родителска, също са помолили да не стресираме децата заради оценките.
Според мен е хубаво да има по-високи изисквания и летва. В крайна сметка имат формула. Особено ако госпожата си записва някъде и вижда колко не е стигнало. Виждам, че и твоето момиче се е мотивирало. По език ще имат много оценки така или иначе, та нека продължава така. Представи си колко ще се радва, като види шестицата.

# 493
  • София
Моето дете също за една точка се размина с отлична оценка. Но скалата е такава, така е честно. Това само трябва да ги мотивира. Много е хубаво като има зададени точни правила и критерии и те се спазват.

# 494
Моето дете също за една точка се размина с отлична оценка. Но скалата е такава, така е честно. Това само трябва да ги мотивира. Много е хубаво като има зададени точни правила и критерии и те се спазват.
Точно, и аз съм на това мнение. Постоянно повтарям, че не оценката е важна, а да научиш, да надградиш

Общи условия

Активация на акаунт