Електрически автомобили

• 3 796
  • 50
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте,

Нека направим една дискусия за електрическите автомобили.

Аз от 4 години и половина карам само такива.
Имам една Tesla Model X 90D и Renault Zoe с малките батерии за градска кола.

Честно казано съм много доволен - не бих се върнал на ДВГ.

# 1
А какво става с батериите след използване на кола 5 години?

# 2
  • София
Теслата ми е на 8 години и 200+к километра - батерията и не е имала проблем никога. Много примери има за тесли по 1 милион километра. Също и за други коли, не само тесла, но реното е на 30к, така че не мога да говоря от личен опит.

# 3
Значи караш много, но за каращите малко цената е прекалено висока. Освен това как и къде зареждаш? Ако имах в къщата си зарядна станция щях може би да имам, ама сега...

# 4
  • SF
Има много форуми за автомобили и съответните марки. Какво очакваш да научиш от майките, което не ти е ясно за електрически автомобили, при положение, че толкова много караш?
Някакво проучване какви коли караме или имаш конкретен въпрос?

# 5
Пиши как е зимата или в горещините? За колко време се зарежда?

# 6
  • София
Зимата пробега е около 20-30% по-малък. Горещините ... 10% по-малък. От 20-80% за около 30 минути ( до 100% започва да зарежда по-бавно и няма смисъл).

Esmee - Не, развивам дискусия и тук. Форумите са ми скучни, защото се коментира основно кой къде бил си за*бал колата и колко неправилно било това, освен това по твърдение на БГМама тук има и доста мъже. Освен това мамите не карате коли ли?

Черна станция - кое е скъпо? Струва 10-20% повече от същия клас кола с ДВГ, но имаш клонящи към 0лв за подръжка.

# 7
Зимата пробега е около 20-30% по-малък. Горещините ... 10% по-малък. От 20-80% за около 30 минути ( до 100% започва да зарежда по-бавно и няма смисъл).

Esmee - Не, развивам дискусия и тук. Форумите са ми скучни, защото се коментира основно кой къде бил си за*бал колата и колко неправилно било това, освен това по твърдение на БГМама тук има и доста мъже. Освен това мамите не карате коли ли?

Черна станция - кое е скъпо? Струва 10-20% повече от същия клас кола с ДВГ, но имаш клонящи към 0лв за подръжка.

Аз съм с хубрид. Искаш пълен ама съм с парко място и нямам ток Cry пък и ползвам колата за патувания над 1000 км.
Чакам да пробият с нещо над 1500 км и ще участвам.
Зарядните са кът извун големите градове. В Гърция също.
За мене е още рано за БГ.
Да много майки се интересуват от темата. Имаще даже такава тема в обясни ми като на 5.

# 8
  • София
Изобщо не е вярно за зарядните. Пълно е по всички пътни мрежи в България. Инфраструктурата е много по-напред от adoption-а към електрическите автомобили.
Освен това за мен не е здравословно за 1000км да не се спре за 15-20 мин за почивка.

# 9
Аз си взех VW Up и съм супер доволен! Преместихме се в Банкя и въртим по 100км на ден. Зареждаме вкъщи в офиса и всичко е ток!

# 10
Изобщо не е вярно за зарядните. Пълно е по всички пътни мрежи в България. Инфраструктурата е много по-напред от adoption-а към електрическите автомобили.
Освен това за мен не е здравословно за 1000км да не се спре за 15-20 мин за почивка.
Знам аз. Ходих до Йоанина с ел. кола.
НЕ ми говори.
Стрес че единствената ел. станция на 100 км наоколо не зарежда а ние сме на 17%

# 11
  • София
НЕ ми говори.

Бъркам ли или Йоанина е в Гърция? Гърция е трагедия. В България до Гърция има повече станции, отколкото в цяла Гърция сигурно. Мога да изредя локации Simple Smile

# 12
НЕ ми говори.

Бъркам ли или Йоанина е в Гърция? Гърция е трагедия. В България до Гърция има повече станции, отколкото в цяла Гърция сигурно. Мога да изредя локации Simple Smile
Да Гърция. Аз там си бръмкам

# 13
  • София
НЕ ми говори.

Да Гърция. Аз там си бръмкам

За Гърция не е ок, да. Съгласен съм

# 14
Вчера имаше новина за избухнала ел. кола. Някой знае ли какви са най-честите причини за подобни случаи и можем ли да направим някаква превенция?

Общи условия

Активация на акаунт