Осмокласници 2024/2025 - тема 3

• 37 647
  • 757
  •   1
Отговори
# 495
ДАЙ НАСАМ РЕЦЕПТАТА ЗА ШУНКАТА, купихме си шунковар неотдавна. Ама много дълго, докато стане. Пък изяждането - много бързо ни се получава Simple Smile

# 496
  • София
Оценка 5,45 на граматика, думи, писане на текст. Що пишат такива оценки тия учители ? Нов език е за децата , що така правят ...на мен ми е Ок, ама Наборката овеси нос. Досега пак, все 5ци... Thinking на това контролно беше сигурна че е 6... ама не
Cabo, май сте в училището на моята кака (35-то), ако не бъркам. Може и да бъркам де Wink
Но на каката оценките се пишат до стотни. Редовно виждам в шолко x.17, y.43, z.82.
Два дена вече е вкисната за две оценки по 5.4 и за една 4.4.

Наборът съвсем се е омотал с блок-схеми. Днес може би ще го изпитват. Да видим на място колко още се за замотае.

# 497
  • София
И ние сме в 35-о и днес се обади кисел, че имал 5.40 на контролното, а очакваше 6. Едно време пишеха оценките само с точност до 0.50 и беше по-добре като не знаеш 5.45 или 4.55 си имал.  Simple Smile Сега как да не те е яд като 5 или 10 стотни не са стигнали? Ами... за яд си е!

# 498
и моят е с 5.55 по английски. Стори ми се, че е някаква "екзотична" тази оценка, ама сега както ви чета - може би е масово. В 47мо сме

# 499
И при моя син има оценка 5,28.

# 500
ДАЙ НАСАМ РЕЦЕПТАТА ЗА ШУНКАТА, купихме си шунковар неотдавна. Ама много дълго, докато стане. Пък изяждането - много бързо ни се получава Simple Smile
Наистина отнема време, но поне нищо не се налага да правиш, само чакаш Simple Smile
Ето я

Скрит текст:
Точно 1кг свински бут без тлъстини,  се нарязва на малки кубчета, около 1см. Около половината от тях се минават през чопър да се досмелят, но не чак на кайма. 25-30гр сол, 1 ч.л захар се разтварят в 100мл вода и се добавят към месото. Добавя се и черен пипер. Ние добавяме и едно зрънце бахар, счукано и нарязано на дъска, както и нарязани зелени маслини. Всичко се обърква хубаво. За да не се цапа самия шунковар, слагаме плик за печене вътре и почваме да пълним от сместа, като притискаме хубаво, да не остават празни места. Затваря се шунковара, забива се термометъра отгоре и се оставя за 24ч в хладилник. След това се вари на водна баня, без да прелива вътре вода, като се внимава водата да не надвиши 80 градуса, че иначе става русенско варено Simple Smile Когато температурата вътре в шунката стане 72-75 градуса е готова. Аз лично чакам до към 80, че предпочитам да ми е по-сготвена. Вади се шунковара и се потапя в студена вода да се охлади. После да стегне в хладилника и е готова.

# 501
Текущите оценки в дневника, срочните и годишните са цели оценки, няма стотни. Системата си ги изчислява със стотни, учителката на контролното също, за да няма после спорове как така с различен брой грешки имат една оценка в дневника, защото и 4,51, и 5,43 са си все Много добър (5)

# 502
  • Пловдив
Наистина отнема време, но поне нищо не се налага да правиш, само чакаш Simple Smile
Ето я
Скрит текст:
Точно 1кг свински бут без тлъстини,  се нарязва на малки кубчета, около 1см. Около половината от тях се минават през чопър да се досмелят, но не чак на кайма. 25-30гр сол, 1 ч.л захар се разтварят в 100мл вода и се добавят към месото. Добавя се и черен пипер. Ние добавяме и едно зрънце бахар, счукано и нарязано на дъска, както и нарязани зелени маслини. Всичко се обърква хубаво. За да не се цапа самия шунковар, слагаме плик за печене вътре и почваме да пълним от сместа, като притискаме хубаво, да не остават празни места. Затваря се шунковара, забива се термометъра отгоре и се оставя за 24ч в хладилник. След това се вари на водна баня, без да прелива вътре вода, като се внимава водата да не надвиши 80 градуса, че иначе става русенско варено Simple Smile Когато температурата вътре в шунката стане 72-75 градуса е готова. Аз лично чакам до към 80, че предпочитам да ми е по-сготвена. Вади се шунковара и се потапя в студена вода да се охлади. После да стегне в хладилника и е готова.
Ей, запалихте ме по тоя шунковар. Не знаех, че съществува такова нещо. Много обичат такива шунки и филета моите. Цяла зима правим пастърма. Сега ще правим и шунка. Поръчвам си шунковар Simple Smile Благодаря ви!

# 503
Съвсем се отплеснахме, ама...
Дали няма да стнае в мултикукър на су вид програма?

# 504
Не знам какви функции има мултикукъра, но за да стане шунка трябва много силно да се притиска месото през цялото време. В шунковара си има една пружина, която го прави това.

# 505
Съвсем се отплеснахме, ама...
Дали няма да стнае в мултикукър на су вид програма?
Да, става Simple Smile (но аз не съм го правила още)

# 506
Дайте рецепта как става в мултикукър.
А по-моля, дайте някоя задача от вектори! От някоя учебна т или сборник, или някой примерен тест.

# 507
По кой учебник сте? Ако не сте на просвета - учебника им е онлайн в безплатната платформа, ако не сте на булвест- мога да снимам

# 508
На Архимед. Но те не ползват ут, сборници, та всяка задача в повече откъдето и да е, ще е в полза.

# 509
Пуснах, виж само долу страниците как вървят, че не знам дали поред прикачих.
На просвета според мен учебника е по добър от този на булвест

Общи условия

Активация на акаунт